Odp: GG FORUMOWE
Przecież te płyty były kładzione bezpoślednio na ziemię ... nie było nic murowane prócz dojazdów
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 413 414 415 416 417 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Przecież te płyty były kładzione bezpoślednio na ziemię ... nie było nic murowane prócz dojazdów
a posadzka zalana na ich fundamencie z której zbrojenie było łączone (w srodkowych rzedach przekładane ) otworami w stopie płyty.A jak jeszcze zauważysz na zdjęciu poniżej jest otwór wzdłuż płyty to w tym była włożona linka stalowa i naprężona by płyty się nie rozsunęły na zamkach Może u was mieliście inne modele obecnie dokładna kopie naszych można znaleźć w ofercie precom
http://precon.com.pl/wp-content/uploads … losy-t.jpg
sama płyta nie jest lekka waży jakieś 2,5t ładowarka jcb o udźwigu 3 ton nie dała rady na przyczepę włożyć (od ziemi oderwała ale po wysunięciu wysięgnika już nie).
Są takie silosy tylko większe w okolicy ale były zalane betonem a na to jeszcze płyty drogowe przyklejone na jakiś lepik....
Prawie pewne jest to że zrobię z nowych płyt drogowych boki które będą oparte o wały usypane z ziemi . Dzięki temu będą fajne skosy i ubijanie będzie wygodne przy ścianie .
w ktorym miejscu macie tabliczki znamionowe na przyczepach musze na swoich zamowic je i zamontowac
Ja na przyczepie d-732 mam pod przednią burtą oryginalną, na drugiej co w papierach jest d-44 mam zastępczą w tym samym miejscu.
Są takie silosy tylko większe w okolicy ale były zalane betonem a na to jeszcze płyty drogowe przyklejone na jakiś lepik....
Prawie pewne jest to że zrobię z nowych płyt drogowych boki które będą oparte o wały usypane z ziemi . Dzięki temu będą fajne skosy i ubijanie będzie wygodne przy ścianie .
ostatnio kupowałem nowe po 280 netto 3x1,5m
W takim samym wymiarze tylko po 300 są pare kilometrów za mławą , a ty gdzie kupiłeś ?
wytwórnia w dobrym mieście.
https://www.olx.pl/oferta/plyta-betonow … cf4a22bb74
marczi80 nie masz przypadkiem pełnej skrzynki ? bo za nic nie mogę Ci wysłać wiadomości ,pisze ,że skrzynka przepełniona a ja swoją mam pustą.
Massey odezwij sie na marczi80@wp.pl albo 506 127 972
Napisałem Ci maila
Może to głupie pytanie ale czym różni się opona 18.4/15-34 od 18.4-34 ?
/15 :d
Te 15 to chyba jest podana minimalna szerokość felgi ale nie jestem pewien.
te 15 to wysokość profilu w calach w normalnej wychodzi 15,5" czyli niby to opona 18,4/80 r 34
Miałem takie na zetorze i te 15 wydaje mi się były minimalnie niższe od zwykłej 18,4-34 ale nie mierzyłem.
Nominalnie opony w wymiarach podawanych w calach mają profil 85 % szerokości . Widocznie ta ma kilka cm mniejszy profil .
ok dzięki
Nie chce mi się szukać po sieci i pytać gimnazjalistów
Jesienią przytargałem kombajn do porzeczki. Silnik ma zalany płynem. Wczoraj wstawiłem go do zamrażarki -19 dziś jest trochę kaszy tak z 30-40 % . MOże tak być ?
Kasza może być ale nie wiem ile procent jest dopuszczalne powyżej którego zaczyna rosnąć objętość. Chyba kasza może pojawiać się w temperaturze z 5-10 mniejszej niż spodziewane minimum dobowe.
Płyn kupowałem w tym roku po 5 zł/l może warto jednak zmienić.
Strony Poprzednia 1 … 413 414 415 416 417 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo