Odp: Kontrola ze służby celnej
Jeśli będzie sprawa w sądzie to staraj udowodnić że wcześniej nie jeżdziłeś na opale pokaż jakieś rachunki za on bo słyszałem że potrafią obliczać średnią z kilku lat ale te informacje nie są pewne.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kontrola ze służby celnej
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeśli będzie sprawa w sądzie to staraj udowodnić że wcześniej nie jeżdziłeś na opale pokaż jakieś rachunki za on bo słyszałem że potrafią obliczać średnią z kilku lat ale te informacje nie są pewne.
JA nie chce straszyc ale u mnie w iosce tez był kiedys nalot i koles az musiał sprzedac mtz 82 zeby splacic;/
Wczoraj w radiu słyszałem audycję o "donosach" i jeśli dobrze ją zrozumiałem to każdy donos musi być sporządzony na piśmie, inaczej nie rozpatrują. I, co najważniejsze, każdy z nich musi być podpisany, a oskarżony, mając prawo do pełnej obrony, może mieć w takie pisemko wgląd. Wiec spróbuj się dowiedzieć, komu nadepnąłeś na odcisk i ........ rzuć mu na odcisk kowadło.........zemsta jest słodka..........
Rozmawiałem z gościem którego złapano ciągnikiem na drodze , miał w zbiorniku mieszankę ON i OO w sumie jakieś 30l , grzywna wyniosła 300zł.
Koledzy wszystko zalerzy od ilości im mniej tym lepiej,ale w tym kraju policji skarbowej nikt nie podskoczy.Ile buli mój znajomy nie wiem bo z tego wszystkiego wstyd się przyznać ale na pewno to nie małe pieniadze.Dlatego Piotrze znajdzi nawet stare webasto czy coś...A swoją drogą jestem po grodzkim za jazde po spożyciu 0.15 ,wieżcie mi koszmar,zwykły człowiek dla onych to zero...
Nie aż tak dużych pieniędzy to nie będziesz płacił żeby ciągnik sprzedać bez przesady ją z tego co słyszałem to jest tak dostajesz mandat gdzieś ok 500 i to wszystko co znaleźli u ciebie razy 2 zł to niby ta akcyza tak mi kiedyś facet facet mówił u którego znaleźli też opał tak więc nie będzie źle tylko najgorsze to te sądy
a nie masz jakiegos kumpla albo znajomego kto by miał np piec opałowy albo coś na opał może ci poświadczy ze przechowujesz ta rope dla niego a ta co w ciągniku to poprostu awaryjna sytuacja byla nie miałeś ani grama ropy a musialeś jechac do pola wiec wlałeś troszke do ciągnika aby tylko porobic i spowrotem zakupujesz zółta i jezdzisz tak jak przykazali w rządzie może coś takiego by przeszło
Dzięki za wszystkie rady , ale czytajcie z uwagą przyznałem się tylko do OO znalezionego w ciągnikach ( 2szt) tak więc nie mogę powiedzieć że przechowywałem paliwo dla znajomego , który ma piec. W zbiorniku to nie moje tylko zmarłego wujka , a było wykorzystywane do suszarni.
Za tą sprawę nie grożą sankcje karne (sprawa sądowa) tylko kary finansowe.
powiadasz piotrze że do suszarni hmm a jakową miał twój wujek ?? może dalej ją posiadasz?
Tu nie ma blablania, tu jest opał w zbiornikach traktorów ! Od wczoraj o tym myślę, tym bardziej intensywnie, ze tydzień temu wziąłem na rachunek cztery tysiące litrów. Mam znajomą piczkę celniczkę, w szpileczkach chadzała między naczepami !!! Zakochała się na zabój w chłopie. O k....a ! W szpileczkach chodzi tylko do kościoła. Tylko z nią mogę o tym pogadać. Pewnie nie jest w temacie (opału, nie szpilek). Co się dowiem - opowiem.
No to czekamy az sie dowieszz;D
Dzisiaj stawiłem się w charakterze podejrzanego na przesłuchaniu w izbie celnej. Po rozmowie z urzędnikiem dobrowolnie poddałem się karze ( choć mozna było walczyć ale gra nie warta świeczki) W sumie będzie mnie to kosztować 965 zł. 500zł grzywna , 105 postępowanie i 360 zwrot akcyzy. Czy to mało ? sam nie wiem biorąc pod uwagę że od 10 lat jeździłem na opale.
Dziwie się Piotrze Tobie,że na opale jeszcze jezdzisz! Ja kupuje ON za 3.20 (najmniej muszę wziąść 1000l) minus 85 groszy zwrotu akcyzy to mi wychodzi po 2.35 za litr.Śpie sobie spokojnie,faktóry sobie leżą i mogą mi naskoczyć,jezdziłem też chyba z pięć lat na oranżadzie i na dobre to nie wyszło,pompy,głowice,wtryski ciągle coś siadało.Temu co cię *** spryskałbym pola w nocy randapem(jeśli rolnik)
Ja zacząłem jeżdzić na opale jak był po 65 groszy teraz już się nie opłaci i mam dobrych sąsiadów jak by się który dowiedział to na pewno miałbym kontrole.
Moja historia zróżnymi paliwami zaczeła się od wielkiego kryzysu w rolnictwie na początku lat dziewiędziesiątych ,gdy rządziła z różnym skutkiem partia PSL. Najpierw był napęd 2 taki gorszy olej napędowy z dużą zawartością parafiny w zimie się filtry zaklejały-takie tam historie. Następnie był ekoterm ,bardzo dobry bo tani, puźniej był olej opałowy wytwarzany w zakładach chemicznych "nie podam nazwy" z butelek PET i innych plastików, jak się jechało ciągnikiem śmierdziało palonym plastykiem, kolor tego paliwa bezbarwny jak woda.A teraz nadeszła era dopłat do paliwa więc kupóję olej napędowy na faktóry i jest spokój .Przy areale ponad 100ha mam doświadczenie z różnymi paliwami. A wszystko zależy kto żądzi i jak żądzi tym krajem.
Częściowo dowiedziałem się jak to z tą służbą celną jest.
Wczoraj dygnęli mnie na drodze, cztery kilometry od domu. W zbiorniku był ON z małą domieszką opału. Za zmianę przeznaczenia paliwa - mandat 300 zł.
o rany!!!!
niech zgadnę opał został z kiedyś dodałeś on i już wystarczyło?
Chłopki podsumowując celnicy mogą wlecieć na pole, do domu i zajrzeć w każdą dziurę bez żadnego papiera?
Dokładnie tak było.
Mogą Cię zastrzelić, bo mają broń krótką, paralizatory, kajdanki. Nie wiem co jeszcze mogą.
przeczytałem wątek jeszcze raz, konkluzja- ludzie to świnie Adminku czy wiesz już kto był tak wspaniałomyślny i nakablował na Ciebie? ja bardzo chciałbym wiedzieć poszedłbym do chama i powiedziałbym mu co o nim myślę.
kupuje generalnie ON i w momencie gdy nie mogę mieć już zwrotu z ON, kupuję opał a jak wyłapują nawet domieszki trzeba przemyśleć jak móc maskować opał w zbiorniku i gdzie to przechowywać. w takim razie muszę mieć niebywałe szczęście że jeszcze mnie nie dorwali.
Wczoraj dostałem odpis wyroku z Sądu Grodzkiego. 400 zł kary plus 50 zł koszty postępowania. Razem nie całe 900.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kontrola ze służby celnej
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo