Odp: Jaka jutro pogoda?
U mnie dziś dzis przez 1,5 godz. 42 litry masakra
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Strony Poprzednia 1 … 25 26 27 28 29 … 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U mnie dziś dzis przez 1,5 godz. 42 litry masakra
tylko pozazdrościć
idzie burza i to poważna . mam się czego bać . coś jeszcze mi na polu zostało.!!! urwał mać!!
idzie burza i to poważna . mam się czego bać . coś jeszcze mi na polu zostało.!!! urwał mać!!
kawałek ode mnie był dziś grad troszkę szkody narobił widziałem z auta kukurydz nie ciekawie wygląda. Sarast przykra sprawa z tymi nawałnicami
Któryś na forum dawał nie głupią radę by liczyć plony po zbiorach a nie przed......
Mnie dziś ominęło. Poszło bokiem ale na radarze było widać że o włos przeszła fest ulewa.
Zeszły rok nie padało wcale w tym co 2 dni...
:red:
u mnie dzien w dzien praktycznie pada, w tej chwili tez, boje sie ze bedzie powtórka z ubiegłego roku ze żniwami...
dzieki koledzy za ten deszcz, w nocy spadło 20l
U mnie wczoraj ok.17 w 15 minut 35 litrów
i co stoi coś jeszcze?
Zboża nie tak źle,ale ziemniaki przywałowane.
Co do ziemniaków to robię poprawkę bo lebiody dużo i juz po pas. Za słaby sencor jako nalistny .
Zboża nie tak źle,ale ziemniaki przywałowane.
Dziś byłem w Płocku to rzepaki no i troszku pszenicy leży.
30 litrów w ciągu 2 godzin i pompuje dalej . kiedy ja zabiorę ten stłuczony jęczmień zimowy , ? spróbowałem dziś nakosiłem zbiornik 13% i zaczęło pompować. końca nie ma .! komisję wojewoda powołał mają szacować straty ale co i po co nie wiem . o kontrakty się nie martwię bo luzu sobie zostawiłem . ale kwit o stratach wygasza roszczenia kontrahenta przerabiałem to w suszę i też te nowe przepisy prawa bronią rolników w takich sytuacjach ..
nieciekawie sie zaczyna, a sypie coś wogule ?
U mnie to samo pompa i nie przestaje do rana to miarki na deszczomierzu zbraknie
nieciekawie sie zaczyna, a sypie coś wogule ?
półowa na ziemi po gradobiciu ,,, ładny jeczmien miałem..
i leje dalej .. pachnie potopem.
Kilka dni temu wspominano powódź 1997 r
Jeszcze nie ten stan.
Strony Poprzednia 1 … 25 26 27 28 29 … 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo