Temat: Wialnia w 517.
Witam. Mam pytanko: czy różni się cała wialni wraz z wałkiem 516 od 517, da się założyć wialnie wraz z wałkiem od 516 do 517?? Od kilku słyszałem że się różni wielkością wałka, czy to prawda??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » młocarnia » Wialnia w 517.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam. Mam pytanko: czy różni się cała wialni wraz z wałkiem 516 od 517, da się założyć wialnie wraz z wałkiem od 516 do 517?? Od kilku słyszałem że się różni wielkością wałka, czy to prawda??
proponuje zadzwonic do jakiegos sklepu typu w pankowie oni doradza.
maniek to zmierz średnice i długość wałka od wialni od swojej 17 a ja zobacze czy to samo jest w 16. 17 ma chyba plastikowe wentylatory co?
Tak, ma plastikowe. Pod koniec ubiegłych żniw koła pasowe znajdujące sie na wałku z prawej strony obcieły frez, znalazłem w Kaliszu gościa, który ma dużo części min. wialnie całą od 516:)
No to tak jak pisałem, zmierz tego wałka jaki jest u Ciebie a ja zobacze czy u mnie jest to samo. Mam do kupienia 517 nawet w nie najgorszym stanie za śmieszne pieniądze ale teraz mam inne wydatki...
No to tak jak pisałem, zmierz tego wałka jaki jest u Ciebie a ja zobacze czy u mnie jest to samo. Mam do kupienia 517 nawet w nie najgorszym stanie za śmieszne pieniądze ale teraz mam inne wydatki...
a daleko? jakies zdjęcia masz tego sprzętu? jak coś to możesz pisać na pw
nad morzem stoi, a co chcesz kupić?
Lechu ten od hedera pamiętam przerabialismy temat
jak cena dobra i na chodzie
na chodzie,cena dobra ( 11tyś) tyle że już bez hedera
a fotki tego kombajnu masz jakieś?
no właśnie nie
Napisz mi na pw namiary. Pogadam z nim to moze cos podesle
Uszanowanie,
Dawnymi czasy widziałem na forum czyjąś wypowiedź o częstym zużywaniu się frezów na wałku wialni w E-517 lub 516. Być może ma to związek z tym, co dzieje się u mnie.
Zwiększając prędkość obrotową wentylatora wialni w E 517, w okolicy 1400 obr/min, koło pasowe wraz z końcówką wału na którym jest osadzone wpada w poważny rezonans. Po przekroczeniu pewnej prędkości (w górę) drgania ustają.
Oczywiście, każdy wał ma swoje częstotliwości rezonansowe, ale czy w tym kombajnie drgania przy prędkości 1400 obr/min są normalnym zjawiskiem?
Jeżeli nie, to co może być przyczyną - ów zużyty frez?
Dziękuję
Wiesz dwa lata temu wymieniłem całą wialnie od 516 a wcześniej, a dwa dni wcześniej nową oś od Wieśka za 650 zł. która wytrzymała jeden dzień wyrwała nowe łożysko z obudowy i sam wiesz co narobiła przywiozłem całą oś od 516 razem z wentylatorem metalowym za chyba 300 zł. z kołami pasowymi i chodzi do dziś.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » młocarnia » Wialnia w 517.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo