Temat: Gołębnik
Mam zasadnicze pytanie ? Czy jest lekarstwo na głupotę ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Gołębnik
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam zasadnicze pytanie ? Czy jest lekarstwo na głupotę ?
Nie.
Też tak sądzę, do dziś miałem nadzieję, że się mylę ....
Dzięki, pozostaje mi z tym żyć !
hmm temat to gołębnik wnioskuje ze sławek posiada takowy i przeszkadza mu albo sąsiad posiada i tez mu przeszkadza albo nieiwem może sam zechce i wytłumaczy
Zacznę od początku.
W 1946 roku, mój dziadek stawiając ganek przy domu, na poddaszu ganku zrobił gołębnik. W ubiegłym roku rozebrałem ganek łącznie z gołębnikiem. Od tej pory gołębie są bezdomne, zimowały na dachu stodoły. Ja sobie chałupę wyszykowałem, teraz szykuję chałupę gołębiom. Do dziś koszt przekroczył pięć tysięcy złotych. Jeszcze tysiąc pójdzie.
Dla mnie gołąb jest ładny lub brzydki, tyle wiem o gołębiach. Będzie to najdroższy gołębnik w tym powiecie.
to nie bestia tylko czupakabra
No ładne to twoje dzieło masz za nie plusa:)
Nie cierpię gołębi i wróbli.
Dzięki za plusa !
no postarałes sie z tą "chatą" dla gołebi ale tyle kasy dla nich poświęcic hmm co chodujesz je do jakiegos startu czy tylko dla idei
To jest cena za czysty dach :dance:
Sławku!!
Berghof w Berchtesgaden i dacza w Kuncewie to nędzne kartony przy twierdzy jaką zbudowałeś "Dachownym zasrańcom" Poraziła mnie liczba grzęd wewnątrz ile masz gołąbków?
a tak na marginesie to kawał pierwszorzędnej roboty robi wrażenie, profesjonal
kolega miał fiata siene ptaszki narobiły na dach i rdza się pojawiła więc jest o co zabiegać...
nie myślałeś o rosole? :satan:
Nie znam się na gołębiach. Nie ingeruję w ich życie. Tak na oko jest ich z piętnaście. One są w tym miejscu od 1946 a ja od 1965. Mają większy staż i co za tym idzie - większe prawa niż ja. Dlatego to robię. W jednakowym stopniu dbam o własne sumienie jak o ich wygodę. Mam wrażenie, że one są bardziej "u siebie" niż ja.
Kaczek nie mam, teściowa jest tam, gdzie być powinna.
Całość jest przepiękna !
Tato - masz +.
Gołębnik pierwsza klasa:-) Mój dziadek miał kiedyś gołąbki, ale niestety gołąbki dostały wypowiedzenie i dokładnie w tym samym miejscu ja teraz mieszkam :-)
A czym się różni teściowa/żona (jak kto woli) od np. starego Fortschritt'a?
.
.
.
.
.
.
.
.
Jedno i drugie trzeba porządnie trzasnąć, żeby się zamknęło:-)))))
co do tego trzaskania u mnie się dźwi lekko zamykają
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Gołębnik
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo