8,441 Ostatnio edytowany przez Massey (2018-01-29 14:09:45)

Odp: GG FORUMOWE

Sławek dzięki czekam aż znajdziesz wizytówkę. Na ten moment do wski potrzebowałbym króciec który łączy gaźnik z cylindrem ,i półksiężyc od startera.

8,442

Mam, daj adres na PW.

8,443

Pajej napisał/a:
Laszek napisał/a:
yokoslaw napisał/a:

w damasławku wiekszość to piekne i na tym bym zakonczył

No napisałem że piękne, nowe nie takie ładne jak u nich 20 letnie 😁

wiadomo ze uzywany ma jakies slady exploatacji, ale jak któe robi chlwe w kabinie to o czyms świadczy. dac 50 tys i męczyc sie w takiej kabinie to troszke porazka

zawsze można posprzątać tongue

mdw

8,444

jak to handlarze z wielkopolski  mawiają . czerwony , wypolerowany , ładna opona, siedzenia przeszyte , czyściutko i wyplakowane . i chłop z kobietą przyjedzie to już pojechało.!!! a oni wiedzą co mówią bo od nich cała polska nauki brała.

Leszek   dla kolegów'

8,445

ja dzisiaj swoje zabawki pomyłem, centymetr błota byl na nich, skorzystałem z temperatury, 12 stopni dzisiaj było u mnie

mdw

8,446

a ja w lesie ale wiało.

Leszek   dla kolegów'

8,447

yokoslaw napisał/a:
Pajej napisał/a:
Laszek napisał/a:

No napisałem że piękne, nowe nie takie ładne jak u nich 20 letnie 😁

wiadomo ze uzywany ma jakies slady exploatacji, ale jak któe robi chlwe w kabinie to o czyms świadczy. dac 50 tys i męczyc sie w takiej kabinie to troszke porazka

zawsze można posprzątać tongue

jak tapicerka pozdzierana, muchy za szybką od zegarów guziki poprzecierane to tego niedosprzatasz, a takie tylko widziałem jak do tej pory

Rolnik z powołania:-)

8,448

no właśnie, ciezki temat

mdw

8,449

Ale gdyby ciągnik był z niewielkim przebiegiem, zadbany, mało awaryjny i do tego czyściutki w kabinie to nikt by go nie sprzedał. Jak się sprzedaje to albo dlatego że ciągnik za mały (wtedy wiadomo że pracował z za duzymi maszynami i nie dawał rady) albo zaczyna się psuć ze względu na przebieg albo ma jakieś wady ukryte. Oczywiście można wierzyc handlarzowi że perełka od rolnika który zlikwidował gospodarstwo a maszyny oddał za pół darmo.

8,450

Panowie mam w dużym ursusie na przodzie opony 14.9 r 24 chciałbym założyć szersze czyli 16.9 r24 czy one są szersze ,czy szersze i wyższe jak to jest ,odpowiednik pierwszych to 380/85/24 drugie to 420/85/24 czy takie mogą być jak to jest

8,451

Wysokość standardowej opony to 80% szerokości. Czyli szersza jest automatycznie wyższa. Chyba że pokombinujesz z profilami i założysz szerszą niskoprofilową.

8,452

Standardowy profil normalnych to 85% szerokości  (rzędowych 0,95)
jakbyś chciał 420 zakładać to musiał byś mieć profil 75 (420/75 r 24) a chyba nie znajdziesz
możesz zastosować 460/70 r 24 tyle że felga będzie trochę wąska 480/65 r24 to już będzie szerzej niż z tyłu. A własnie co masz z tyłu 18,4 r 34 ?? 18,4 r 38 ?? Łatwo by było sprzęgłami przedniego napędu zniwelować różnice w wielkości z 14,9 na 16,9 ale dla takiego zabiegu musiał byś mocno tanio wyrwać oponki by biznes się opłacił.

8,453

Tył 18.4 38 chyba zostanę przy oryginale chociaż jakby były szersze to nie bylo by tak źle zibaczymy

8,454

Ja w 1614 przód mam 420/70R24 a tył 520/70R38 i są to zamienniki opon 14,9R24 i 18,4R38

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

8,455

niewydostanieszsie napisał/a:

Ale gdyby ciągnik był z niewielkim przebiegiem, zadbany, mało awaryjny i do tego czyściutki w kabinie to nikt by go nie sprzedał. Jak się sprzedaje to albo dlatego że ciągnik za mały (wtedy wiadomo że pracował z za duzymi maszynami i nie dawał rady) albo zaczyna się psuć ze względu na przebieg albo ma jakieś wady ukryte. Oczywiście można wierzyc handlarzowi że perełka od rolnika który zlikwidował gospodarstwo a maszyny oddał za pół darmo.

tu chyba masz racje. wszystko porównuje do forda w srodku widac ze był uzywany ale bez chlewa handlarz wysprzątał i wyglądał ładnie. Jak sie okazało to wałek ataku w przednim moscie był wyrobiony i pod duzym obciązeniem przodek nie ciagnał. paradoksalnie ucieszyłem sie z tego bo znam powód sprzearzy i nie jest to skrzynia. za ok 3 tys przodek zrobiliśmy i z ciągnika jak dotąd jestem zadowolony.
Na 90% w tym ciagniku jeździł jakis pracownik a nie własciciel a mimo wszystko chlewu w kabinie nie zrobił. te z chlewem to nie wiem jak ktos uzytkował poprostu nie wiem

Rolnik z powołania:-)

8,456

Przestań z tym chlewem,....  Jak byś wlazł do moich ciągników to byś się przestraszył  A mimo to wszystko działa jak należy .
Ciągniki, samochody i cały sprzęt jest dla mnie A nie ja dla nich i ze bym je tylko sprzatal......

8,457

Pajej niema hodowli, oprócz paru kosiarek ogrodowych na 4 nogach wink więc ciągniki ma czyste. Najstarszy syn którego kilka lat temu wsadziłem na mtz-ta z prasą, tak mi go wysprzątał że oczy mi na wierzch wyszły. Sam w białych spodenkach i koszulce, no i powiem że na koniec dnia zawsze nieźle wyglądał.

8,458

ja tez tak uwagi nie zwracam, co jakiś czas tam ogarne jak nie ma gdzie nóg postawić wink ale jak brata sadzam jak ma mi coś dłużej robić to w kabinie musi być na błysk.

mdw

8,459

Pajej. Jeśli jesteś zainteresowany tym case z Ksawerynowa, to w czwartek mógłbym tam podjechać.

There is no soul, no soul could ever make me it's own...

8,460

W mojej 60-tce też jest brudno w kabinie ,używam jej teraz non stop do dowożenia kiszonek i słomy ,a mimo to ciągnik zadbany ,wszystko robione jak należy ,oleje wymieniane na czas i na takie dobrej jakości a nie superol...żeby mieć czyściutko to bym musiał zmieniać ubłocone buty na laczki jak wsiadam big_smile