Odp: Narzędzia warsztatowe
mam przecinarkę na tarcze 400x4
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Narzędzia warsztatowe
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam przecinarkę na tarcze 400x4
Kupiłem brzeszczotów po 20zł nowe od człowieka z Lublina z tego linku co Marek podał. Powiem szczerze, że człowiek ma arsenał różnego rodzaju do obróbki skrawaniem. Mówi, że cała Polska się u niego zaopatruje. Jeździ po europie i przywozi do sprzedaży.
Bamreras to chyba jednak nie pomogłeś
Z przecinarką? Mam tak jak Marek tarczową 4x400 i plazme to mi starcza. O ramówkach wiem tyle ze potrafią ciąć...
Chodzi mi o Krzyśka pistolet. Ja to sięw ogóle nie kapuje w tym temacie...
Dziś założyłem nowy brzeszczot, zrobiłem klina, bo nie było na suwaku żeby równo chodziła. I powiem szczerze, że wolno idzie ale fajnie równo i nie grzeje stali. Gruby brzeszczot jak przyciśnie to fajnie zbiera stal.
Pomyśl o chłodzeniu emulsją wydłuży to życie brzeszczotu
hmmm brzeszczotu czy brzeszczota?
wrzeszczota :-)
Pomyśl o chłodzeniu emulsją wydłuży to życie brzeszczotu
Płyn do chłodzenia kupić oryginał, czy może jakoś się samemu robi? Muszę zrobić jakieś proste chłodzenie, bo jednak wszystko się nagrzewa.
Kupujesz bańkie emulgolu i robisz go z wodą tak jak na nim pisze.
ok dzięki
Coś tam musiałem ostatnio trochę pospawać, więc temat dla mnie świeży. Gdy kupiłem inwertorową 2,5 roku temu znajomy spawacz polecił mi te elektrody http://allegro.pl/elektrody-metalweld-r … 66034.html dla mnie amatora rewelacja. On też na wyjazdach nimi spawa gdy musi użyć inwertorowej. Płacę za nie trochę mniej
Ładnie spawają, ale jak się rozgrzeje mocno to już nie da się ładnie wtapiać tylko leje powierzchownie. Tak zauważyłem. Teraz do spawania miga kupiłem 10kg krótkich elektrod. Zobaczymy jak będą się sprawdzać. Wiem gdzie jest do sprzedania migomat 500A, potęga, tylko facet chce lekko ponad 3tysiące, a za to będzie coś mniejszego ale nowego... Tak się zastanawiam.
Przeglądałem ogłoszenia i powiem szczerze, że zastanawiam się czy nie kupić sobie jakiejś tokarki do 2tys już sporo można jakichś starych maszyn znaleźć. Ciekawe czy w tych pieniądzach to są maszyny jeszcze do użytku.. Nie trzeba mi wiele robić co roku, ale jeżdżenie do tokarza też zajmuje czasu i nie zawsze robi od ręki. Wiertarki kolumnowej też będę szukał bo nawet więcej wiercę niż toczę...
Za dwa tysiące to nic dobrego nie kupisz taka cena to 1zł/kg
No właśnie się zastanawiam, wiele razy już bywało tak, że te sprzęty w cenie złomowej nie były takie ostatnie.
Panowie planuje zakup wkrętarki i szlifierki akumulatorowej, i tu moje pytanie co wybrać Makite czy Metabo? Widziałem porównania ale makita miała mniejszą baterię więc na za bardzo miarodajne.
Wkrętarka Metabo to jak dla mnie mistrzostwo świata. Wierci w metalu nawet fi 14, akumulator nawet jak jest bliski rozładowania kręci tak jakby miał 100%.
Jakiej pojemności baterie posiadasz?
2 Ah a model SB18
Ja myślę Matabo z aku 5,2Ah lub Makitę z 5Ah Makita.
jak elektro narzędzia to tylko metabo mamy na warsztacie przecinarke tarczową metabo ona ma grubo ponad 20 lat nawet nie wiem czy sie jej 30 nie zbliza i raz czy dwa tylko szczotki miała zmienione a tak to do tej pory śmiga a swoje juz pocieła
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Narzędzia warsztatowe
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo