Odp: Jaka jutro pogoda?
Czasem okaże się że będę miał roboty na koszenie... Dobrze ze mam koła 80cm szerokie. Fakt że u nas nie ma tragedii z deszczem tak jak w 2012 bo wtedy to 516 chyba 15 razy wyciagalem...
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Strony Poprzednia 1 … 26 27 28 29 30 … 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czasem okaże się że będę miał roboty na koszenie... Dobrze ze mam koła 80cm szerokie. Fakt że u nas nie ma tragedii z deszczem tak jak w 2012 bo wtedy to 516 chyba 15 razy wyciagalem...
w innym swiecie żyje, coś pokropiło i tyle
Po przygodach 2012 r mam koła na bliźniaki + rury do spinania, tył i przód.
ten deszcz to chyba moja wina co prysnę ziemniaki to zaczyna padać. Zaraza już taka że nie wiem czym to zwalczyć. Pomału przygotowuje się do zmiany diety a właśnie zna ktoś przepisy na dania bez ziemniaków??
Przy tej pogodzie to żniwa we wrześniu chyba się zaczną.
U mnie wszytko zielone.
Chciałem rozpocząć dziś porzeczkobranie i po zerwaniu 3 skrzynek odesłałem ludzi do domu. Za zielone! Może w poniedziałek. To będzie 17 lipiec czyli 17 dni spóźnienia...
Nie marudźcie przyjdzie tydzień ciepła i zobaczycie że wszystko będzie na raz 2 tygodnie i po żniwach góra 10 sierpień
Zaraz zrobię fotki mojej pszenicy to się zdziwisz...
Zawsze udało się zebrać to i w tym roku tyle lat gospodarzycie a paniki ooo.
A o to moja pszenica ozima. Na zdjęciu łanu widać wsiewkę jarej, woda zabrała ozimą...
Fotka z dziś
Wojtas jesteś pewien tego terminu?
ojanusz napisał/a:Zboża nie tak źle,ale ziemniaki przywałowane.
Dziś byłem w Płocku to rzepaki no i troszku pszenicy leży.
Zapraszam na kawę,a co porabiałeś w Płocku?
A o to moja pszenica ozima. Na zdjęciu łanu widać wsiewkę jarej, woda zabrała ozimą...
Fotka z dziś
https://images81.fotosik.pl/692/e6b27014c4372f4fmed.jpghttps://images83.fotosik.pl/692/691233accb95f67emed.jpg
https://images83.fotosik.pl/692/8723e32d0bc9856amed.jpg
Wojtas jesteś pewien tego terminu?
kiedy będziesz ja kosił we wrzesniu?
Kto u nas dbał to takie ma. Moja siana późno a sąsiadów siana wcześnie i bardzo wcześnie i wygląda bardzo podobnie...
Przy tej pogodzie to żniwa we wrześniu chyba się zaczną.
U mnie wszytko zielone.
Chciałem rozpocząć dziś porzeczkobranie i po zerwaniu 3 skrzynek odesłałem ludzi do domu. Za zielone!
Moje porzeczki już się skończyły a pszenicę w takim stanie jak ty mialem miesiąc temu
scoda19 napisał/a:ojanusz napisał/a:Zboża nie tak źle,ale ziemniaki przywałowane.
Dziś byłem w Płocku to rzepaki no i troszku pszenicy leży.
Zapraszam na kawę,a co porabiałeś w Płocku?
Byłem w zakładzie wgniotka.pl
Krzysiek u mnie to samo z ozima i jara
Krzysiek, a w jakim stadium jest ziarko? Ja w ubiegłym roku tydzień przed koszeniem mialem w pszenicy zielone źdźbła i pomimo wyglądu plon nie powalił.
ja to samo, a koszenie masakra poi 20 sierpnia jeszcze słoma zielona była.
Dwa lata temu gdy była ta susza 15 lipca zaczynałem kosić żyto. Dziś ziarno daje się rozgnieść w palcach i to na V klasie...Z godzinę temu już przepadało a zanosi się dziś na więcej.
Krzysiek, a w jakim stadium jest ziarko? Ja w ubiegłym roku tydzień przed koszeniem mialem w pszenicy zielone źdźbła i pomimo wyglądu plon nie powalił.
Między zsiadłym mlekiem a twarogiem ze śmietaną
szykowałem się do wyjazdu do mego stłuczonego jęczmienia, ale najpierw poleciałem z rana z rundupem na pszenżyto posianego na byłych łąkach i już się zielsko od dołu rusza , skończyłem 15 ha pryskać złozyłem i naszła chmura i *** 5 l wody na metr razem z drobnym tym razem na szczęście gradem.... chyba trza jutro na msze się udać i szeleszczącego banknota dać skoro na ubezpieczenie się czasu nie było.
Strony Poprzednia 1 … 26 27 28 29 30 … 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo