Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » Agregat ścierniskowy, gruber
Strony 1
a czemu zamieniłeś grubera na talerzówkę? bo ja zastanawiam się nad kupnem grubera lub talerzówki...
Bo jak dla mnie to ten agregat był trochę za mały, a trafiła się talerzówka to kupiłem. Ja tym agregatem 1ha na godzinę robiłem, a talerzówka więcej zrobi i szybciej można z nią jeździć.
Koledzy mam pytanie jaki agregat ścierniskowy wybrać do zt 303 chodzi mi o szerokość. Da sobie rade z 3 m zeby jakiś zapas mocy jeszcze był ?
Ja mam 3m ale mam silnik z turbo i jest taki na styk 2.8m bylby idealny
Jak lekką ziemią i równe pola to 3m na wąskim dłucie pociągniesz, ale jak ziemią ci3ższa, albo pagórkowaty to słabo go widzę. Ją 323 z turbo po moich pagórkach ciągami 2,25gęsiostope i jest akurat. Z gruberem pamiętwj że nie ważną szerokość roboczej tylko prędkość.
to jakim biegiem smigasz bamreras
Pod górki więcej jak I/4 nie da rady. Na prostych i lekkich max III/2. Uprawa na 10cm.
Mam zamiar robić na gęsiej stopie i jestem bardziej skłonny zrobić na szerokość 2,60 na 6 łap i wał strunowy na końcu. Powinien sobie dawać rade.
Mam pytanie. Czy w agregatach ścierniskowych które na skrajnych łapach mają odkładnie, które mają nie przesypywać ziemi na zewnątrz, jest szansa dorobić tak odkładnie aby całkiem rzucało ziemię do środka? Chodzi mi o to, żeby skrajna łapa nie wyrzucała ziemi, pomagałoby to przy granicach pola i nie zasypywałoby, to miedzy.
Czy może jednak nie bawić się i założyć talerze? Chociaż jeden od prawej strony bo lepiej mi robić na prawą.
No horsch ma dokładnie gięte żeby w jedną stronę rzucaly ale i tak talerze są dodatkowo żeby nadmiar ziemi wrzucily do środka
Strony 1
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » Agregat ścierniskowy, gruber
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo