7,861

Odp: GG FORUMOWE

Andrew89 napisał/a:

Zróbcie sobie próbkę rozpuszczalnosci. Ultra 8 wg mnie rozpuszcza sie duzo szybciej a po drugie Rosja ma najlepsze pod wzgledem jakości złoża fosforytow.

Raz rozsiałem i parę dni leżał nawóz na glebie. Trochę popadało to całkowicie się rozpuścił.

7,862

Agrolok....
Choć mają do mnie blisko to nawozy masakra. Taniej dostaje w pobliskim składzie. Przedstawiciel pisze chwastox przez samo h i twierdzi że grandstar ultra sx to ta sam substancja co chwastox trio... Normalnie porażka.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

7,863

ja biore troche nawozów od nich, w tym roku dwa auta mocznika,  cene mi dobrą zrobił, ale biore juz od nich 12 lat

mdw

7,864

Potrzebuję niskopodwoziówkę z lipska pow. ostrowski do mnie do domu
do przewiezienia kombajn do porzeczki 3,12m x 6x3
Zarejestrowałem się na cargo.pl złożyłem ofertę. gdzieś jeszcze sie ogłosic by przyspieszyc sprawe/

7,865

Spróbuj tu
https://www.olx.pl/oferta/transport-nis … 75fcb06ea7

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

7,866

Jest w sieci jakaś fajna ściągawka by samemu zrobic plan nawozowy do rolnictwa zrównowazonego/

7,867

Panowie czy jest sens pytać o koszta przewinięcia silnika 2.2kw 2800obr czy szukać od razu używki?
W razie co to chetnie kupię w rozsądnych pieniądzach taki silnik. Kupiłem sprężarkę jakąś niemiecką, ogólnie potęga, jednak silnik jest przegotowany i nie chce ruszyć. Brakuje mu fazy.

7,868

Za 3kw 2800obr zapłaciłem 260netto. Ogólnoe zadowolony jeetem

7,869

Krzysiek napisał/a:

Jest w sieci jakaś fajna ściągawka by samemu zrobic plan nawozowy do rolnictwa zrównowazonego/

To można samemu robić? O ile dobrze mi się zdaje to musi być kwalifikowana osoba, która zrobi plan nawozowy no i potem wniosek rolnosrodowiskowy...

Kompletny noob w temacie Fortschitt

7,870

Plan mozna samemu ale chyba dam pani ekspert... kolejne bedę sam robił

7,871

Jeszcze realizujesz "stary" plan rolnosrodowiskowy czy już ten na nowych zasadach?

Kompletny noob w temacie Fortschitt

7,872

Plan można samemu jednak mi to robił człowiek, który wypełnia mi wniosek. Za darmo robił plan.
Marek właśnie widziałem na allegro za 330zł z przesyłką identyczny tylko pewnie mocowanie nieco inne, ale to nie problem i nie wiem czy nie kupię, bo za przewinięcie też coś weźmie a co nowe to nowe.

7,873

Grzegorz89 napisał/a:

Panowie czy jest sens pytać o koszta przewinięcia silnika 2.2kw 2800obr czy szukać od razu używki?
W razie co to chetnie kupię w rozsądnych pieniądzach taki silnik. Kupiłem sprężarkę jakąś niemiecką, ogólnie potęga, jednak silnik jest przegotowany i nie chce ruszyć. Brakuje mu fazy.

Moja sąsiadka robi taki silnik za 220-300zł na nowych łożyskach i miedzi, nawet bym się nie zastanawiał.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

7,874

Grześ za 330 pln nowy? Chyba tylko farba na nim. Albo w Chrl go zrobili z bambusa. Jak to jest twn "technik" to szkoda zdrowia. Za dobry nowy silnik trzeba dać około 6stówek...

7,875

100pln za kw. Taki jest przelicznik w używanych, wpakuj 3kw będzie spokój, noweg silnika nie kupuj bo to szambo!!! Kupiłem nowy do tkzw. Gumówki (przecinarka tarczowa) którą zbudowałem sobie 4lata temu  dziś już wiem że tylko stare używki dzwigają konkretne obciążenia...

Śruby kręcą się w tą samą stronę czy to ursus, zetor, czy forsz

7,876

W mojej okolicy jest ten sam przelicznik za przewiniecie silnika 100 zł za 1 kw

E 516 na części
Telefon 695 076 269

7,877

Nowy na pewno chinol. Dziś będę dzwonił do człowieka i może podrzucę mu ten silnik. WOlałbym naprawić stary oryginalny silnik. Wiadomo. W używanych jest o tyle gorzej że ten ma 2800obr i jest w nich po prostu mniejszy wybór...

7,878

szs napisał/a:

Jeszcze realizujesz "stary" plan rolnosrodowiskowy czy już ten na nowych zasadach?

Nowy. od tego roku

7,879

Chłopaki szukam szukam i nie widzę  gdzie pisał  Marek o zaprawianiu swoim sposobie  jakie to były środki i w jakich dawkach.

Dziękuję za pomoc.

7,880

mpopis napisał/a:

podepnę się do wątku, bo to w zasadzie w temacie. Rozmawiałem z Androlem ( brał ode mnie trochę nasionek ) o zaprawianiu i wg mojego kilkuletniego doświadczenia z zaprawianiem, rozmowami z "mądralami " z koncernów chemicznych do zaprawiania z powodzeniem można używać  normalnych fungicydów nalistnych jako zapraw. Sprawdzić substancje aktywne, dobrze przeliczyć i zaprawiać. wychodzi duuuuuużo taniej, ale niestety nie ma kolorowej plakatówki. Dodać do tego nawóz donasienny i git. Jako zaprawiarkę zakupiłem używany mieszalnik do paszy i w nim zaprawiam zboża. Jako zaprawiarka porcjowa działa bardzo dobrze.
dla przykładu 0.375l Fandango + 20ml jakiegoś tebukonazolu wystarcza na jedną tonę materiału siewnego, a jest to odpowiednik zaprawy scenic 080fs
cena za litr jest podobna, wydajność 2,6 razy większa
Ja oczywiście do niczego was nie namawiam, bo wszyscy stosujemy środki wg etykiet  smile

Tego szukasz?