8,001

Odp: GG FORUMOWE

Tak samo jak skoki. Byłem kiedyś na igielicie i na żywo widziałem jak młodziutki chłopaczek poszedł na najmniejszej skoczni koło 30m wydawało się to cholernie daleko. W takim razie jak wyglądają zawody na żywo na dużych skoczniach. Trzeba mieć jaja ze stali nie ma co.

8,002

Z innej beczki czy taka lampka zda egzamin https://www.olx.pl/oferta/lampa-robocza … jMzNT.html

8,003

Bym powiedział że lepiej 2 a o połowę mniejsze rozstawione jak najszerzej.

8,004

znajomy ma coś podobnego w terenówce. Ładnie świeci...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

8,005

jack napisał/a:

Z innej beczki czy taka lampka zda egzamin https://www.olx.pl/oferta/lampa-robocza … jMzNT.html

Ja jestem po przeróbce oświetlenia. Kupiłem za trochę mniej niź 180 zł z przesyłką 6 lamp 2x16led i 4x8 led Dwie duże w przód i dwie małe pod ukosem i dwie małe w tył. Wszystko pod dachem. Jasno jak w dzień dookoła ciągnika. Jest super.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

8,006

Dziś rano zapukał do mnie PIORIN i powiedzieli, że będą mnie kontrolować (tak jak ja bym miał na to czas). umówiłem się z nimi na przyszłą środę to powinienem zdążyć poukładać papierki. Jest się czego bać ??

8,007

Zależy od człowieka.  U mnie skupili się tylko na zeszycie.

8,008

Właśnie u nas też jeździli. Muszę sobie ład w papierach zrobić...

8,009

a ze się tak zapytam kto to jest ten PIORIN ?

Nie ma to jak FORTSCHRITT

8,010

MAREKPE napisał/a:

Ja jestem po przeróbce oświetlenia. Kupiłem za trochę mniej niź 180 zł z przesyłką 6 lamp 2x16led i 4x8 led Dwie duże w przód i dwie małe pod ukosem i dwie małe w tył. Wszystko pod dachem. Jasno jak w dzień dookoła ciągnika. Jest super.

lampy są na 24v? Musiałeś podkręcić alternator czy daje rade?

Kompletny noob w temacie Fortschitt

8,011

PIORIN Państwowa Ispekcja Ochrony Roślin i Nasiennictwa

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

8,012

Nasiennictwem się nie przejmuj . zeszyt poukładaj i jak stosowałeś np  randap to musi być pełna nazwa czyli Randap 360SL  czepiają się własnie tych  liczb  i literek po cyfrach

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

8,013

Najlepiej w zeszycie jakby gospodarstwo ekologiczne było.. przynajmniej u mnie bo brzydzę się każdego rodzaju biurokracją...

8,014

U mnie byli 2 tyg temu. Zabrali 1 kg żyta do badania. Reszta ok. Mówi że jeżdżą i kontroluja bo zaczeli cisnąć ich bo mowi za dobrze w papierach jest i dobrze by bylo mandaciki wystawić za np brak atestu ( 50zl )... W tygodniu maja przyjechać ziemniaka wziąć na badanie bo musza w powiecie zrobić 36szt badan a gada ludzi nie ma żeby skontrolowac bo malo osob ziemniaka sadzi...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

8,015

szs napisał/a:
MAREKPE napisał/a:

Lampy sa na 12 i 24 bez różnicy, a 64 ledy to 192 vaty czyli tyle co dwie H4 na drogowych.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

8,016

MAREKPE napisał/a:
szs napisał/a:
MAREKPE napisał/a:

Lampy sa na 12 i 24 bez różnicy, a 64 ledy to 192 vaty czyli tyle co dwie H4 na drogowych.

to takie zwykłe na 12 v można podpiąć na 24 v i nic im nie będzie? czy mówisz o takich na 12 i na 24 v

Nie ma to jak FORTSCHRITT

8,017

Ledy mają zakres napiecia od 12 do 30 v im wiecej podasz napięcia tym mniejsze natężenie im potrzebne, prosta fizyka.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

8,018

A co do zeszytu to jak kupowałeś środki te najbardziej toksyczne  tj chyba I klasa to musisz mieć je rozpisane. Czasami robią kontrole krzyżowe tj sprawdzają po fakturach komu sprzedał sklep i potem czy ten ktoś to rozpisał....

8,019

Gdzie takie kontrole robią? Sklep zednemu piorinowi i piprunowi itp nie ma prawa udostępnoać danych nabywcy - ustawa o ochronie danych osobowych.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

8,020

Właśnie sklep ma obowiązek wydrukować listę lub kopię faktur komu toksyczne środki sprzedał.