581

Odp: ceny ziemi

Panowie ile dalibyście maksymalnie za hektar 3-4 klasy ziemi? Będzie do sprzedania za niedługo sporo i się zastanawiam. Dodatkowo czy orientuje się ktoś czy przy kredycie na budowę domu jest szansa uzyskać inny kredyt na powiększenie gospodarstwa? Czy jednak zdolności już zabraknie?

582

buduj dom, ja bym wiecej nie dał jak 20 tys, tak szybko sie nie zwróci.

mdw

583

Dom już powoli się buduje nie wiem czy ściany będą skończone na jesieni ale w przyszłym roku jak dobrze pójdzie to się wprowadzę. Chodzi o to, że działki przylegają do moich, lub leżą w niedalekiej odległości,  Szczerze też myślałem o max 20 no może 25 jednak to już byłby naprawdę max i tylko z uwagi na to, że leży obok mojego...

584

mierz siły na zamiary

mdw

585

Grzechu  słyszysz ile  lub po ile płacą w okolicach za pola to wiesz  ile musisz dać by to kupić , u nas  jak kupisz po 50 za ha to jest tanio a tak normalnie to 70 musiał byś dać by stać się właścicielem , ot taka różnica w cenach

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

586

Jakby mi ktoś dał po 70tys to na drugi dzień bym już był u notariusza.

587

CHałupa nie przynosi żadnego dochodu. A jakby pole w rozsądnej cenie kupić to nawet na kredy nie ma ryzyka, bo od razu przynosi jakiś dochód. U nas tak realnie do 20 można kupić  średnio koło 15 ale szaleństwo z roku na rok coraz większe.
Jakbym miał kupować po 50 to szczerze nie kupiłbym nawet przy swoim....
Lubelskie od strony zamościa gdzie ziemie są dobre to też trzeba po 70 dać. Chore.

588

Jak możesz kupić do 20tys/ha i masz zdolnosci to ryzyka wielkiego nie ma. U mnie cena ziemi spada i jest ok.80 tys/ha
A sasiad na dniach oddaje w dzierżawe za 3400/ha i z tego placi tylko podatek

589

Ziemia na kredyt, dom za swoje wolne środki. Po 30 tyś to i ja mimo wieku bym łyknął parę ha. Ziemia zawsze niezależnie od ceny wydaje nam się droga.

590

colibeer napisał/a:

Jak możesz kupić do 20tys/ha i masz zdolnosci to ryzyka wielkiego nie ma. U mnie cena ziemi spada i jest ok.80 tys/ha
A sasiad na dniach oddaje w dzierżawe za 3400/ha i z tego placi tylko podatek

sam oddałbym z miłą chęcią za takie pieniądze całe gospodarstwo. ja jak wyciągne z 1 ha powyzej 2 tys zysku to jestem mega zadowolony, a ile musze sie na to napracowac

Rolnik z powołania:-)

591

A w mojej okolicy mogę zapomnieć kupić nawet hektar , nikt nie chce sprzedać ani kawałka bo dopłaty...

592

Colibeer ale kto bierze dopłaty przy takiej cenie czynszu?? Ogólnie to nie wiem jakbym miał za dzierżawę nawet 2000zł dać to nie widzę sensu robić i nie rozumiem o co w ogóle chodzi? big_smile

593

pralnia pieniędzy?

594

Dopłaty wydzierzawiajacy.gospodarz 3400 na reke z czego placi podatek. Ziemi 14 ha i troche dobrej ornej ale też okolive 5 klasy i laki ok.6-7 ha.
Kto bierze ? Hapacze zeby pod kosciolem mowic ze mam 1?? Hektarow, a tak na powaznie to ,Ci co nabrali sprzetu na Prow i inne cuda bo innego(sensownego)wytłumaczenia nie ma .u nas tez czynsz 2000zl to albo zarobisz albo dolozysz

595

Krzysiek napisał/a:

pralnia pieniędzy?

Dobrze prawisz. Kto kogo sprawdzi ile z pola wyciąga,  imwiecej tym więcej lewej gotówy mozna wpuścić w obieg.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

596

10 lat temu oficjalnie twierdziłem, że jestem w stanie uprać dowolną ilość kasy na roli. Dzisiaj jestem w stanie 10 razy więcej.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

597

Marek Fakt można prać ile wlezie ale  własnie ALE trzeba mieć co prać by można było to robić

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

598

Widzę wokoło, że są tacy co piorą, bo inaczej tego co robią nazwać się nie da.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

599

Tak samo u nas... Mamy pole 5ha i zachciało sie sprzedać wlascicielowi. 7Ha bo i do tego las Jeszcze.. Cena 350tyś całość... Poczekamy 3-5lat az zejdzie do 30/tys ha wtedy sie kupi może ale bez lasu...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

600

cena 60tys za ponad 3morgi ziemi klasa IIIa w mojej wsi brac? dzierzawca nie ma pieniedzy by wykupic a wlasciciel nnie chce dalej dzierzawic tylko sprzedac (siane bylo zboza, kukurydza. burak)