61

Odp: świnie ?

myśliwi to se jaja robią liczą dziki w jednym miejscu a w drugim wytną 10ha kukurydzy ,gadają ile procentowo odstrzelili ale w liczbach to już nie koniecznie ,teraz każdy kto odpowiada za ten burdel odpowie finansowo czyli była ekipa rządząca i koła łowieckie za każdy zniszczony ha kuku i każdą zabitą świnie chorą na pomór ale za kuku niech zapłacą 5tyś za ha a świnie 500zł ze swojej kieszeni a nie podatnika czyli nas !!!!

62

Ciekawe ile szkop albo Holener płaci za odstrzał dewizowy dzika albo jelenia, myślę że sporo eurusiów...

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

63

Tak jak w jednym z komentarzy, nasi chcieli ASF u dzików zatrzymać świadectwami no i kolczykowaniem świń :stu: . Kuźwa jak tak dalej to pójdę z torbami http://www.farmer.pl/finanse/asf-u-dzik … 75036.html

64

daj spokój .... u nas koło Łodzi też podobno znależli jakiego dzika z ASF. Nie dosyć że cena niska teraz to wymyślają... jak cena tucznika u ciebie androl ????

65

co kilka lat ktoś musi dostać po dupie. Krowiarze mieli chorobę wściekłych krów, ucichło troszkę o tym więc znaleźli ptasią grypę, a jak i to ucichło to świniarze mają ASF. Za kilka lat wrócimy do krów.

gg 5118068

66

kamil3993 napisał/a:

daj spokój .... u nas koło Łodzi też podobno znależli jakiego dzika z ASF. Nie dosyć że cena niska teraz to wymyślają... jak cena tucznika u ciebie androl ????

Niespełna 2 tyg. temu dostałem 5 zł brutto, w tą sobotę mają iść następne jaka będzie cena ?

67

A jak z tą sprzedażą płodów rolnych na rejonach z asf?

68

Poyebane... Np juz swojego zboża i slomy nie dasz dla świń bo to rejon " skażony "... A sprzedaż  i to juz jest dobre dla kogos innego a Ty kupuj...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

69

No to ASF przeszło przez Wisłę.
Co prawda nie mam świń ale jak dojdzie do mnie to łapie dzika i wiozę go do gebelsów...
*** kraj zamiast wibić wszystko i zgasić w zalążku to teraz się rozlezie na cały kraj!
*** ekolodzy by gorączki dostali jak z puszczą.... barany....

70

To nie są ekolodzy, to pseudoekolodzy którzy tylko czują kasę.

71

Krzysiek puki co jeszcze nie przekroczyło Wisły. Nieporęt i Jabłonna leżą po drugiej, południowej stronie bugonarwi. Brak stanowczych działań w celu zatrzymania tej zarazy, stawia pytanie kiedy przekroczy Wisłę, nie zaś czy przekroczy. Na paliwo w razie co Ci dam wink

72

androl http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzec … 75084.html

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

73

Leciał na Sochaczew do A2 i na Berlin.

74

Nawigacja go prowadziła...  Kto wie.. z tego co słyszałem to to ścierwo do utylizacji wożą po całym kraju...więc... ręce opadają...

75

Heniu ma specjalistyczny sprzęt do przewozu 😁 raz po raz tylko się kontener wyspie na rondzie

E 516 na części
Telefon 695 076 269

76

w ubiegłym tygodniu zdecydowałem się stopniowo wycofać z tego biznesu. Sprzedałem wszystkie nie zaproszone lochy. Dziś wiadomość, dzikus z asf na mapie giw-u 23 km ode mnie.

77

Od ponad roku nie mam świń i nie narzekam. Fakt szuka się dodatkowych prac by obrót był większy ale mam na spokojnie czas byvswoje zrobić i szałki obskoczyć.
Jedyny problem jaki mam to zalwgający zestaw do pasz. Zero chętnych.....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

78

U nas też ostatnie 7 sztuk się tuczy i koniec, mata przed wjazdem do gospodarstwa mocno przeszkadza a i z zyskiem słabo, jak się nie ma swoich prosiąt.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

79

U mnie na stanie coś około 260 szt. Andre zapraszam po warchlaki do mnie cena promocyjna ciągle z białej strefy zakolczykowane i zarejestrowane.

80

U nas cykl zamknięty. 13 loch. Opłacalność średnia... wymogi wygórowane. Więc przyszłość produkcji niepewna

Siły na zamiary zmierz....