Odp: SW 400 Leyland do ZT323
Poczytaj są różne szkoły, w tym i moje rozwiązanie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » SW 400 Leyland do ZT323
Strony Poprzednia 1 … 43 44 45 46 47 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Poczytaj są różne szkoły, w tym i moje rozwiązanie.
Jakieś fotki Twojego rozwiązania z montażu silnika posiadasz ?
Zrobić fotki nie problem, tylko trzeba umyć ciągnik, bo jakoś na zimę nie zdążyłem :red:
Ja odciąłem kołnierz koła zamachowego i stoczyłem do równa, nawierciłem i nagwintowałem otwory na szpilki i przykręciłem jedną połówkę gumy (rękoma mechanika). Takim systemem silnik mieści się na styk między przodkiem a zbiornikiem paliwa.
Poszukuję chętnej osoby do wykonania (skopiowania swoich ) mocowań silnika sw400 i pochodnych do zt323. Androl co ze zdjęciami dla mnie Twojego rozwiązania na montaż silnika ?? A może Ty byłbyś w stanie skopiować swoje mocowania dla mnie bo z tego co pisałeś to wnioskuję że nie obcinałeś misy ?:)
Kurcze Sorry całkowicie zapomniałem. Swojego 323 zaprowadziłem kilka dni temu do machera 20 km dalej. Zawalony jest robotą a ma mi do żniw zamontować paleciak na przód. Podjadę po niedzieli i zrobię dobre zdjęcia każdej podpory. Tak jak pisałem po stoczeniu koła zamachowego na płasko i przykręceniu dopiero gumy mieści się prawie na styk, ale się mieści i nic się złego nie dzieje.
Napisałem wczoraj na PW napiszę i tu w razie co, Tadeusz podaj emaila jeżeli nadal interesują Cię te fotki.
Oto mój adres: tadeuszchelinski@gazeta.pl Z góry dziękuje
Androl próbowałem wysłać Ci na skrzynkę ten adres ale chyba masz zapełnioną .
Sw400 słychać lekki stukot w okolicy pompy wtryskowej. Delikatny metaliczny stuk jakby pukać dwiema nakrętdkamo m10 o siebie... W zeszłym roku było to bardzo ciche, w tym troche głośniej. Dodam ze w zeszłym roku całe 80ha skoszone bez problemu i właśnie z takim stuk puk. Popychacze? Zawory? Czy cuś z pompą?
No ja bym najpierw pompę sprawdził na stole.
Obyło się bez stołu. Popękały te blaszki sprzęgła elastycznego pompy. Trza było dorabiać bo po okolicy nic nie ma takiegp....
potrzebuje pomocy przy montazu silnika 6ct107 w 323a
Koledzy a myslal ktos o zamontowaniu perkinsa 6 w 323?
Jestem na tym forum kilka lat dłużej od Ciebie.
Znając bywalców to na pewno ktoś myślał o wstawieniu silnika turbowałowego z Mi8.
"Jeśli chodzi o ciebie, to nie wróże żadnych rewelacji. KACZKA to max co może z ciebie być...."
Uszanuj forum a forum uszanuje ciebie.
A co do samego montażu to jest on prostrzy niż pierd..enie.
Bamreras uczysz córkę focha strzelać
wiem koledzy ze jestem nowy ale o 323-A wiem sporo. Potrzebuje konkretnych informacji na temat montażu silnika bo na forum każdy pisze ale nikt nie napisal dokładnie jak to robil chodzi mi o łapy od silnika i gumowe sprzeglo bo mam plany na przekladke. Mimo tego ze jestem nowy to nie znaczy ze nieznam sie na 323A mam takie dwa dobra maszyna ale chce spróbowac przekladki wiem ze przekladka to pryszcz ale chodzi mi o problem z gumowym sprzeglem czy pasuja dziury na sroby i wg z gory dziekuje za pomoc
Jednak nie przestudiowałeś tego wątku.
No problem z łapami jest spory. Przyglądam się i nie wiem gdzie je wstawić
http://www.wzl4.mil.pl/cache/800/2c0abe … 989233.jpg
Kaczka93 coś mało domyślny jesteś. Nie chodzi o to ile wiesz a o zwyczaje przedstaw się w odpowiednim miejscu i jakoś dalej pójdzie.
Bamreras uczysz córkę focha strzelać
Nie nosa dmuchać
Strony Poprzednia 1 … 43 44 45 46 47 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » SW 400 Leyland do ZT323
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo