Odp: GG FORUMOWE
http://www.farmer.pl/finanse/o-milosci- … 76144.html
bardzo dobre podsumowanie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 419 420 421 422 423 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
http://www.farmer.pl/finanse/o-milosci- … 76144.html
bardzo dobre podsumowanie
Tak jak mówisz...
http://www.dziennikwschodni.pl/swidnik/ … 04582.html
Thesyo napisał/a:Panowie mam pytanie czy ktoś z was posiada wał mulczujący, jeśli tak to jaki jest wymiar zęba w takim wale.
wysokość zęba 20 cm i grubość 2 cm. mówię o podwójnym z tolmetu taki mam
Dziękuję bardzo. W okolicy na składach nie mogłem trafić żadnego żeby przemieżyć, a teraz mam jako taki ogląd, jeszcze raz dzięki i biorę się za cięcie.
Szwagier ma kosa 125 od nowości z 1983 r na liczniku 2,5 tyś/km, ze 2-3 razy przejedzie się latem, popatrzy, wyczyści, powzdycha. Mówi że nigdy się jej nie pozbędzie.
Nożesz Ku*****a mać , Przepraszam za słownictwo ale jak można powiedzieć o sukcesie nowego WSK skoro dwa lata robią takiego gniota a za kolejne dwa będzie prototyp ...... w Garażu bym to w miesiąc zrobił.... :uuuu:
bo ty jesteś konstruktor, dyrektor, sponsor i pracownik w jednym, a do tego jeszcze pod kopułą dobrze poukładane....
Ot Święte słowa ,,, do tego zyskiem się podzielisz z żoną i dziećmi a oni musza utrzymać całą flotę dyrektorstwa
Jeszcze za łepka kupiłem od kolegi komara za 30 zł ,wyglądał całkiem jak ten projekt tej niby nowej wski ,też nie miał błotników ,baku i siedzenia
Będzie ze dwa lata temu. Kumpel z Grudziądza dzwoni że przyjeżdża. No. Gość w dom, Bóg w dom, żona w ciąży, Przyjeżdżaj. A czy może przyjechać z kolegą. No pewnie, miejsce jest i zamrażarka pełna. Przyjechali. Na podwórku cześć cześć, Sławek, Rafał. Wyciągnął z kieszeni scyzoryk taki wypasiony, wielofunkcyjny i mi daje. A po co to ? A wiesz, tak z gołą ręką nie wypada. Miał kupić mi nowy, ale z kasą się nie wyrobił i dlatego daje mi swój własny. Wziąłem i podziękowałem.
Przy gadce okazuje się, że gość ma córeczkę trzy lata. Nie je, nie oddycha, śliny nie połyka, powieki ma zaszyte na okrętkę bo gałki oczne wysychają. Katastrofa po całości. On z tą dzieciną siedzi dzień i noc, non stop. Jeden pokój ma jak OJOM w dobrym szpitalu. Karmiona jest strzykawką i nie to, że zupkę zmiksuje i poda. Specjalne jedzenie które odpowiednio kosztuje.
Dzieci szwagra co mam na stanie mówią, wujek przewieź nas motorem. Wyprowadziłem wsk ze stodoły i na to naszedł Rafał. Jak mu się marzy taki sprzęt. Przejechać się gdzieś po okolicy. Nie stać go na taki luksus bo wszystkie pieniądze idą na Gabrychę. Odjechali.
Oni odjechali a mnie coś męczy. Mam zdrową rodzinę a motocykli ze trzydzieści no i ten scyzoryk. Jednego trzeba wyszykować i mu dać. Upatrzyłem jednego strucla. W ubiegłą zimę rozebrałem, wyczyściłem, obecnie jest poskładana, elektryka została do założenia. I teraz tak, części ok 2 tys, roboty szacunkowo ponad 200 godzin, licząc tylko po 10 zł wychodzi następne 2 tys, papiery litr wódki przepitka i zakąska, same zwłoki nie mniej jak 1 tys. To już wychodzi 5 tys a gdzie jeszcze rzeczoznawca PZM, przegląd na okręgówce, wydział komunikacji. Wyjdzie 6 tys i jest stare. Było jest i będzie. Nowe niech będzie kosztowało x 2.
