Odp: Jaka jutro pogoda?
ja to samo, a koszenie masakra poi 20 sierpnia jeszcze słoma zielona była.
Przypomnij Yoko ile N dostaje twoja pszenica
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Strony Poprzednia 1 … 27 28 29 30 31 … 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja to samo, a koszenie masakra poi 20 sierpnia jeszcze słoma zielona była.
Przypomnij Yoko ile N dostaje twoja pszenica
to tez ale przesadziłem z siarczanem potasu, i było po biofermencie z bigazowani ;/
Androl. Myślę że ten azot ma małe znaczenie. Zazwyczaj żyto u mnie dostaje 160kg w tym roku w związku z tym że było słabo skrócone poprzestałem na 120kg i jest zielone.
Podobnie w porzeczkach, śliwka mirabelka też już powinna być. Sąsiad ma nostrzyk dwuletni i widzę że wchodzi w pełnie kwitnienia gdzie w ubiegłym roku tuż po żniwach chciał go kosić. " Ekologiczny" owies sąsiada jest całkowicie zielony.
Problemem jest temperatura a właściwie suma temperatur... jest zimno najchłodniejszy lipiec od wielu lat.
W tym roku zgoda. Aczkolwiek ze względu na przepłukanie tą ilością opadów od samej jesieni ja dałem średnio po 30 kg N więcej w tym roku.
znowu wlało , talerzować za mokro, a rzepaków stoi od groma jeszcze
Rzepaków od groma i nie ma kim kosić. Jak się tylko zrobi pogoda to każdy u siebie będzie łapał i z rzepaków od razu wjedzie w zboża. Trzeba na przyszły rok kupić stół bo z roku na rok coraz ciężej o kombajn do rzepaku.
Gorczyca rośnie w strąkach.
Podobno rzepaki też
Byłem na plantacji porzeczek miałem je zbierać w poniedziałek, zaczynam jutro. Masa owoców zniszczona! Liczę że już poszło się *** jakieś 10 -20 tyś zł.
Patrząc po mapach radarowych nad mój region intensywne zjawiska dotrą około 14-stej , żyta wyglądają coraz gorzej , owies na lekkich glebach zaczyna się wymładzać...
A u mnie właśnie ulewa z gradem :uuuu:
No i dolało intensywnym grubym deszczem...
Łąki wszystkie pokoszone, niektóre zalane... Z przyczepy aż kapie, masakra...
Przeszła jedna burza idzie druga.
U mnie też przeszły dwie w odstępie pół godziny , dolało za pierwszym razem i za drugim poprawiło...
Dolało i to srogo rzepak już mam porośnięty niestety . Wykosiłem może ze 40ar i deszcz
Niedaleko mnie było gradobicie. Na ziemi czarno, na górze biało...
a u mnie spokój
Nie że jestem zawzięty na koszenie.Jednak niech się zdecyduje kto młóci ja czy ona. Zapłacić przecież ktoś mi musi, ona tylko kradnie mi plon po trochu tymczasem.
Mówisz o pogodzie czy wrednej sąsiadce ?
o tej w tytule wątku, przecież.
Też mnie ona nie oszczędza , zabrała mi z dwa hektary siana , i nie pozwala wjechać bym je odebrał.
Strony Poprzednia 1 … 27 28 29 30 31 … 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo