7,761

Odp: GG FORUMOWE

Moje też mają rude plamy ale nie na taką skale...

7,762 Ostatnio edytowany przez bamreras (2017-07-24 21:58:31)

Ponad 95% kasztanów w Polsce jest zajęta tym pasożytem https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Szrotów … wcowiaczek

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

7,763

Panowie mam kilka rzeczy w forszaju na 12v i chciałem taką przetwornicę zamontować. Pytanie czy po podłączeniu jej i daniu tych samych minusów(masy) będzie wszystko grało czy trzeba byłoby już dawać nowe, osobne masy pod 12v?

7,764

a nie masz oryginalnie 4 bezpieczników na 12v

Nie ma to jak FORTSCHRITT

7,765

Śmiało ciągnij od 1szego akumulatora

7,766

Mam 4bezpieczniki z pierwszego akumulatora, jednak co jakiś czas rozładuje się bateria na tyle, ze nie daje 24 i nie kręci rozrusznik... Temat akumulatorów już przerabiałem wielokrotnie. Teraz po doładowaniu odpalił bardzo szybko kręcąc rozrusznikiem. Jednak doładowałem tylko ten jeden aku. Dziś zgasiłem i nie mogłem odpalić. Na szczęście żonka poratowała mnie i szarpnęła "babką" (audi 80).
Pomyślałem, że taka przetwornica zalatwi sprawę i oba aku będą się równo ''zużywać''.

7,767

Bo aku łączone szeregowo ładują się równym prądem. W momencie jak drugo jest naładowany to pierwszy się nie laduje. Na wzór ciężarówek z winadą na 12v co jakiś czas trzeba aku zamieniać miejscami.

7,768

Grzegorz89 napisał/a:

Mam 4bezpieczniki z pierwszego akumulatora, jednak co jakiś czas rozładuje się bateria na tyle, ze nie daje 24 i nie kręci rozrusznik... Temat akumulatorów już przerabiałem wielokrotnie. Teraz po doładowaniu odpalił bardzo szybko kręcąc rozrusznikiem. Jednak doładowałem tylko ten jeden aku. Dziś zgasiłem i nie mogłem odpalić. Na szczęście żonka poratowała mnie i szarpnęła "babką" (audi 80).
Pomyślałem, że taka przetwornica zalatwi sprawę i oba aku będą się równo ''zużywać''.

Masz radio?

U mnie to samo jak akumulator się zestarzeje pojawia się problem.
Jak masz radyjko to proponuję jednak  założyć przetwornicę. Kupiłem nówki akumlatory   i kupię taki coś. Włącze radio na podwórku i za poł dnia bateria pusta....
Wiadomo doładuję prostownikiem ale jeden zawsze będzie słabszy...

7,769

Kuźwa u mnie w 323 to samo, w 303 nie.

7,770

Bo 303 nie ma radia 😁

E 516 na części
Telefon 695 076 269

7,771

w 323 owszem  mam, ale niesprawne.

7,772

A podłączone ?

7,773

To Panowie jak z tymi masami ?

7,774

Bèdą ok. Nic nie będzie kolidować.

7,775

No właśnie tak myślałem, jednak to jest ciekawy temat. wink Dziś zamawiam taką nieco mocniejszą http://allegro.pl/reduktor-napiecia-24v … 61427.html
Czyli na wejściu 24v podłączę + i -, a na wyjściu tylko + pod bezpieczniki.
Dzięki Marek!

7,776

a minus z wyjścia dajesz na masę. przez WiFi on nie zadziała smile

7,777

Właśnie myślałem, że wtedy pociągnę z oryginalnej masy... Dziwna sytuacja masa 24v i 12v wink Dziś zamówione w przerwie między rzepakiem a zbożem będę podłączał.
NOrmalnie to mógłbym osobno pod jakieś urządzenia podłączyć masę, ale mam kierunkowskazy na 12 więc i tak przyczepy będą mi masowały zaczepami.

7,778

Jaki polecacie program do obróbki video ? Chciałbym nagrać czasami forszaje w akcji to przydałoby się takie nagranie ładnie obrobić przed wrzuceniem na yt smile

7,779

Ja trochę próbowałem w Vegas Sony ale jak dla mnie laika za dużo funkcji co mocno go komplikuje.

A ja zadam pytanie z innej beczki czy sekcja rozdzielacza z kombajny będzie pasować do ciągnika?

7,780

zależy jakiego

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia