7,741 Ostatnio edytowany przez bamreras (2017-07-16 21:31:47)

Odp: GG FORUMOWE

Sory że dopiero pisze. Siatki zostały same duze. 5,6,8, 10. Na olx gość dość twnio same siatki sprzedaje https://www.olx.pl/oferta/siatka-tkana- … ep193.html

Co do samej techniki czyszczenia polecam dorobić pułkę jak u mnie na filmiku:
https://youtu.be/GmQPzgK8kwg , pułka złożona z dwóch sklejek tak by tylką krawędz szło regulować. Od przodu zastawka by się maferiał nie cofał.
Dla rzepaku polacał bym zrobić że na 1,sito dajesz 3,5mm max 4mm dla grubego ziarna ,  zamiast drugiego dajesz pułkę, trzecie co leci na tył 2-2,5mm i to duże piaskowe 1,5-1,8mm.
Na takie konfiguracji zyto idzie na tył z zaneczyszczeniami grubymi, na bok poslad i nasiona drobne rzepaki i chwastów, a na piaskowym wiadomo, piasek i inne drobne syfy....
Jak zamawiasz to najlepiej szerokość 0,6metra bo starcza na duże i na male sita.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

7,742

skad bierzecie czesci koledzy? od trzech dni probuje sie dodzwonic do pankowa i nie da rady a czesci musze zamowic

7,743

Spróbuj do Agro centrum Człuchów tylko nie wiem czy mają wysylkowo. Ale spytasz to będziesz wiedział

E 516 na części
Telefon 695 076 269

7,744

Zawsze możesz do Pszenna zadzwonić +48748519622

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

7,745

THU , też sporo części mają

7,746

Dzieki, wziąłem w pszennie, niby same pier**l na zapas i 3,5 stówy nalecialo

7,747

bamreras napisał/a:

Sory że dopiero pisze. Siatki zostały same duze. 5,6,8, 10. Na olx gość dość twnio same siatki sprzedaje https://www.olx.pl/oferta/siatka-tkana- … ep193.html

Co do samej techniki czyszczenia polecam dorobić pułkę jak u mnie na filmiku:
https://youtu.be/GmQPzgK8kwg , pułka złożona z dwóch sklejek tak by tylką krawędz szło regulować. Od przodu zastawka by się maferiał nie cofał.
Dla rzepaku polacał bym zrobić że na 1,sito dajesz 3,5mm max 4mm dla grubego ziarna ,  zamiast drugiego dajesz pułkę, trzecie co leci na tył 2-2,5mm i to duże piaskowe 1,5-1,8mm.
Na takie konfiguracji zyto idzie na tył z zaneczyszczeniami grubymi, na bok poslad i nasiona drobne rzepaki i chwastów, a na piaskowym wiadomo, piasek i inne drobne syfy....
Jak zamawiasz to najlepiej szerokość 0,6metra bo starcza na duże i na male sita.

Wielkie dzięki,siatki doszły,sita zrobione.

7,748

Panowie jakby Ktoś miał do sprzedania pompę hydrauliczną do forszaja 323 to chętnie kupię. Potrzebuję zdrowej pompy, i pokrętła do rozdzielacza którym ustala się pozycje pracy rozdzielacza.

7,749

Przerob na ruska. Jaka by ta pompa oryginalna nie byla ale ruska bedzie nowa to i wydajnosc zawsze bedzie lepsza.

7,750

Właśnie chciałem przerobić, ale nie mam zbytnio czasu a co oryginał to oryginał. Tylko żeby był zdrowy. Muszę jeszcze poczytać jak to jest przy zmianie pompy na ruską z tym małym obiegiem, bo już zapomniałem.....

7,751

Zaślepiasz i zapominasz

7,752

Nie baw się w oryginał szkoda twojego czasu. Przerobisz raz i bedzie Pan zadowolony.

7,753

Kiedyś PiotrK pisał coś o chęci przerabiania na ruskie pompy, z tym ze nie pisał czy to robił i jak to jest w porównaniu do solidnie zrobionej regeneracji tych oryginalnych tloczkowo-wirowych

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

7,754

marcin napisał/a:

Zaślepiasz i zapominasz

Skoro po zaślepieniu rodzielcz normalnie działa to w jakim celu ten mały obieg jest? Przy tych deszczach to kto wie może i przerobię....

7,755

Ten mały obieg to nie było zasilanie jakiś maszyn o małej wydajności silników taśm hydraulicznych

7,756

chyba nie...

7,757

Grzegorz89 napisał/a:
marcin napisał/a:

Zaślepiasz i zapominasz

Skoro po zaślepieniu rodzielcz normalnie działa to w jakim celu ten mały obieg jest? Przy tych deszczach to kto wie może i przerobię....

Sterowanie zginie tylko wajchowanie Ci pozostanie.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

7,758

U mnie po założeniu pompy zębatej i zaslepieniu małego obiegu wszystko jak wcześniej funkcjonuje z tym że jest moc i nie buczy. Tyle że u mnie w 303

E 516 na części
Telefon 695 076 269

7,759

A jak masz już rozdzielacz "lichy" to załóż od MTZ-a ... u mnie jeden 323 ma całą hydraulikę ruską... i pozostałe Zt też będzie trzeba przerobić...

7,760

http://i65.tinypic.com/qqwhms.jpg
w ramach pryskania w obejściu i ogrodzie na mszyce i inne robale opryskałem też swego czasu kasztanowiec tam gdzie sięgnąłem i takie są efekty