161

Odp: Agregaty Uprawowo Siewne

ja wczoraj siałem swoim agregatem jęczmień. obsiałem 3,5ha ale zostało mi jeszcze 0,5 ha bo mokro w tym miejscu jeszcze.

162

Teraz poszło amazonka jak moja ,jare zboża już posiane jeszcze buraki zapowiadają burze więc się wacham siać czy nie.

163

chce hupić agregat uprawowo-siewny agregat ma być bierny 3 rzędy łap z przodu włuka wał packera i siewnik. podoba mi sie Kongskilde 3m. ale cena troche mi sie nie podoba cena wyjściowa 48+vat . co byście polecili tańszego i w miare dobrego ? co sądzicie o siewnikach brodnickich? oglądałem taki w koźminie troche tandeta może taki ktoś ma jak to chodzi?

164

Proponuję Amazone bronę wahadłowa i do tego siewik D7 superS lub D8 piękna sprawa za 12 - 15 tys. masz pięny zestaw.

165

ale potrzebuje fakure za nowy agregat

166

Marcino skoro potrzebujesz fakturke to podejrzewam ze dostajesz jakąś dotacje.Ja jestem w podobnej sytuacji bo dostane Młodego Rolnika decyzje juz mam czekam tylko za kasą i tez chce kupić agregat zamówiłem juz z uni grudziądz 3 m bierny na croskilu siewnik poznaniak hydrauliczne znaczniki elektryczne sciezki koszt ok 36 tys z vat mysle ze to bedzie dobry zakup

Ciężko jest i być ciężko musi
gg 8499045

167

też się do tego przymierzam tylko na wale packiera byłem nawet w grudziądzu w uni ale oni odsyłają do dilera. a ty gdzie zamówiłeś? bo mieszkamy nie daleko siebie szkoda jest mi wydać tyle kasy za dobry agregat Kongskilde nie mam tak dużo ziemi zeby kupywać takie drogie agregaty , ale znowu niechce kupić czegoś czego będe żałował

168

Ja zamawiałem w Sępólnie Krajeńskim Ja mam do sianie zboża ok 20 ha i mysle ze uni mi wystarczy kumpel ma takiego juz pare latek i sobie chwali więc dlatego sie zdecydowałem na taki zestaw.

Ciężko jest i być ciężko musi
gg 8499045

169 Ostatnio edytowany przez Marcino (2009-05-05 21:22:49)

a z iloma rzędami łap chcesz? ja chce mieć 3 rzędy łap i z przodu włuka.
możesz podać mi linka do strony agromy co masz chęć kupić tem agregat albo jakąś nazwe bo odemnie do sępólna to nie daleko to sie może przejade

170

Jak zachwuje się agregat aktywny na polu zakamienionym??

171 Ostatnio edytowany przez damian9871 (2009-06-09 19:45:37)

mniej więcej tak smile
http://info.amazone.de/DisplayFLV.aspx?id=6161

chciałbym zobaczyć bronę z famarolu na tym torze :stu:
już wiem dlaczego te maszyny są takie dobre 1:20 filmu
http://info.amazone.de/DisplayFLV.aspx?id=8240

172

aha dzięki, a czy to prawda, że jak się uprawia agregatem czynnym to, że pada skrzynia biegów??

173

Boże co za głupoty ludzie opowiadaja u nas 303 chodził 5 lat z amazone nic takiego nie maiało miejsca.

174

U mnie tez 303 chodzi 3 lata z Amazone i zero takich objawow;D

Fortschritt ZT-303-D------------A w przyszłości Fortschritt ZT-323-A

Sprzedam lampy zespolone diodowe, diody LED.
Bliższe informacje i zdjęcia na tej stronie:http://www.was.eu/index.php3?action=wyroby&kategoria=diodowe&strona=1&sort=&lang=PL

175

no bo wlaśnie ojciec dzwonil do takiego pana z agregatem biernym i mowil ze zepsula mu sie skrzynia od agregatu aktywnego dlatego chcialem się upewnić.... Dzięki za informacje

176

skrzynie biegów siadają nie widząc agregatu

177

nic lepszego od cyklotilera nie wymyślono na razie

178

ktoś wie jak sprawują się agregaty lelly z broną wirującą??

179

ja wiem

180

no to jak się zachowuje?? i czy 303 poradzi sobie z 3m lelly z siewnikiem na ziemiach IV i V klasy??