981

Odp: Skrzynia Biegów

Z Wiesławem się pokłóciłem  to raczej nic  nie będzie .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

982

a na thu patrzyłeś?

983

Tia nic nie  ma,   będę musiał dzwonić do nich  . Znalazłem   jedną  używkę na olx na  focie wygląda w  miarę . W poniedziałek  jeszcze podzwonię . Ale mam już dość .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

984

kolega dorabiał zębatki w firmie którą zajmuje się tym i są super twarde znają technologie produkcji według jakiś oznaczeń maja mieć 55 twardości

985

Wiesław to jest oszust złodziej i kłamca ,ceny jakie ma są ciągle zmienne w zależności od tego ile kasy mu trzeba na dany dzień. Mieszkam od niego 20km i nigdy więcej tam nie pojadę. Wolę jechać do Pszenna lub Pankowa tam mam dwa razy tyle ,ale jadę raz a do Wiesława zdarzało się ,że musiałem jeździć dwa razy bo sprzedał mi nie to co trzeba i jeszcze wiecznie problem z reklamacją . Robi z ludzi debili ,że on niby tak wszystko wie. Jak pisałem mieszkam od niego blisko mam podaną miejscowość i odradzam wszystkim Postolice. Wystarczy na olx zobaczyć ceny jego maszyn często wystawia na Wądroże Wielkie i zmienia miejscowości.

"Żadna dziedzina nauki, nawet medycyna, nie ma tak dużego wpływu na zdrowie człowieka jak rolnictwo". Pier Delbert

986

tak jak piszesz oszust z niego tryby skrzyni wymieniałem u niego kilka razy. tak samo było z podsiewaczem nie warto u niego kupowac.

987

vistula1 napisał/a:

a na thu patrzyłeś?

Na thu to niektóre ceny to chyba z rękawa maja ostatnio zamawiałem tam jakieś pierdoły  syringi i manszety dla przykładu simering 60x80x10 9,10 zł, tłoczek siłownika 18x8x5mm 4 szt 31,98 zł.
Zamówiłem też w NERON i ten sam simering nawet producent ten sam 5,81 zł , a co najlepsze tłoczek 8X18X5 identyczny bo mam je przed sobą  4 szt 6,49 zł

988

koledzy wiem że to nie w temacie ale powiecie mi skąd ten Wiesiek żeby nie kupować u niego?

989

Postolice

"Żadna dziedzina nauki, nawet medycyna, nie ma tak dużego wpływu na zdrowie człowieka jak rolnictwo". Pier Delbert

990

Panowie ja również mam problem ze skrzynią w 323 a mianowicie na jesieni zginoł mi szosowy zakres biegów niby wchodzą ale gdy puszczam sprzęgło to wyskakuja i zgrzyta. Zdjełem dekiel skrzyni wszystko tam ok . Był u mnie taki chłopak który podobno sie na nich zna i muwi że to prawdopodobnie synchronizator . I krzyknoł mi za naprawe 5-6 tysięcy czy to naprawdę tak dużo kosztuje ? A może da radę jakoś to taniej zrobic?

991

Fantazja go poniosła albo źle zapamiętałeś. W fortschritt nie ma synchronizacji skrzyni a Ty masz uszkodzoną przesówkę.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

992

Ja to raczej od dźwigni biegów zacząłbym i całej magistrali co jest pod deklem. U mnie kiedyś wodzik pękł przy śrubie i bieg cały czas był wrzucony. Dobrze, że się połapałem, bo przy następnej zmianie wbijało dwa na raz.

993

No właśnie będe rozbierał te dzwignie i wymieniał wszystko . A który wodzik jest odpowiedzialny za załańczanie zakresu szosowego ? Naj lepiej zdjęcie by sie przydało

994

Darus jak zdejmiesz pokrywę skrzyni to podjadę do Ciebie daj nr. tel na pw.

995

Darius skąd jesteś?
Po zdjęciu pokrywy pierwsze widełki w tyle od lewej licząc. Wrzuć bieg szosowy, popuzuj śrubę co zaciska widełki na wodziku. Ustaw je tak by patrzą na przesówkę co z tymi widełkami pracuje, przesunełacsię na max do tyłu. Zakręć srubę i po wysprzęgleniu sprawdź czy nie trze o ząbki.
Przesunęły się przez tocże śą za słabo przykręcone, lub pękły w zacisku lub nandole co się rzadko zdarza. Może być również że poleciało Leon żysko igiełkowe na trybe napędu wałku ataku- ten ostatni tryb za tymi widełkami, ale wtedy 3 grupa by ci3żko wchodziła.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

996

Sochocin pow.płoński

997

Oj.... To kawałek. 
Gość waląc kwote 5-6tysi wziął dobry rozmach. Roboczogodzina u nas to jest 40-60zł/majster, 20-30zł pompcnik. 100h przy skrzyni cce gość sp3dzić z czego 70 na klepaniu głupot.

998

Właśnie skończyłem na dziś rozbiurkę siedzenie i podłogi zdjęte jutro umyje troche i będe zabierał sie za pokrywę

999

Jak co to pisz, fotografuj. Pomożym jak możym smile

1,000

Dzięki wielkie bo tak na prawdę to na was liczę :-) to mój pierwszy ciągnik który sam kupiłem i polubilem tylko ta skrzynia sad a sam nie dam rady bo dopiero zaczynam go poznawać .