Odp: Moje nowe i stare maszyny
Nie no pogratulować takiego parku maszynowego. Niech długo służy bezawaryjnie
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Inne maszyny » Moje nowe i stare maszyny
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie no pogratulować takiego parku maszynowego. Niech długo służy bezawaryjnie
Zorak ta kubota to odpowiednik Exacty Cl ??
Zorak może to Ty od złotego pociągu?
Gut Sprzęt i na lata
mw_marcin to jest dokładnie Exacta Cl tylko pomalowana na pomarańczowo.
Grzegorz89 chciałbym o ile w ogóle on istnieje.
zorak ty już dobrze wiesz z istnieje hahahah
Jak wybierałem rozsiewacz to też mi oferowali tą kubotę. Nie widziałem tej Cl na żywo i na zdjęciu wygląda dość mała. Wysiew w tych kvernelandach jest fantastyczny, nawóz równo rozłożony i nastawy fajne.
właśnie to zdecydowało, że nawóz wysypuje się na talerz a nie uderza na niego od góry.
Miał przyjść w połowie września aby jeszcze zrobić pod pszenicę, a przyszedł w połowie października i ma pauzę do przyszłego sezonu.
https://zapodaj.net/c8d72fd261083.jpg.html
https://zapodaj.net/0f682a16a2e4c.jpg.html
dlaczego akurat ta maszyna ? bo tylko ona spełniała warunki: zawierzane 3 rzędy, zabezpieczenie przeciw kamieniom, musi to pociągnąć 110 koni, nie za długie i ciężkie co by po górach z tym latać, a i najważniejsze za nie dużą kasę Chciałem coś na sprężynie z talerzami i wałem ale nie miał bym tego czym pociągnąć. Mam nadzieję że się sprawdzi.
Gratulować ... zorak a jesteś na wacie ??
Zorak to już nudą zawiało ciągle coś przyjeżdża... Ogólnie to jestem ciekaw jak ten agregat pracuje i jak te wały się sprawdzają. Na filmach wszystko wygląda dobrze, a w rzeczywistości nie ma z reguły idealnych warunków jak w reklamie. Życzę żeby sie sprawowało.
Miał przyjść w połowie września aby jeszcze zrobić pod pszenicę, a przyszedł w połowie października i ma pauzę do przyszłego sezonu.
https://zapodaj.net/c8d72fd261083.jpg.html
https://zapodaj.net/0f682a16a2e4c.jpg.html
dlaczego akurat ta maszyna ? bo tylko ona spełniała warunki: zawierzane 3 rzędy, zabezpieczenie przeciw kamieniom, musi to pociągnąć 110 koni, nie za długie i ciężkie co by po górach z tym latać, a i najważniejsze za nie dużą kasę Chciałem coś na sprężynie z talerzami i wałem ale nie miał bym tego czym pociągnąć. Mam nadzieję że się sprawdzi.
bedziesz tym robił bezorkowa uprawe na głeboko?
Tak jestem vat-owcem.
Do tej pory robiłem 3 belkowym, 9 łap, zabezpieczenie na śrubę i bez wałów więc mam nadzieję że ten będzie robił lepszą robotę. Pojadę szybciej bo nie ma obawy o kamienie, a wał coś tam doprawi.
Tak będę tym robił na głęboko. Od 5 lat próbuję nie orania i z roku na rok coraz więcej pola nie widzi pługa. Ale czy na stałe ? wszystko zależy od warunków na polu.
jakiej szerokośći ten agregat? jakie zapotrzebowanie mocy, czy jest mozliwość dokręcenia skrzydełem i robienia na płytko i najważniejsze jaka cena o ile to nie tajemnica
9 łap i max 2,2 metra bo taka jest rama. Można odjąć lub dodać łapy - według uznania. Zapotrzebowanie na moc wg producenta 90-115 km ale raczej trzeba przyjąć górną granicę. Teraz ciągam 9 łap bez wałów i 110 koni jest akurat. Jeśli chodzi o cenę to ta szerokość i z tymi wałami na allegro stoi za 9800 brutto ale można się potargować i wyrwać za ok 9 tyś. Co do skrzydełek i płytkiej uprawy. Wystarczy założyć nakładkę z podcinaczami i można robić. Ja nie brałem bo nie będę robił na płytko.
czyli dla mnie na 130km to 10 łap i jakies 2,5m do tego te nakładni do płytkiej uprawy to w 10 tyś sie nie zmieszczę, wiec puki co temat trzeba odpuścić bo mam inne wydatki
zmieścił byś się i to w okolicach 8,5-9 tyś tylko z innym wałem.
2,6m i 11 łap:
- 2 wałki strunowe 8400zł
- 3 wałki strunowe 9400zł
- i takie wały jak u mnie 10800zł
http://allegro.pl/agregat-scierniskowo- … 60611.html
zobaczymy jak u ciebie bedzie sie sprawował i moze za rok cos kupie
Zorak ile placiles za rozrzutnik i wlasnie dlaczego ten?
9 łap i max 2,2 metra bo taka jest rama. Można odjąć lub dodać łapy - według uznania. Zapotrzebowanie na moc wg producenta 90-115 km ale raczej trzeba przyjąć górną granicę. Teraz ciągam 9 łap bez wałów i 110 koni jest akurat. Jeśli chodzi o cenę to ta szerokość i z tymi wałami na allegro stoi za 9800 brutto ale można się potargować i wyrwać za ok 9 tyś. Co do skrzydełek i płytkiej uprawy. Wystarczy założyć nakładkę z podcinaczami i można robić. Ja nie brałem bo nie będę robił na płytko.
Gratuluje zakupu. Zasada podobna jak w migu. Przy tej szerokości roboczej i ilości łap, przy uprawie na głęboko daje Ci gwarancje że 115KM będzie tym, co pociągnie na suchej i lekkiej glebie. Podobny agregat testowałem i na 2,6m w glinie 160KM było takim w sam raz, chociaż na tych ciężkich kawałkach i tak porażka..
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Inne maszyny » Moje nowe i stare maszyny
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo