Odp: GG FORUMOWE
to to samo co fendt
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 417 418 419 420 421 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
to to samo co fendt
trochę jak dla mnie za droga ! na usługach u nas nie zarobię kolega kupił NH CX 5080 co ja wymiękłem pokosił w usługach wycharatał 200 ha i jeszcze do dziś" panowie .. mu nie zapłacili i bawią sie w głuchy tel . a trochę sam go do nich wysłałem ... o taka robota..
No dokładnie, trza przede wszystkim patrzeć na to żeby skosic swoje a z tymi usługami yo różnie bywa...
Mam taką prośbę to kolegów którzy mają na stanie ursusa lub zetora z tą ściętą maską ,prosiłbym o wymiary tych kratek(szerokość-wysokość) gdyby to nie był z byt duży problem:)
https://www.grene.pl/czesci-do-maszyn-i … acteristic
https://www.grene.pl/czesci-do-maszyn-i … ktora.html
Z góry dziękuję .
ja mam maskę z ściętą tylko końcówką- najpopularniejsze w 914 (są też ścięte na całej długości i ścięte tylko pionowo jak 385) to górna siatka ma wymiary szerokość na dole 54cm szerokość u góry 50cm wysokość 21cm na środku i 20cm przy bokach
ta z lampami ma wymiary 54 szerokości na 34 wysokości
No dokładnie, trza przede wszystkim patrzeć na to żeby skosic swoje a z tymi usługami yo różnie bywa...
Najgorzej jak sie jedzie na czarno bez działalności,bo żadnego dokumentu nie ma,czyli nie ma dowodu,także można tylko z gościem stanąć oko w oko,co nie jest dobrym rozwiązaniem,bo on by cie zaraz doniósł do us.
Rur3k dzięki Ci bardzo
A co to u was obszarników nie ma co potrzebują pomocy ?? kurde mając na celu takie kombajny to można poszaleć i to zdrowo na usługach ,,, fakt pieniądze małe w przeliczeniu za wykoszony hhektar ale jak wali 3 hektary na godzinę to idzie zdrowo zarobić ...
Tylko pozostaje fakt by kombajn był wydajny ma kosić a nie celować na przyczepki ,,, wtedy są efekty pracy a nie stania i marnowania swoich pieniędzy
Tam gdzie jest zarobek na kombajnie to w usługi można iść ,np u mnie w okolicy na kombajnie nie zarobił by nic bo gospodarstw mało a ten co ma juz tak w granicach 10 hektarów to posiada swój kombajn.
Wojtas ale są też właśnie tacy co nie mają zamiaru zapłacić a jak upomnisz się o swoje to *** cię do US jak kolega wyżej pisze. Swojemu majstrowi murarzowi jadę kosic 10 ha a on mi to odrobi kielnią i wystarczy. Teraz zamiast kombajnu trza szykować lepszy sprzęt do transportu bo wreszcie ruszył troszkę temat z kukurydzą. Każda przewieziona tona to złotówki a nakłady mniejsze jak kombajnem
Dziś skończyłem kosić kukurydzę , niestety 7 ha ziemniaków zostało w polu. Juto biorę się za mielenie kukurydzy , kisi ktoś śrutę kukurydzianą?
Pawelg tu masz filmik chłopaka który kisi, mam z nim wspólnych kolegów kilka razy rozmawialiśmy, ale to już kilka lat temu https://www.youtube.com/watch?v=wtnmGM3Mx-A
Mam zakiszone około 25 ton a jakieś 28 będę mielił , tą pierwszą już skarmiam , według mie towar lux .Miele podobnym śrutownikiem co ten z filmu , wydajność około 1200 kg na godz.
On robi to już tak ładnych parę lat, spasa ją świnkami jako główna pasza. Znalazł też w okolicy naśladowców.
jak tam fryderyka?? bo u mnie mało łba nie urwie.
Piździ jak w kieleckim na peronie..
W Holandii dzisiaj była masakra busy i ciężarówki co parę kilometrów leżały na bokach. Pierwszy raz w życiu widziałem jak dla gościa jadącego przedemną oderwały się wszystkie 3 koła z prawej strony w naczepie myślałem ,że zrobię w gacie. Tutaj już się uspokoiło boję się co w domu dla woj dolnośląskiego wydali drugi stopień.
no masakra
Wieje ale to chyba jeszcze nie Fryderyka, bo z południowego wschodu, ma stopniowo w najbliższych godzinach odwracać się na kierunek ze starej UE
:stu: przecież to orkan https://earth.nullschool.net/#current/w … ,38.52,692
u mnie juz fryderyka
Strony Poprzednia 1 … 417 418 419 420 421 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo