10,181

Odp: Z cyklu znalezione na Allegro

Co myślicie  o tym Ruskim ??
https://www.otomoto.pl/oferta/mtz-920-I … xtor=SEC-8
Wszystko pali jeździ  ale skrzynia jest własnie ta 4 biegowa  czy tam 16to biegowa  nie wiem jak tam dokładnie się ona zwie

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

10,182 Ostatnio edytowany przez tomek 323 (2017-11-06 21:10:21)

jak ma tura to moze mieć pękniety blok skrzyni pośredniej zaraz za sprzęgłem po lewej stronie znam to bardzo dobrze jak ten ciagnik ma tura mozesz sie spodziewać wymiany bloku a tak ogółem to jak silnik bez turbo to fajnie skrzynia chyba jeszcze będzie zwykła od jazdy przód tył siada zębatka wstecznego ale to sporadycznosc zalezy od operatora a reszta jak w zwykłych ruskach
co do biegów to ta słynna 9 wchodzi tylko jak przełożysz na szosowe to dopiero bieg wchodzi jak masz na polowych to masz tylko 1-R i obok 2-3 jak przełączysz na szosowe dochodzi 4 u nas to zawsze jest 9 bo leci na nim jak opetany smile żółw zajac jak nie wyskakuje to jest ok hamulce lubią się zakleszczyć trzeba wtedy mocno ruszyć do tyłu aby odbiły ale to jak ciagnik mało jeździ albo są za mocno podkręcone ogółem ciagnik musi palić od kopa wtedy do silnika nie ma co patrzeć i nie polecam dotykać pompy wtryskowej jak jest fabrycznie wstawiona to niech sobie tam siedzi
hydraulika jak w każdym z pod kabiny tam gdzie rozdzielacz to cieknie jak sie tylko znajdzie miejsce taki jego urok tylny podnośnik tylko na monobloku nic innego nie polecam ogółem jak ładny i zadbany mozna pomyśleć

a i zapomniałem przednie koła trzeba sprawdzać czy luzów na osi nie maja podnosisz i poszarp kołem jak stuka trzeba z tyłu odkręcic dekielek na 4 śrubki m8 i dokręcać zakrętki a nawet jak jest opcja zakładac kontre

to tak tyle ode mnie co znam ruska bo na nich pracuje i od nowego je kręcę więc poznałem anatomie ich a 952 to już całego

Nie ma to jak FORTSCHRITT

10,183

Sąsiad ma takiego już kilka lat, też z ładowaczem tylko Trac-Lift nie narzeka. Nie słyszałem żeby miał jakieś poważne awarie.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

10,184

ogóleniwe rusek to rusek   to fakt ,  myslałem że to ma turbo lecz niestety zwykły ,,,
Wolał bym tą 9 biegową  jak już ,  a tak ogólnie to wolał bym coś zachodniego niż wschodniego ale cóż zaczynam patrzeć i na to ,,, mówisz podnośnik na monobloku czyli na 2 siłownikach pionowych nie jednym poziomym ... tak tam jest  pneumatyka 2 obwodowa  do tego zaczep an suwaku , luz co jest tylko na kasecie od wybierania biegów  ciężko  wyczuć co gdzie jest

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

10,185

Wojtas mam podobnego z tylko że z Anglii z taka samą skrzynią już kilka lat pracuje co jedynie było robione to sprzęgło raz tarcza a raz docisk z tarcza i latem przedni most łożysko poleciało na zwolnicy ponad 3000 tys u nas przepracowane i jest Ok

10,186 Ostatnio edytowany przez Laszek (2017-11-06 21:54:05)

Jak to jest 920 to ma skrzynie 14/4. Te 16/8 są w 1025 a 9 biegowe są w 8xx

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,187

Laszek napisał/a:

Jak to jest 920 to ma skrzynie 14/4. Te 16/8 są w 1025 a 9 biegowe są w 8xx

Dokładnie jak piszesz Laszku

10,188

Pietia a w 1523 masz 16/8 czy 24/12? Te drugie ponoć fajnie zestopniowane

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,189

Ta pierwsza

10,190

24/12 to w nowszych jesti to tez za dobrą opłata lecz ludzie chwalą te skrzynie

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

10,191

wojtas napisał/a:

ogóleniwe rusek to rusek   to fakt ,  myslałem że to ma turbo lecz niestety zwykły ,,,
Wolał bym tą 9 biegową  jak już ,  a tak ogólnie to wolał bym coś zachodniego niż wschodniego ale cóż zaczynam patrzeć i na to ,,, mówisz podnośnik na monobloku czyli na 2 siłownikach pionowych nie jednym poziomym ... tak tam jest  pneumatyka 2 obwodowa  do tego zaczep an suwaku , luz co jest tylko na kasecie od wybierania biegów  ciężko  wyczuć co gdzie jest

tak z tym podnosnikiem to na dwa siłowniki a luz na lewarku od biegów to norma biegi to kwestia dnia jazdy i je wyczujesz

10,192

Ciekawa propozycja
https://www.olx.pl/oferta/siewnik-vader … c8af1be2e8

10,193

Patrzyłem na niego jak szukałem na wiosnę, ale chciałem uniwersalny, żeby ciągał mniejszy ciągnik,. Poza tym jednak maszyny do uprawy mogą być klamociaste i półzawieszane,o tyle siewnik jest dobry na małych kawałkach zawieszany. Mówię tu o naprawdę małych kawałkach smile

10,194

On juz stoi pol roku lub lepiej na ogloszeniu

10,195

bez sensu zakładac wątek więc wklejam tutaj
https://www.olx.pl/oferta/kola-zimowe-m … mqrRO.html
sprzedam całe koła jak w ogłoszeniu

10,196

Ktos tu szukal maxxuma do 50dych
https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-case … pG6En.html

10,197

Widział ktoś takiego dziwoląga,prawie F1.
https://www.otomoto.pl/oferta/massey-fe … xtor=SEC-8

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

10,198

Wersja rajdowa.

10,199 Ostatnio edytowany przez Rur3k (2017-11-20 15:31:31)

uzupełnić te szyby na dole sprężarka nadmuchać może się wyprostuje

bez przedniego 125 KM to chyba jedynie do paszowozu a tam by nawet się przydała czasem taka niższa kabina

10,200

Takie pokraki robi też Lamborghini, to do lasu, bo tam stabilność i właśnie taka moc potrzebna, a przód przy zrywce to tylko kłopot ze zwrotnością.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia