Odp: Zupełnie o niczym
otóż to lepiej nie mysleć
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Zupełnie o niczym
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
otóż to lepiej nie mysleć
Wyrazy współczucia ,,,, a o śmierci lepiej nie myśleć ,,, wczoraj już było dziś to chwila jutro to niepewność ,,,
Ja na ten temat mam jakieś przeczucie ,że to tak jak zaśnięcie gdy się jest bardzo zmęczonym a walczy się żeby nie zasnąć ,a jednak mimo walki z samym sobą się zasypia i nie wie się już nic ,następuje ciemność. Byłem obecny przy zgonach i po obserwacji tego takie właśnie przeczucie mi się nasunęło.
Ale dzisiaj ładna pogoda 😀
Wydaje mi się że to nasz forumowy kolega z za miedzy
https://www.youtube.com/watch?v=GnvFB3uyLwQ
a tu jeszcze przed zmianą kabiny:
https://www.youtube.com/watch?v=uvpsl6jXpD4
o Polumie myślałem?
Koledzy poratujcie
Pompki oryginalnej sprzęgła z zaworkiem na wyjściu poszukuje nikt nie ma na odsprzedaż?
Zadam takie pytanie, muszę zakupić pas do bizona do napędu hedera, ten co idzie od koła w bizonie do koła w hederze, szukałem w google i znalazłem cztery paski które tam idą, czy ktoś jest zorientowany i może mi podać numer tego pasa,
Z góry dziękuję za pomoc
Jaki masz rocznik bizona?
78 Zo 56
Ja mam (w z056 79r) pas o długości po zewnetrznej ok 380cm szeroki 25mm 16 wysoki.
czyli taki 25×3721
chociaż w notatkach mam że może być sąsiedni rozmiar z tabeli czyli -52 mm lub + 40mm
https://www.grene.pl/pas-klinowy-h25-st … 21-mm.html
To taki by był z mierzenia na oko dzięki za pomoc
Gelek sorry ale ten wątek to raczej nie o problemach technicznych.
No wiem sorry ale tylko chciałem wymiar potwierdzić
Jakby komuś z kolegów pozostały pasy klinowe z bizona które zaśmiecają obejście, chętnie je przejme, zamówię kuriera, prześlę na dobrą flachę
A jakie pasy potrzeba? Wala się tego po scianach, może komus się przyda
Teoretycznie wszystkie na oko są ok ale jak ma się takie szczęście jak ja to może coś wyleźć a zapasu nic nie mam ogólnie do bizona
tak z tym masz racje gelek
To powinno być wszystko prostowanie na pierwszym dużym przeglądzie jak przychodzą ciągniki z zagranicy, lub przy pierwszej rejestracji. Chociaż dla mnie to bzdura, do 50km /h nie powinno nic się zgłaszać żadnych blokad itd...
Przepisy trzeba zmienić i sprawę by załatwiło. Według przepisu ciągniki przekraczające tą prędkość nie powinny być dopuszczone do ruchu. Grzegorz pamiętasz jak jechałeś moim bizonkiem, później się zgadałem przy okazji zdarzenia z policjantem że przemierzył w niedrzwicy bizona tak dla draki i miał coś ok 27km/ h, mówię mu że to mój bizonek był to ale kolega jechał to się z tego uśmialiśmy
Rozporządzenie Ministra Infrastruktury i Budownictwa z dnia 6 maja 2016 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia
18) w § 45:
a) w ust. 1 pkt 3 otrzymuje brzmienie:
„3) maksymalna prędkość konstrukcyjna ciągnika rolniczego i leśnego nie przekraczała o więcej niż 3 km/h
wartości 40 km/h, zmierzonej zgodnie z przepisami o homologacji pojazdów; nie dotyczy ciągnika kategorii
T5.”,
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Zupełnie o niczym
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo