1

Temat: CASE 5140 i pochodne

Wiem że już jest  wątek o ciągnikach CASe ale  chodzi mi konkretnie o te modele  kto z tym ma styczność może ktoś użytkuje   
Chodzi mi konkretnie o modele 5150 5140 itp

Jak to jest naprawdę z tymi półbiegami ? bo   chodzą famy że strasznie w nich szybko zdychają ? chodź to jest poprzednik Serii MX  w której kompletnie nic mi się nie dzieje , ??
Ktoś coś mi podpowie ?

Chodzi mi o te modele

https://www.olx.pl/oferta/case-5140-joh … e381c09a66

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

2

Odp: CASE 5140 i pochodne

Kumpel robił półbiegi ale od tamtej pory śmiga i nic się nie dzieje.

3

Czy do tych modeli są strasznie drogie pompy hydrauliczne?

4 Ostatnio edytowany przez Grzegorz89 (2017-11-17 18:58:47)

http://technikarolna.pl/product.php?id_product=554250 Traktor jak każdy inny, ale te pompy to deka przesada... chociaż może da się regenerować

5

Regeneracja coś ok 11 tyś i możesz sam zrobić.. Ale tak serio mocne.. Reszte Ci powie Jamir 😇 U mnie paru ma i nie narzeka... Ja myślę ze to jest tak... Osoby starsze jak wyjdą z Ursusa na np takiego Case to wiadomo aaa w ursusie zgrzytło a jak tu zgrzytnie to nic sie nie stanie.. Olejow nie wymieniają bo przeciez 30stka ma od nowosci zalane i nic sie nie dzieje... Olej pomieszaja jeszcze... A potem ola boga popsułosie.... A idz pan w chuj drogie wszystko gowno nie warto brać... I później tak jest... Pierwszym powodem awarii jest użytkownik.. Tak samo z samochodami sa różne rozniste i sa dobre silniki i chujowe.. Np audi 2.5tdi w V'łce.. *** sie niby tak ale mozna wymienic walki rozrządu to 100tys km lecisz i nic sie nie dzieje...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

6

5150 trochę znam moze nie od srodka ale ogółem

Nie ma to jak FORTSCHRITT

7

Mam 5150 od pięciu lat. Jako główny ciągnik ponad 500 mtg rocznie. Nie mogę narzekać. Tak naprawdę to to podobny sprzęt do Twego Mx. za wyjątkiem hydrauliki właśnie. W mx masz np typowy ehr, a w serii 51xx jest coś co nazywa się SHR taki układ hydrauliczno elektryczny dość zagmatwany. Jeśli chodzi o pompę to rzeczywiście ich pięta achillesowa. Ale można ją zregenerować, koszt od 3000 do 6500. Nie jest tak, że pompa pada co chwile, poprostu ciągniki mają już spore przebiegi i jak trafisz na egzemplarz ze słaba pompą to będziesz musiał zregenerować.  Mam do nich literaturę, parę sztuk widziałem. Masz pytania zadzwoń 694789788, albo pisz

8

znajomemu jek sie popsuł MF i rozmawiał z mechanikiem jaki ciagnik w granicach 120km  do 50 tyś kupic to mechanik powiedział że case 5150 to najlepszy wybór tani w utrzymaniu i łatwy w naprawach

Rolnik z powołania:-)

9

Dba o robote fachowiec😄

10

Ja ogólnie słyszałem że  pompy nie aż tak jak elektronika czy takm elektryka  od półbiegów ,, i potrafi po gubić i kicha  nic nie zdziałasz samemu ,,,?

pompa  hydrauliki hmmm  we Wrocławiu czy tam obok strasznie się chwalą że potrafią cuda   trzeba było by się zapytać jak tam wygląda  u nich sytuacja  z takimi pompami ,
Czemu pytam o te modele  bo znaleźć coś  w tej chwili  graniczy z cudem a  potrzebuje ciągnik  najlepiej z turem  i by był do  pryskania siania  rusków się naoglądałem  i co z tego że gniotsa nie łamiotsa  jak niestety już tragedia jest   połamane  powyrywane   doszczętnie zajechane , i 50tys  zł  Się pytam za co ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

11 Ostatnio edytowany przez mw_marcin (2017-11-17 20:33:56)

Pompy robią w Przedmościu. Jak zrzuca półbiegi to raczej nie wina elektryki a spadającego ciśnienia na koszach. elektryka w nich nie aż tak skomplikowana, za 5 lat przekaźnik świateł mi padł. Pierwszy test to skręt kołami na maxa i zmiana biegów oraz kierunku jazdy. jak nie rozłącza skrzyni to będzie ok.

12

to nie pompy tylko najczęściej uszczelnienia na półbiegach trafia  sam ciągnik super  ja swoim dygam 4 m agregat uprawowo siewny talerzowy z siewnikiem ma ciężko ale śmiga
ale mx sa już poprawione i jak bym miał kupować to mx

13

Arturek   szukam szukam MX  ciągnik  wygodny wdzięczny   i chwała mu za to , Ale budżet ograniczony  bo plan jest kupna jeszcze kombajnu  a kasy nie idzie dodrukować ,,,,  więc max co mogę wydac to 60tys  najchętniej za ciągnik z turem

14

na bolesławcu nic ciekawego nie widziłem, tez sie najezdziłem troche i nawet z a 100 tys nic sensownego ciezko kupić

mdw

15

Nikt dobrego traktora nie sprzedaje. Kuzyn robi u Niemca i ma tam 5150. Ma już koło 20 tys godzin ale i tak nie chce go sprzedać bo jest bezawaryjny. Fendt ma 3, pume,  steyra ale mimo to 5150 nie chce sprzedać. Dzisiaj gadałem z chłopakiem u nas z wioski co robił w serwisie u Korbanka a obecnie u siebie na prywatce. Jak opowiadał jakie miał zrobić manewry z traktorami u handlarzy to aż się odechciewa kupować używany traktor

E 516 na części
Telefon 695 076 269

16

przy gotówce 60 tys, zastanowiłbym sie nad zakupem nowego, załatwić preferencyjny nawet na 15 lat jest możliwość albo kredyt leasingowy do 10 lat,spłacać trzeba ale wiesz co kupiłeś, a nie dokładasz do starego rypcia.

mdw

17

Dokładnie tak jak piszesz Yoko

E 516 na części
Telefon 695 076 269

18

yokoslaw napisał/a:

przy gotówce 60 tys, zastanowiłbym sie nad zakupem nowego, załatwić preferencyjny nawet na 15 lat jest możliwość albo kredyt leasingowy do 10 lat,spłacać trzeba ale wiesz co kupiłeś, a nie dokładasz do starego rypcia.

i ot  chodzi masz 60 tys to nawet nowego MTZ nie grzech w kredycie spróbować   chociaż ja mimo wszystko to wybrał bym coś z zachodnich stajni bo się okaże za chwilę że  MTZ nie spełni oczekiwań . odwagi młody jesteś jak kupować nowe to teraz !!!

Leszek   dla kolegów'

19

A ile jeszcze trzeba dołożyć do tych 60tys, żeby był nowy na podwórku? Nie mówię nie tylko czasem robi się przerost formy nad treścią. Jak maszyna nie wiele będzie pracowała a pieniądze trzeba za nią wydać. Później po 10 latach wartość jej też spadnie. Tak jak widać, że nie stare maszyny Wojtek oglądał, i nie było czego do domu ciągnąć. Wydaje mi się, ze na spokojnie nie spiesząc się, można w tych pieniądzach coś znaleźć. Chociaż nowe to nowe, to mając inne wydatki mocno zastanowiłbym się, czy tak naprawdę ''muszę'' mieć nowy. Chociaż nie krytykuję...

20

tylko jaka pewność że 60 tys gwarantuje zakup bezawaryjnego ciągnika ? a no nie bo chcieć pracować traktorem 10 lat to ile jeszcze on kasy wydoi a wydoi na pewno i to nie jest poczciwy ZT że naprawa jego to cenowa przyjemność,

Leszek   dla kolegów'