Odp: 1 remont kapitalny zt 303 i ostatni
Elegancko wygląda , mój zt 300 też drży one chyba po prostu już tak mają.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » 1 remont kapitalny zt 303 i ostatni
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Elegancko wygląda , mój zt 300 też drży one chyba po prostu już tak mają.
Jano 303 tak mają, tam wszystko przykręcone praktycznie na sztywno, w 323 natomiast kabina na gumach i zegary do niej wmontowane. Pomimo że 303 miałem praktycznie w 100 % sprawnego kupiłem 323 i nim być może będę jeździł do emerytury (jeżeli jej doczekam)
no to trzeba myśleć jeszcze o wygłuszeniu podłogi bo nic niema i okleić błotniki skajem z pianką ,
wczoraj przewiozłem żonę powiedziała że ostatni raz w tej psiej budzie siedziała .
Ten typ tak ma Mając 303 w stanie dobrym a 323 w stanie już praktycznie rozkładu to ten drugi na pewno był własnie przyjemniejszy cichszy i własnie nic tak nie telepało i trząsło
Sprzęgło jest wyważane przez nawiercanie tarcz dociskowych, w mojej 300tce przy obrotach 1000-1100 najbardziej telepie, a wymieniałem tarcze i dociski, w 323 tego nie ma ale kabina na poduchach a w 300-303 na sztywno
323 miałem prosto z niemiec i jak wymieniałem tarcze to na dwóch śrubach były przykręcone i zagięte płaskowniki o dł ok. 6cm ja to nazywam obciążniki i niema wibracji
nie potrzebnie przetoczyłem talerz a 300zl nowy, czuję że czeka ponowna rozbiórka i wywarzanie
U mnie nie było tych płaskowników tylko otwory w tarczach, poskładałem i już czwarty rok śmigam i nic się nie dzieje, nie ma co na zaś panikować a poduszki silnika w jakim stanie , u mnie o niebo się poprawiło jak pozmieniałem, mniej sie koleboce,
a mogłem sprawdzić domowym sposobem https://www.youtube.com/watch?v=oYx7cJpNL7Q
poduszki wymieniłem prawie nowe
łożyska wszystkie nowe i szkoda żeby się roz......y
Poduchy założyłem od 323 może mniej drgań ?
Drgań tak czy inaczej sie nie pozbędziesz, chyba że kabine od 323 założysz, nie ma co panikować na zaś,
Wyciągniesz, orobisz się, dasz do wyważenia, złożysz i będziesz pluł sobie w brode, bo będzie to samo
no to trzeba myśleć jeszcze o wygłuszeniu podłogi bo nic niema i okleić błotniki skajem z pianką ,
wczoraj przewiozłem żonę powiedziała że ostatni raz w tej psiej budzie siedziała .
moja pierwsza dziewczyna potrafiła zasnąć w osiemdziesiątce
...ac..te..wspomnienia...
Ja potrafiłem zasnąć w c 4011 z kabiną puszką podczas orki ale miałem wtedy z 5-6 lat i mieściłem się na stojąco po prawej stronie na pokrywie akumulatora to można było kimać tam się nie dało wypaść z tej kabiny
Super maszyna i tak blisko mnie mam nadzieje ,że ją kiedyś przejeżdżając zobaczę w polu chyba ,że to tylko będzie w niedziele do kościoła.
no w końcu remont ukończony dzisiaj otrzymał status uchodźcy (został zarejestrowany)
https://zapodaj.net/4dc0ed462144c.jpg.html
https://zapodaj.net/67aa79535bd02.jpg.html
fajnie goni po asfalcie, tylko ta orkiestraaaaaaaa w kabinie
jano dobra robota należy się duży plusior
Roboty full, ale szacunek, że jeszcze są osoby które chcą naprawiać te forszaje.
Faktycznie drgania takie że można kostki betonowe wibrować. To jest ta rzecz bez której ten traktor nie był by fajny. Żony nie zrozumieją... wsiadasz, odpalasz, zapi..., uśmiechasz się a ona kiwa z politowaniem - skąd my to znamy. Ja dla tego Ciągnika straciłem głowę a od tygodnia wpompowuję kasę na razie licznik to 250 Zł i oczywiście brak efektów no ale się nie poddaję .
jano323 Szacunek. Już wiem że można. Pozdrawiam.
mój licznik zatarł się przy ok. 9,5tyś , nie licząc swojej roboty i dobrze że jest tokarka
a jak go wystawić na OLX to ile wołać ??
Po Twojej rewitalizacji i ja na swojego zacząłem patrzeć łaskawszym wzrokiem
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » 1 remont kapitalny zt 303 i ostatni
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo