8,481

Odp: GG FORUMOWE

Wierzę w Was
Fachowców u nas nie brakuje....
Chyba są ludzie od wszystkiego...
Pewnie są jakieś fora gdzie by przeczytał to co mnie interesuje....
Potrzebuje mikrofony bezprzewodowe 2-3-4szt do użytku na świetlicy wiejskiej. Tandeta z allegro odpada bo przerabiałem to. Jakiej firmy kupic by działały. Teraz mamy na kabel niby działają ale nie da się ich wyłączyć muszę ściszać niepotrzebny na mikserze. I to niby jakies lepsze bo te pierwsze kupione w zestawie z nagłośnieniem sie posypały po 2 użyciach.

8,482

https://monacor.pl/produkty/txs-2402set

Szwagier jest w tej firmie handlowcem jak byś coś potrzebował mogę popytać.

8,483

Dziękować

8,484

Gdzie kupię w dobrej cenie szczotki do Petkusa K213?

8,485

W nekli masz dwóch producentów ceny - nie tani sport.

8,486

Widział to ktoś w akcji? https://sklep.geoproduct.pl/pl/c/Eko-kratka/59
Czy trzeba robić taaaaaką podbudowę?
Mam na podwórku błoto. Mieszanina gruntu żużlu i dachówki betonowej nie daje rady. Generalnie  pod warstwą błota jest "beton". 15-20cm ruchomych piasków i koniec dalej żużel z glebą .....
Chciałbym kupić tych płyt ułożyć pas 3-4m a piachu pod spód dać te 15-20cm. Byle spadki połapać no i wiadomo zagęszczę zagęszczarka już stoi.

8,487

pod ciezszy sprzet typu ciągnik to sie nie sprawdzi, a podkład prawie jak pod kostke musi być zrobiony.

mdw

8,488

20 lat temu robiłem klientowi z tego dojazd do garażu i parking obok i do dzisiaj działa. Starem z ziemią po tym jeździłem i nic się nie stało.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

8,489

Za 75 zeta masz za metr kwadratowy płyty drogowe . Tu 55 złotych i dalej błoto na wierzchu .

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

8,490

Nie 75 zł tylko już od 40zł.
Nie trzeba dźwigać i nie powinno być błota....

8,491

nie widze tego na gospodarstwie chyba ze jako dojscie na ogródek, jakąs sciezke zrobić .

mdw

8,492

Ukladali to pare lat temu przy targach kieleckich czolgami po tym jezdza na pokazach i nadal jakos sie trzyma

8,493 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2018-02-06 16:27:03)

na dłuzszą mete sie nie sprawdzi  w warunkach gospodarstwa ,a koszt podłoża praktycznie jak pod kostke

mdw

8,494

płyty jumbo za niecałe 30 zł za szt widziałem a  jedna to wychodzi 0,75m2

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

8,495

kostka 6 po 24zł była chyba w Brico  na szybko sprwdziłem w Castoramie 30 za 6,   24zł za 4, kolor szara.
Na osiedlach gmina wykonuje sama drogi rękoma "pracowników niewykwalifikowanych" zwykle z urzędu pracy i sądów (prace społeczne). Mimo tego że pracownicy maja dwie lewe ręce i podkład pod kostkę składa się z gruzu (30 cm) i piasku (10cm) a po drogach jeżdza autobusy i śmieciarki drogi wytrzymują.
Trochę kostki trochę piachu i kamienia i zrobić raz i porządnie.

Ciekawy sposób układania podkładu pod kostkę widziałem w płocku na ulicy słodowej piach ułożony koparką na to rozsypali cement i wymieszali glebogryzarką zagęszczarką ugnietli i wodą poleli. Dawno tam nie byłem ciekawe jak to wytrzymuje.

8,496

No ja bym cement mieszał talerzówką.
Kostka u mnie po 30-32zł
Ale pod nią musowo podbudowa musi być z cementu

8,497 Ostatnio edytowany przez Rur3k (2018-02-06 19:36:53)

https://skepe.pl/homepage-2/631-ulice-k … utwardzone

tu przykład z mojej gminy gdzie nie był użyty nawet worek cementu. Tu i tak na bogato bo użyto kamienia (może dla tego że zewnętrza firma robiła).
Dawniej jak robili drogi to wylewali beton na 30 cm ale chyba za drogo wychodziło. I tak asfalty pękały po pewnym czasie a żeby się dobrać do instalacji to był problem.  Obecnie bardziej się opłaca zrobić tanią podbudowę i kostkę a w razie czego poukładać ją jeszcze raz.

8,498

A ja u siebie bedę na  wjazd roboczy który będę musiał nieco przesunąć, z racji budowy domu, wylewał beton z gruchy. Policzyć tak wszystko wcale nie wychodzi tak drogo. Mam troche wylane, bez żadnej podbudowy i koło 10cm trzyma okrutnie. Na drogę na którą będę wylewał, dam też koło 10-12cm z racji, że jest już na pewno koło 50cm podbudowy. Dam zbrojenie z siatki plus grubsze druty wzdłuż. Policzyć to wszystko to metr nie powinien przekroczyć 30zł betonu b25. I czysto i mocno na lata.

8,499

my ubiegłej wiosny walczyliśmy z bagnem na wjeździe i podwórku to kupiliśmy płyty drogowe 3 x 1,5 m położyliśmy i dopiero dało się wjechać na podwórko a bagno było takie ze i forszaj nie miał już chęci się po tym kręcić

Nie ma to jak FORTSCHRITT

8,500

grzegorz  jak chcesz leć masyw z betonu to  niech ci zrobią beton z mikrozbrojeniem ....  i nic więcej nie trzeba

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile