7,881 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2017-09-11 10:08:02)

Odp: GG FORUMOWE

Ja słuchając rady Marka zaprawiłem tym co zostało mi po sezonie z T1T2T3. Cena wyszła śmieszna TAKIE oczy robiłem jak przelewałem z flaszki do flaszki i uświadamiałem sobie jakie małe ilości substancji czynnej są w zaprawach.... Jak pisze Marek nie ma koloru dodając do nasion dynawvit można lekko zabarwic mozna też kupic najtanszą zaprawę i dac jej 1/10 dawki i też ładnie zabarwi. Wiadaomo kolor to podstawa jezeli chodzi o bezpieczeństwo i nic więcej. Ja to co zostało z siewów tj jakieś 700kg bo nie szlo w pole wjechac a nie miało kolotu musiałem pilnowac by dziadek kurą nie dał.....

7,882

Pietia napisał/a:

Chłopaki szukam szukam i nie widzę  gdzie pisał  Marek o zaprawianiu swoim sposobie  jakie to były środki i w jakich dawkach.

Dziękuję za pomoc.

To było  w wątku o owsie

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

7,883

gdyby zaprawy tak naprawdę szkodziły ptactwu, to po siewach na polu trup kładł by się gęsto...

7,884

jak czyszczę siewnik to gołębie które trzyma tato tak się nawpier...laja zaprawianego ziarna że hoho - na moje nieszczęście jeszcze żaden nie padł.

gg 5118068

7,885

To wystarczy dać 50g tebukonazolu i 40g propikonazolu (akurat tylko to mam w domu) aby mieć w miarę dobrą zaprawę na 1 tonę pszenicy  czy jeszcze coś dodać ?

7,886

a masz coś jeszcze?

7,887

no właśnie nic więcej nie zostało

7,888

kup flaszkę prochlorazu i będzie git.... może sąsiadowi zostało ze  0,1l

7,889

propulse 250se 8ml+fandango 200 ec 37,5ml+ mirage 450ec (prochloraz) 20ml  / 100 kg ziarna
1,5PLN+7.23PLN+1,3PLN= 10.03PLN na 100 kg zboża czyli mniej więcej 20 PLN/ha odpowiednik baytanu trio + prochloraz z jokey-a,  koszt baytanu na ha 70PLN, scenic-40PLN/ha, orius (sam tebukonazol ) 17PLN/ha, kinto duo-40PLN/ha

7,890 Ostatnio edytowany przez Grzegorz89 (2017-09-12 19:53:05)

Szkoda, że propulse i fandngo nie ma w litrowych butelkach. Sam będę zaprawiał jak podajecie, bo smrodu zwykłej zaprawy nie mogę zdzierżyć.

7,891

Ja mam fandango w litrowych, karton 8 szt zanabyłem.
Daję nieco większe dawki, ale efekty są widoczne gołym okiem więc zamierzam rozwijać ten kierunek zaprawiania, tym bardziej, że wracam do Arkadii i tu trzeba będzie iść po całości z ochroną fungicydową, bo przy mojej technologii, odmiana ta daje bardzo przyzwoity dochód z ha.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

7,892

Przyszła pora na zmianę oleju w skrzyni w mojej Pumie. Czy Shell spirax s4 TXM 10W30 będzie dobry? Przy zakupie 200l mam 12 zł brutto litr, 100 litrów po 14. Za Akcelę śpiewają mi 19 netto za litr...

7,893

a za Fuscha agrifarm ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

7,894

ja tez jestem za fuschem

mdw

7,895

Odradzali mi fuscha bo się podobno popsuł mocno, też mają w sprzedaży.

7,896 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2017-09-19 04:23:40)

słuchaj mądrych ludzi a nie sprzedawców co ci chca coś wcisnąć

mdw

7,897

NH tylko fuscha zalewają w Grene też najpierw polecają fuscha a później resztę asortymentu

7,898

ja też jeżdżę na agrifarmie: MOT do silnika i STOU do skrzyni.

gg 5118068

7,899

Ile waży naczepa platforma od tira? Ursus 385 z turem da rade takie coś ciągać z sianem/sianokiszonką czy za słaby? Zrobienie wózka i zakup starej platformy to najtańsza opcja na porządną lawetę do bel.

7,900

6,5-7 ton plus wózek

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia