601

Odp: ceny ziemi

to 20 za ha brac to jak za darmo u nas za gównianą 5/6 15 wzwyż

602

4 morgi to 1ha a tu na sprzedaz jest niecaly hektar artureek

603

i dlatego powinno się w hektarach podawać bo u nas morga to coś koło 0,56ha ale tez spotkałem się ze niektórzy jako morgę podawali 0,43 czy coś koło tego

u mnie 3 klasy nie ma to nie powiem jak z cenami ale mocno poleciało wszystko w dół tak z 1/3 to dla mnie by było za dużo ja bym raczej zaproponował 40 za hektar i zobaczył po reakcji czy przełknie czy trochę dołożyć

604 Ostatnio edytowany przez androl (2017-11-21 17:06:40)

Brać !
Oczywiście jeżeli to morga ta 56 ar
Paweł21990, Karol miał ofertę po 100 tyś/ha działka 1,6 ha przyległa tylko jemu pasująca nie kupił, no to sprzedający sprzedał inną innemu ponad 5 ha i po stówie dostał, ale tam to już sam wiesz szalenizna.

605

właśnie jaka ta morga.... jak taka Androlowa to brać

606

Morga to kawałek pola jaki w ciągu dnia dał radę wykosić jeden chłop.
Na wschodzie to nawet do 56 i więcej arów, ale np taka magdeburska gdzie wiadomo langsam aber sicher to tylko 25 arów.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

607

androl napisał/a:

Brać !
Oczywiście jeżeli to morga ta 56 ar
Paweł21990, Karol miał ofertę po 100 tyś/ha działka 1,6 ha przyległa tylko jemu pasująca nie kupił, no to sprzedający sprzedał inną innemu ponad 5 ha i po stówie dostał, ale tam to już sam wiesz szalenizna.

Kumpel kupił 4 ha po 125 tyś/ha :stu:

608

Miał to dał

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

609

cena jak pod autostrade..

mdw

610 Ostatnio edytowany przez artureekk (2017-11-21 23:50:37)

to chyba pod kopalnie złota
a z tą morgo to sadziłem że żartuje i miał na myśli ha morgi to się już nie stosuje

611 Ostatnio edytowany przez Massey (2017-11-22 11:59:50)

U mnie wyszła taka sytuacja gość od którego dzierżawiłem pole teraz przyszedł i mówi ,że będzie sprzedawał , 2 hektary głównie V-VI klasa ,nie drenowane ,chce za to 50 tys na czysto. Podziękowałem ,mimo ,że chciałbym kupić trochę ziemi to wydaje mi się ,że 25 tys za hektar takiej lichej ziemię to ciut za dużo...

612

w moich okolicach  taki bazdziew szedł srednio miedzy 15-20 tys

mdw

613

Ty mieszkasz na Dolnym Śląsku a u was zawsze ziemia droższa niż tu w centrum. Cóż gość niech se tyle ceni tylko najpierw musi znaleźć kupca bo ja na pewno tego nie wezmę. Szkoda tylko ,że nie powiedział po żniwach tylko teraz jak ja sobie nawiozłem tam obornika i żyto zasiałem.

614

kto posiał ten zbiera !!!  w razie co to każdy sąd ci racje przyzna

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

615

To wiem , bardziej mi szkoda obornika który tam nawiozłem wink

616

w takiej cenie nie prędko sprzeda możliwe ze ze dwa latka posiejesz zytko i zbierzesz

617 Ostatnio edytowany przez zorak (2018-01-08 11:17:05)

zorak napisał/a:

powiadacie 40-50 tyś to norma hmmm dziś dobiłem targu po 10800 zł za hektar.

kolejny zakup to 20 tyś za 1,75ha co daje niecałe 11500zł/ha. Działka po sąsiedzku z tą co kupowałem powyżej no i miedza w miedzę z moim polem. Plan był zmienić motor na wiosnę, a tu kasa pójdzie w ziemię.

gg 5118068

618

Tosz to na tą chwilę jak za darmo ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

619

nom nawet u mnie sporo drożej

Rolnik z powołania:-)

620

u mnie nie realne nawet za najgorsze pola , to normalnie prezent,

Leszek   dla kolegów'