Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Rozmontowanie cambella
Strony 1
Sprubuj zamoczyć na kilka dni w wodzie
Może to plastik i niech tam zostanie.
Jak by tam był plastik to przy grzaniu by się wytopił,albo jest textolit lub poprostu zbita ziemia ze smarem lub czymś innym.Woda moim zdaniem powinna pomóc rozmoczy to dziadostwo a potem pociągaj troche wały po podwórku lub po drodze to się zluzuje.Jak to nie pomoże to tylko prasa hydrałliczna pozostaje.
Piotrze męczyłem się z tym samym w tamtym roku i wywiercałem oś jak podchodziło pod wiertarkę słupową a jak nie to wypalałem oś palnikiem jednak palnik mocno się przegrzewa i niszczy ale za tą męczarnię wyszły mi ładne składane hydraulicznie
Czyli generalnie nic prostego. Na to dziadostwo można by nawet posklejać prom kosmiczny, bo po wycięciu (w pękniętym) 1/3 obwodu i tak nie daje się ruszyć. Prędzej pęka żeliwo. Oś i tak spisałem na straty, bo gdzie się samo odkleiło to jest mocno wydarta. Zastanawia mnie tylko to, że nie możliwe żeby Fryce nie wpadli na to, że pierścienie będą pękać i trzeba będzie je zmienić. A może właśnie nie wpadli i dlatego są teraz w cenie złomu, bo nowe skręcają łącznikami, jak koła bliźniacze, za szprychy, przy obręczy. Nie przyszło mi nawet do głowy, że to takie zawzięte, bo bym dopłacił ten 1000, czy 1500 i kupił od razu coś szerokiego.Szkoda nerwów i roboty.
Strony 1
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Rozmontowanie cambella
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo