Odp: Bizon Super Z050
E a jak tam się głosuje? Bo ja tam praktycznie nie zaglądam .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Bizon Super Z050
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
E a jak tam się głosuje? Bo ja tam praktycznie nie zaglądam .
zeby to jeszcze było zdjęcie jakiegoś ładnego forsza to można by oddać głos, Kolegi ANDREW kombajn jest w idealnym stanie więc jak by mu zrobił zdjęcie to pewnie osiągnął by wysoki wynik a nie oszukujmy się, Twój bizonek nie powala na kolana wyglądem
widać że już jest zmęczony życiem i zacznie się za chwilę sypać jak choinka po 3 królach
Widzę że młodego podnosicie na duchu , jak zwykle
Prosił o głosy, nie kolejne negatywne opinie o swoim sprzęcie których to już sporo od was usłyszał
Krzychu a u nas choinka jeszcze stoi i jeszcze postoi bo jeszcze nawet nie zaczęła się sypać. A propo kiedyś poprosiłem Kosesia o zrobienie zdjęcia przeróbki w bizonie, mówił że wstawi do ogólnego użytku.... dla nas. Mam nadzieję że nie zapomni i podzieli się patentem.
Jasne że wstawię ,jak dorwę jakieś baterie do aparatu to jeszcze dziś pstryknę fotki .
Wiem jak to jest, nie ma czasu na takie rzeczy lub czasem się po prostu nie chce. Może jak ''usprawnię'' mojego BSa to może jeszcze mi sporo posłuży, jakiś mam sentyment
Dziś dolewam do pompy wtryskowej oleju, i pytam się ojca. Wiesz co w bizonie najlepiej jest zrobione? Nie wiem- odpowiedział. Zacząłem się śmiać Później dopiero odpowiedziałem że chodziło mi o otwieraną tylną ścianę zbiornika ziarna
Panowie co to może być trochę mi połówki w ziarnie bizonek robi ,szczeliny na klepisku ustawione zauważyłem ze na przenośniku kłosowym jest ich sporo i łańcuch za lekko napięty
Połówki ale czego? Pszenicy ,rzepaku, jęczmienia? Z reguły jesli nie daje zmniejszenie obrotów bębna to wina leży na złym ustawieniu sit i wiatru. Nie mam bizona ale zasady powinny być takie same
Zbyt duże obroty młocarni może ? to jest częsta przyczyna połówek. Mojemu kłania się wymiana ziarnowego.
Zużyty łańcuch (łopatki) od ziarnowego lub kłosowego .
Łańcuchy po sezonie ale zrobiłem błąd źle wsadziłem łańcuch ziarnowy odwrotnie zobaczymy teraz vo będzie
Obstawiam dziure w zbiorniku ziarna
Może być zapowietrzony siłownik.
Zapytam o bizony mam na oku jednego zo50 i dwa zo56
zo50 jest z roku 75
natomiast zo 56 jeden jest z roku 75 a drugi z roku 76, na razie ich nie oglądałem, wybieram się w poniedziałek do tego zo50 bo te zo 56 to chyba nie są 56 tylko 50tki poprzerabiane bo z tego co poczytałem to 56 był produkowany od 77roku, jeden z tych 56 to właściciel twierdzi że jest na tabliczce rok 76 i model 56
Ta 50jest oczywiście bez sieczkarnii a te 56 z sieczkarniami w jednym wyskakuje II bieg a skrzynia była robiona 4 sezony wstecz,
Na razie skupiam się na tej 50tce bo do koszenia mam tyle co kot napłakał a słomę z przenicy i tak kolega zabiera, a jęczmień jest krótki to go można wyżej wykosić,
moje pytanie na co mam zwrócić uwagę przy oglądaniu tej maszyny, bo jestem kompletnie zielony w tej dziedzinie. dzięki za pomoc
Mam mały problem z hydraulika w Bizonie Z050 otóż siłowniki hederu nie równo podnoszą prawy zaczyna podnosić a lewy z wyraźnym opóźnieniem. Zmieniałem przewody na równej długości takiej samej średnicy i nic zamieniłem również siłowniki stronami bez rezultatu jaka mogła by być tego przyczyna gdyż brakuje mi już pomysłów
Może po prostu z jednej strony jest mu lżej i trzeba to przydławić?
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Bizon Super Z050
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo