281

Odp: Narzędzia warsztatowe

mam przecinarkę na tarcze 400x4

282

Kupiłem brzeszczotów po 20zł nowe od człowieka z Lublina z tego linku co Marek podał. Powiem szczerze, że człowiek ma arsenał różnego rodzaju do obróbki skrawaniem.  Mówi, że cała Polska się u niego zaopatruje. Jeździ po europie i przywozi do sprzedaży.
Bamreras to chyba jednak nie pomogłeś big_smile

283

Z przecinarką? Mam tak jak Marek tarczową 4x400 i plazme to mi starcza. O ramówkach wiem tyle ze potrafią ciąć... smile

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

284

Chodzi mi o Krzyśka pistolet. Ja to sięw ogóle nie kapuje w tym temacie... wink
Dziś założyłem nowy brzeszczot, zrobiłem klina, bo nie było na suwaku żeby równo chodziła. I powiem szczerze, że wolno idzie ale fajnie równo i nie grzeje stali. Gruby brzeszczot jak przyciśnie to fajnie zbiera stal.

285

Pomyśl o chłodzeniu emulsją wydłuży to życie brzeszczotu

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

286

hmmm brzeszczotu czy brzeszczota?

287

wrzeszczota  :-)

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

288

Piotrfire napisał/a:

Pomyśl o chłodzeniu emulsją wydłuży to życie brzeszczotu

Płyn do chłodzenia kupić oryginał, czy może jakoś się samemu robi? Muszę zrobić jakieś proste chłodzenie, bo jednak wszystko się nagrzewa.

289

Kupujesz bańkie emulgolu i robisz go z wodą tak jak na nim pisze.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

290

ok dzięki

291

Coś tam musiałem ostatnio trochę pospawać, więc temat dla mnie świeży. Gdy kupiłem inwertorową 2,5 roku temu znajomy spawacz polecił mi te elektrody http://allegro.pl/elektrody-metalweld-r … 66034.html dla mnie amatora rewelacja. On też na wyjazdach nimi spawa gdy musi użyć inwertorowej. Płacę za nie trochę mniej wink

292

Ładnie spawają, ale jak się rozgrzeje mocno to już nie da się ładnie wtapiać tylko leje powierzchownie. Tak zauważyłem. Teraz do spawania miga kupiłem 10kg krótkich elektrod. Zobaczymy jak będą się sprawdzać. Wiem gdzie jest do sprzedania migomat 500A, potęga, tylko facet chce lekko ponad 3tysiące, a za to będzie coś mniejszego ale nowego... Tak się zastanawiam.
Przeglądałem ogłoszenia i powiem szczerze, że zastanawiam się czy nie kupić sobie jakiejś tokarki do 2tys już sporo można jakichś starych maszyn znaleźć. Ciekawe czy w tych pieniądzach to są maszyny jeszcze do użytku.. Nie trzeba mi wiele robić co roku, ale jeżdżenie do tokarza też zajmuje czasu i nie zawsze robi od ręki. Wiertarki kolumnowej też będę szukał bo nawet więcej wiercę niż toczę...

293

Za dwa tysiące to nic dobrego nie kupisz taka cena to 1zł/kg

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

294

No właśnie się zastanawiam, wiele razy już bywało tak, że te sprzęty w cenie złomowej nie były takie ostatnie.

295

Panowie planuje zakup wkrętarki i szlifierki akumulatorowej, i tu moje pytanie co wybrać Makite czy Metabo? Widziałem porównania ale makita miała mniejszą baterię więc na za bardzo miarodajne.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

296

Wkrętarka Metabo to jak dla mnie mistrzostwo świata. Wierci w metalu nawet fi 14, akumulator nawet jak jest bliski rozładowania kręci tak jakby miał 100%.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

297

Jakiej pojemności baterie posiadasz?

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

298

2 Ah a model SB18

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

299

Ja myślę Matabo z aku 5,2Ah lub Makitę z 5Ah Makita.

300

jak elektro narzędzia to tylko metabo mamy na warsztacie przecinarke tarczową metabo ona ma grubo ponad 20 lat nawet nie wiem czy sie jej 30 nie zbliza i raz czy dwa tylko szczotki miała zmienione a tak to do tej pory śmiga a swoje juz pocieła

Nie ma to jak FORTSCHRITT