2,301

Odp: Pszenica

Ja u siebie już poprawiałem i od miotły i od przytulii dwa razy. Jednak jeden kawałek nie wzięło jakby wcale. Olewam ten temat i po prostu pójdę przebiorę jakimiś grabiami, lub przebronuje normalnie na podniesionych bronach tam gdzie jest najwięcej. jednak chyba więcej nie będę pryskał tym zestawem atlantis +sekator. Ojciec pryskał jare granstarem i też nie wzięło przytulii.

2,302 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2017-06-11 10:57:41)

ja w tym roku na raz zrobiłem jednorazowo lancetem, bo na jesien nie było możliwosci i mam czysto.

mdw

2,303

Ojciec ma czysto też po Lancecie, albo jesienny zabieg, albo wiosenny droższym mocniejszym środkiem, bo te poprawki są wkur...

2,304

Dobra ale czy to prysnąć? Wodą święconą? Zęby zabieg miał sens środek musi zadziałać migiem.

2,305

Po prostu nie kombinować z dawkami !!!

2,306

ja stwierdziłem ze u mnie najlepiej sprawdza sie kombinacja
Jesien expert met 0,2kg + snajper 0,5l
wiosna późno bo w okolicach 1 kolanka jak ostrożeń wyjdzie granstar 0,25
pole czyste

Rolnik z powołania:-)

2,307

Ja też polecam Experta razem z diflufenikanem 0,15 -0,2l i zawsze miałem czysto. Na wiosnę to loteria, tak jak w tym roku z pogodą. W tym roku w sobotę opryskałem na chwasty Galaperem a we wtorek spadł śnieg i pszyszedł przymrozek. Przytulię zabijało 1,5 miesiąca, na szczęście skutecznie.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

2,308

androl napisał/a:

Andrzeju już nie znęcaj się tak nad nami... Możesz powiedzieć " a nie mówiłem " :stu:

2,309

Grzegorz89 napisał/a:
androl napisał/a:

Andrzeju już nie znęcaj się tak nad nami... Możesz powiedzieć " a nie mówiłem " :stu:

ale nie do końca Kolega Arnold ma rację . dobry opryskiwacz , pewne i drogie,i w dawkach pełnych na + robione wiosną i miotełkę od czasu przepuściło !!! się i rośliny uodparniają , i bedzie z tym kłopot,

Leszek   dla kolegów'

2,310

krzysiek ja poprawiałem jeden kawałek chwastoxem trio, bo chaber i przytulia przeżyła. Chaber ten większy odchorował i stoi dalej , przytulie zniknęły.
Na przyszły sezon jadę wszystko chyba chwastoxem trio. Letnie są czyste jak łza.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

2,311

Swoją pszeniczkę od chwastów pryskałem 3 tyg temu (wcześniej nie dało się wjechać) 1 l foxtrotu + 1 l mustanga forte wyczyściło wszystko. Sąsiad (młody) jarki zrobił za wcześnie chwastoksem trio, a to środek nie doglebowy, jeżeli nie poprawi będzie miał kolorowo.

2,312

jeśli sama przytulia to grodyl - w każdej fazie rozwojowej zarówno przytuli jak i zboża.

gg 5118068

2,313

Właśnie kiedyś poprawiałem grodylem i czyściło wszystko. W tym roku poprawiałem 2x10gram w odstępie jakiegoś półtorej tygodnia i nie wzięło. Oprysk zrobiony na drobnych kroplach także pokrycie na pewno było dobre i oprysk doszedł do rośliny. Jednak o co chodzi to nie wiem.

2,314

ile tego dać na przytulię co ma 50cm długości?

2,315

1g na okolek

2,316

nuance  na przytulię   albo starane  z tribexem   w każdej fazie ...
Lancetem pryskałem i powiem że przepuścił mi chwasty
Dziś pryskałem  na grzyba   plus robal  i w końcu koniec oprysków  można odczepiać w końcu opryskiwacz ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

2,317

Lancet przepuści gdy "pryszcze" się jak jest jeszcze zbyt zimno.

2,318

Czy jest sens pryskac tak późno tebu plus robak z mocznikiem ? Pszenica zaczyna nalewac ziarno, jest zdrowa ale nie chcial bym miec problemu z fuzarioza i tym podobnym.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

2,319

Bez obrazy ale na każdej plantacji da się znaleźć obiawy tylko pytanie na ile się liczy i ile ma ona pozostać jeszcze wegetatywna?.

2,320

Moja dopiero kwitnie. Wczoraj dostała 1l tebu + 0,1 czegoś tam na robale.
Wczoraj zjechałem bo rosa przed 00.00 była taka że mi z liści pod ciągnikiem chlapało do kabiny.
Wydaje mi się że warto pryskać.  Ja raz nie odpryskałem bo brakło cieczy. Zostało 30 ar pięknej pszenicy. a że późno że daleko to nie dotarłem i potem było widać szczególnie uszkodzenia przez robale.