Produkcja nowej WSK musi wypalić. To będzie kura znosząca złote jajka. Sam bym zainwestował żebym miał co. Na razie trzymam kciuki !
Sławek jak Ty napiszesz nieraz posta to aż za serce chwyta... Nie wiesz czy ta córeczka kolegi Twojego kumpla nie jest pod opieką jakiejś fundacji , lub zwyczajnie można by wspomóc paroma złotymi wpłaconymi na konto ? Pytam bo czasami wysyłam jakieś nieduże sumy na fundacje zajmujące się chorymi dziećmi ,oczywiście zanim wyśle to na ile mogę sprawdzę wiarygodność takiej fundacji bo wiadomo ,że niektórzy ludzie nie mają sumienia i patrzą się wzbogacić na czyjeś krzywdzie.Nie potrafię bezczynnie patrzeć na cierpienie innych taki już mam charakter. Co do wski ,spytam prywatnie ,nie miał byś jakiś części na zbyciu ? chętnie bym kupił bo już ze 4 lata staram się odrestaurować swoją ale z powodu braku czasu i braku paru szczegółów jestem z tym w du*ie.
Sławek równy gość z Ciebie , wsk marzenie jadę w sobotę do Człuchowa po cezete 86 rok w 87 rejestracja dwa lata użytkowana i reszta stała w garażu najechane ok 9 tys pierwszy właściciel cala w oryginale za 800 zł
U mnie w garażu stoi jeszcze tatowa WSK dwóramowka, w sumie na chodzie ale do dopieszczenia. Miałem kiedyś mz ts 150 ale sprzedałem za 150zl za czasów technikum bo nie było na imprezę a teraz żałuję.
A ja mam jak nową cz 175 z 87 roku i mam ja od nowości cały czas na chodzie z przebiegiem 4500km obecnie .
Magda latem na niej śmigła z gracją 😚
WSK to tak tylko z sentymentu bo wygody z jazdy żadnej, tak jak by naparzał młotem wyburzeniowym, przód sztywny jak by tam wcale nie było amortyzacji. Mz to płynęła po drodze a najlepsze było jak przy hamowaniu przód cały się uginal
A ja za to mam simsona S51 z 87r i komarka z 80 komarek w stanie nie naruszonym simson do renowacji .. tylko trzeba się za niego wziąć )
Braciak niestety MZ 150 sprzedał a teraz ciężko coś kupić i drogo. A ja znów mam Charta. Elektryka do poprawek
Wojtas co z ciagnikiem kupiłes cos?
ten fajnie wyglada ale troszku dalekobo 250 w jedna strone tyle juz widziałem ciagników ze boje sie ze to moze byc kolejna wycieczka turystyczno-krajoznawcza https://www.olx.pl/oferta/case-ih-mx-90 … rAcWX.html
Simson to było kiedyś marzenie... Jeszcze stoi w garażu motorynka i czeka aż córa trochę podrośnie. A romet to taka trochę kaleka, motorynka na małych kołach chociaż bardziej zrywna. Pamiętam jak zacząłem jeździć rometem do technikum to wracaliśmy zawsze w 4 osoby 😁 ach to były czasy, później jeździłem WSK na samym kolanku bez tłumika
Jak miałem 5 lat to Tato stał całą noc w kolejce żeby kupić motorynkę ,....... ale to był szał chodziła jak marzenie i do sąsiedniej wioski na jabłka też we czterech się jeździło ale z dziesięć lat temu miałem włamanie i mi ją jakiś chu... ukradł
Strony Poprzednia 1 … 419 420 421 422 423 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo