Odp: GG FORUMOWE
widziałem firanki co ważą 4,5t
http://www.youtube.com/watch?v=oFEkZx2UT2s
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1072
http://www.klasyczny.com/forum/viewtopi … 6128#p6128
+103 / -1
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 394 395 396 397 398 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
widziałem firanki co ważą 4,5t
we wiosce był po słomę taką gdzie jedna zabrana z tyłu oś z dospawaną obrotnicą była zamiast wózka to ciągnął to mtz
Wolałbym z wózkiem w razie czego wanna na żniwa i problem transportu ziarna załatwiony. Tylko czy taka laweta z naczepy wjedzie gdziekolwiek czy tylko na drodze może stać? Woziłem siano przyczepą na kołach 17,5, tandem z bliźniakami to tragedia na łące. Wpadnie 5 cm i jest nie do ruszenia bo koła stoją.
No ale z tym wózkiem to tylko po polnych drogach bo na szosie jak niebiescy zatrzymają to się usmiejesz... Kumpel też był taki odważny i zrezygnował. Teraz jak ma naczepy z obrotnica z przodu to tylko jeździ po polach przy kominie
Ale nie można po drodze traktorem z naczepą? Nawet jak jest oryginalny wózek dolly?
No jak oryginał to tak a co chcesz wózek oryginał?
Na razie myślę ile taki zestaw transportowy będzie kosztował. Mam pola i łaki w promieniu 10km od domu, w ciągu 2 lat myślę wybudować się 5 km od rodziców a stado mi się powiększa. 2 tys balotów siana/słomy/kiszonki trzeba mieć czym wozić. Na razie na każdej łące stoi po trochę ale wolałbym z czasem wszystko mieć na "bazie". Porządna laweta na bele z papierami kosztuje 12-15 tys. Wózek z papierem znalazłem na szybko za 8tys. Do tego stara rama od naczepy i mam zestaw co na raz bierze 50 balotów 120cm. W żniwa wynajmuje wanne na doby i nie muszę pakować kasy w porządne przyczepy. Bo nawet stara hl z papierami swoje kosztuje.
Coś tani ten wózek dla kolegi przysłali ofertę to coś 25 tyś netto.
Panowie potrzebuję dla kolegi zawór do rozdzielacza tą szklankę od ustawiania ciśnienia. Jakby komuś leżała to przygarnie.
Panowie potrzebuję ciągnik żeby tachał b 200 , zastanawiam się na 323 , ale czy warto się w to pchać?
A może 1634 lub 16245 a jaka kasa do wydania bo z tym się wszystko wiąże może st180 w stronach Marka widziałem kilka jak jechałem okolice Kłodzka i Ząbkowic Śląskich
zetor ursus ja bym w to się nie pchał a 16245 i jak ma 3 biegową skrzynie to w ogóle przekleństwo mamy 12245 bez turbo no i powiem ze komfortu tam nie ma żadnego
Jak się nie chce wydawać dużo kasy na traktor lub się nie ma tyle to myślę ,że 323 zawsze warto . Gdyby łatwo było sprzedać 300 to sam chętnie bym się rozejrzał za drugim 323
Tak liczę i nie mogę się doliczyć ile trzeba dać tebukonzolu na 100kg ziarna, żeby był podobny stosunek jak w oryginalnych zaprawach. Czekam na paczkę, z chciałem jutro część zaprawić tym co jest w okolicznym sklepie.. Coś jeszcze dorzuciłbym do tego, tylko jakoś głowa mnie rozbolała od tego 30gram na tonę dobrze liczę/?
dobrze liczysz
Panowie a jak to jest z tym OSN, jest już to zatwierdzone na terenie całego kraju? I teraz już każdy musowo będzie musiał mieć piękną płytę do gnoju z atestem?
Ja dzisiaj kupiłem płyn do chłodnicy tej samej firmy
Witam mam takie pytanie do was, jest 323 sprowadzony z niemiec służył raczej w transporcie ale ile to nwm bo potem stał. Motogodzin ma lekko ponad 4400, biegi wchodzą super ulany nie jest. Tylko nie ma akumulatorów i żeby silnik z resztą przetestować to trzeba swoje by zabrać. Niby palił bez problemu. Opona jedna z tyłu r30 a druga r34 a przednie jakieś drogowe. Z zewnątrz zly nie jest. A ta cała przyjemność do oddania jest za 9 tyś. Warto sie w to pchać jeśli po odpaleniu było by ok? A no i papiery jakies ma tyle że podobno sie go nie zarejestruje...
Jak masz pola wkoło komina i rejestracja nie konieczna a maszyna spoko to warto.
Strony Poprzednia 1 … 394 395 396 397 398 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo