Odp: Pszenica
moje tez sie kłosza, chcem na tygodniu zrobic grzyba, dam tez po 5 kg siarki i mocznika
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Strony Poprzednia 1 … 112 113 114 115 116 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
moje tez sie kłosza, chcem na tygodniu zrobic grzyba, dam tez po 5 kg siarki i mocznika
moje w kłosie t2 zrobiona ,artea 0.5 l+ .,7kg siarczan,+npk intermag po 3l na ha +na robaka , 3 dawka azotu poszła tydzień temu po 120 kg saletry jara 34.5%, trochę ją na piaskach podpaliło ale to norma na naszych mozaikach ,jak nie ma wody ale dziś pada od rana .. kombajn stary się stroi , usługi też dogadane , kontrakt podpisany , czekać trzeba.
Właśnie tak myślałem, że dorzucę od grzyba bo później roboty top nie wiem jak z czasem będę stał.
Sarast jak to nie tajemnica to dużo obrabiasz? Bo sporo wszystkiego siejesz i tak mnie zaciekawiło
a wiem czy sporo ?? tak pod 200 ha mam z bratem . jak u nas to maluchy.!!!!
Maluchy U mnie nie ma większych jak 70. Ogólnie u nas to jest kilku co mają ponad 100 ale przy takim rozdrobnieniu pól to katorga.
Pilgrim sialem pierwszy rok. Przy tak rzadkim siewie to wygląda obiecująco. Zrobie foto jak będę liczył obsadę kłosów. Z obserwacji suszy jaka jest widzę ze nie zastąpi pszenzyta.
a wiem czy sporo ?? tak pod 200 ha mam z bratem . jak u nas to maluchy.!!!!
i to wszystko obkaszasz 514?
u leszka deszcz nie pada kiedy ma kosić i daje rade
sarast napisał/a:a wiem czy sporo ?? tak pod 200 ha mam z bratem . jak u nas to maluchy.!!!!
i to wszystko obkaszasz 514?
no proszę cię nie piratuj !!! to nie takie żniwa jeszcze 20 lat temu to się mogło udać a teraz to tylko usługi .. kukurydzy dużo siejemy ..
u leszka deszcz nie pada kiedy ma kosić i daje rade
dobre !!,, class już klepie kosę .. negocjace cenowe trwają myslę że stanie na 260 za ha z jego paliwem.
To dobrze negocjujesz.
To dobrze negocjujesz.
i jeszcze transport podstawia ale za to cos zapłacę. dba o nas bo ma z 200 ha do wywalenia a kombajnów nowych pełno i każdy roboty szuka , ale wszystko zalezy od pogody bo jak pada żadnego nie złapiesz dlatego inwestujemy w E 514 co by moze choć nią parę ha złapać.skoro nie kupiłem innego !
sarast ten https://www.olx.pl/oferta/case-525-dwa- … f;promoted
sarast ten https://www.olx.pl/oferta/case-525-dwa- … f;promoted
ładny ale drogo chyba
u janka sołtysa podobny za 110000 ale mój brat za na nowego uparty więc odkładamy temat na zimę,
Ręce mi opadły. Miotła jednak dalej sobie rośnie, a przytulia poprawiana 2 razy zaczyna kwitnąć. W sumie to jeden kawałek 2.5ha, ale krew mnie zalewa, bo przecież jeździłem, żeby było dobrze...
I tak bywa...
U mnie w tym roku tak linus wyszedł, ze nie pokrzewił się wcale. Bamberka ładnie się rozkrzewiła.
ja dopiero dzis jechałem N na kłos. arkadia zaczyna kwitnąć, memory i desamo w róznych fazach kłoszenia
ja na kłosa nie sypie dałem 250N i starczy.
Strony Poprzednia 1 … 112 113 114 115 116 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo