Odp: Z cyklu znalezione na Allegro
Marku wszystko zależy na jaki model trafisz, osobiście odpuściłem sobie zachodnie.
Wczoraj rozmawiałem z moim kupcem od NH wszystko w skrzyni się zmieliło masakra same części około 50 tys.,
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Z cyklu znalezione na Allegro
Strony Poprzednia 1 … 511 512 513 514 515 … 583 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Marku wszystko zależy na jaki model trafisz, osobiście odpuściłem sobie zachodnie.
Wczoraj rozmawiałem z moim kupcem od NH wszystko w skrzyni się zmieliło masakra same części około 50 tys.,
A co o takich NH ?? może ktoś coś powie ?
https://www.otomoto.pl/oferta/john-deer … xtor=SEC-8
mój ford jest podobny do tego, skrzynia chyba ta sama i odpukac jakos to chodzi, oby jak najdłuzej
Znajomek ma takiego za 55 koła.
jeszcze nie sprzedał? ten traktor ma 30 tys mtg
Po co ma sprzedawać? Od czasu do czasu coś naprawia i pracuje dalej, nawet wspominał, że jak bym widział jeszcze jeden taki to by kupił, bo synowie dorośli i na dwa traktory to robota migiem poleci.
A czemu nie Ares -silnik Jd skrzynia Mf dynashift mój mechanik poleca, prosta mocna maszyna. Podobnie Massey tylko silnik perkins a mocniejsze Sisu coc elektryka słabsza.
Poleca tez wlasnie Jd starszych serii w skrzyni PQ choć pieniadze wieksze.
Natomiast odradza Nh ,Mc cormiki i skrzynie powershift
Znajomy z sąsiedniej wioski kupił wczesną wiosną taki https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-rolni … 9d0df0d06e piękna maszyna, żadna awaria przez ten sezon nie wyskoczyła. Obrotową czwórkę + agromaszu ciąga jak szmatę. Zbyt dużo o nim nie wiem bo i nie wnikam. Oprócz olbrzymich kół z których się cieszy, chwali sobie jeszcze amortyzowaną przednią oś, no i ponoć to 2000 r za 105 tyś.
Za 5dych można kupić renie.54 z rocznika 96-98 na silniku MWM i skrzyni mechanicznej
Co do Jeleni to własnie 6910 maszyny nie do zaorania jeśli pa skrzynie power quad jeśli hydrauliczna to grubo się zastanowić ,,,
Co do skrzyń powerschift to które to że odradza się je ?? bo sam nawet nie wiem prawdę mówiąc jaką ja mam skrzynie w swoim case ??:D
Renówek parę oglądałem i chyba mam pecha ale wszystkie praktycznie zorane jak nie w środku krowy karmili podsufitkami itp to cięgła wychełtane gorzej niż mojej C330
co do tego NH co pokazałem to nie to samo co fiatagrii czasami ? skrzynia nie mam zielonego pojęcia jak działa prawdę mówiąc i na jakich zasadach
Gorzej niż z samochodami bo te przynajmniej tańsze i prostsze w naprawach...
Zawsze możesz kupić zadbanego zt 300...
Ojciec dziś mi powiedział że Temis nasz będzie na sprzedaż bo ma Aresa większego z pneumatyka na oku . Wiedz Renault Temis 630Z 2001 r. Z tuzem pojawi się nie długo na ogłoszeniu
powiem tak o to jest moje zdanie żadnego jd używanego a już 6910 nigdy skrzynia złomy a nie daj bóg jak była choć raz otwarta niż fabryka zamknęła to nie ma tam już czego szukać ciągnik za każdym razem gdy się tam zajrzy będzie działał inaczej i ciągle będzie się pieprzył
Za 5dych można kupić renie.54 z rocznika 96-98 na silniku MWM i skrzyni mechanicznej
tylko czy aby te renie nie miały skrzyni tylko 30km/h a wojtas czesto robi w transporcie
Nie wszystkie miały 30km/h . Wersje eksportowe miały 40 tak jak Nectra np.
no to taka renia 70KM pasowałaby mi ale chyba bedzie cięzko znaleść
Taka mała była 72km z przednim z Niemiec z pneumatyka niedaleko mnie za 32 tys w. 4 dni poszła ..... A sami mamy ochotę na taką zamiast internationala 844s
za takie pieniądze to brałbym nawet ze skrzynia 30 jak byłaby pneumatyka.
powiem tak o to jest moje zdanie żadnego jd używanego a już 6910 nigdy skrzynia złomy a nie daj bóg jak była choć raz otwarta niż fabryka zamknęła to nie ma tam już czego szukać ciągnik za każdym razem gdy się tam zajrzy będzie działał inaczej i ciągle będzie się pieprzył
Wszystko można naprawić, kwestia tylko za ile. Dla dobrego mechanika to nie problem. Tylko na przykładzie jak kuzyn kupił 7700 i po roku 40 poszło w skrzynie i przy okazji 12 w silnik ale zrobił go tak żeby już był na jakiś czas u siebie.
a u nas po 3 wizytach na serwisie i po tym jak ciągnik dalej nie jeździł postanowiliśmy go sprzedać i kupić zetora 12245
No to w tym serwisie mechanicy do kitu i tyle. Kurna a te zetory 12245 to zawsze mi się podobały i bardzo fajnie mi się nim jeździło. Długo byłem nakręcony na coś zachodniego ale jak ostatnio gadałem z kumplem co u korbankow robił w serwisie to już mi przeszło. Jak co to 12245 albo ruskiego 6 garowego
dlatego teraz korbanek chinskie traktory i ruskie kombajny bedzie sprzedawał
Strony Poprzednia 1 … 511 512 513 514 515 … 583 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Z cyklu znalezione na Allegro
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo