Odp: GG FORUMOWE
Właśnie o tym nawet nie pomyślałem. Będę musiał się zapytać. W tej chwili mam beton z vatem 8% to samemu nie zrobi się takiego mocnego w tej cenie. i spokój na lata.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 424 425 426 427 428 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Właśnie o tym nawet nie pomyślałem. Będę musiał się zapytać. W tej chwili mam beton z vatem 8% to samemu nie zrobi się takiego mocnego w tej cenie. i spokój na lata.
Krzysiek czy po twoich awatarach można domniemać że czegoś ci brak????
Brakuje jak żona pojedzie na dwa dni do szkoły...
Panowie ma ktoś może tylny most ify na części ? Poszukuje zwolnice .
ile najwiecej dzwigaliscie zt 323? zastnawiam się czy agregat uprawowo siewny agromasz SN300 nie bedzie zbyt duzym obciazeniem dla fortschritta, sam na pusto waży ok 2000-2150 kg, forsz udźwigu ma niby 2,9t, co myslicie?
3t bez siłowników wspomagających
zgadza się, ale roznie z tym jest. C-360 ma teoretycznie 1,2tony udzwigu, a majac tone z tyłu juz czuc wszelkie nierównosci. Bardziej chodziło mi o to czy majac taki ciężar + powiedzmy 700l zbiornik da się tym normalnie pracowac, bez ogladania chmur? Oprocz dolozenia silowników wspomagajcych mozna zrobić cos w 323 aby zwiekszyc jego udzwig? nie wiem, byc moze pompa z innego modelu ciagnika?
agregat siewny waży 2,2. Przy standardowym 323 i nie złożonym agregacie, było czuć że przód podrywa.
a jak miales przod dociazony? 2,2t + powiedzmy 300 ziarna jest 2,5 tony, teoretycznie udzwig sie zgadza, moze wystarczy dociazyc bardziej przod + dolozyc silowniki i bedzie lepiej? musze poczytac o tym dolozeniu silownikow bo widzialem obszerny forum na temat, ale narazie zastanawiam sie nad ciagnikiem bo na cos mojego 7711 trzeba zmienić
Śruby wieszaka się pourywają, u mnie nie trzeba dodatkowych siłowników, żeby spawać na nowo śruby do strzemion.
Przód standardowe 10 ciężarków. Teraz przy 6vd jest troche lepiej. Jednak cały czas myśle zdjąć ciężarki i dać balast 1-1,5t
Marek a co do swojego forsza czepiasz ciezkiego?
Wcześnie wieszałem pługi 4-5skibowe obrotowe. Teraz najciezszy jest taki wyorywacz. Długość 3 metry do tyłu, waży 2.3tony
Kurcze bo sprawa wyglada tak, pręże muskuły na MGR, ponoc mam szanse zeby sie w to wpakować dosyc spore, obecnie mam 7711 i 360, chcialbym wziac gruber 2,6-3,0m, agregat nabudowany agromasza 3m 2,15t pusty, w przyszlosci 4 skiby obrotwy pług na hydraulice. No i musze wtedy wymienić ciągnik i tu sie bije z myslami, na zachodnią uzywke za 80 tys mnie na ta chwile nie stac, ursusy 1224/zetory 12245 lub mocniejsze w dobrym stanie to od 40-60 tysiecy! I tak mysle Panowie, codziennie inna koncepcja sie pojawia, ale chyba wydanie 40-50 tysiecy na zetora czy starego ursusa to nie jest najlepszy pomysł, stad tez mysli o zt323 (akurat jest do wziecia kilka wiosek dalej) tylko no nie mam pojecia czy te maszyny się nie pogryzą, jak myślicie?
Z tym uprawowo-siewnym powinien spokojnie sobie poradzić bo jak by nie patrzeć to dość krótki zestaw
Albo weź ten agregat w wersji półzawieszanej i tyle
No najcięższe co to właśnie siewny. Tylko waląc po skosach wystarczy głęgosz żeby przy wypłycaniu stracić sterowność. Jla dociąże przód będzie większy komfort.
Matey a ile masz ziemi obecnie i ile teoretycznie do wzięcia?
Za 40-50 to masz mtz 1221 a on bez problemu dzwiga takie coś i nie boisz się przynajmniej że na uwrociu coś chrupnie i będą 2 ciągniki z jednego.
wersja polzawieszana drozsza i to mocno, na teraz w papierach mam 25ha ale duza wiekszosc 5-8 km od chaty, normalnie przewracam 50, teoretycznie do wziecia nawet i kolejne 50 czy 70 ale tez nie biore z uporem maniaka bo musze przekalkulowac zeby zarobic na tym wiecej niz skrzynke piwa z hektara. Myslalem o nowym rusku ale szczerze mowiac i powiem wiecej, ze on by mial szanse mi przejsc we wniosku ale to nie jest nowy traktor z ktorym chcialbym sie zwiazac na dluzej niz 5-7 lat, stad tez mysli o uzywce. Na teraz bije sie z myslami czy zostawic te ciagniki ktore mam i wziac taniego zt 323 do ciezkiej pracy, czy opchnac 7711 i kupic cos za 40-50 tys do tura i ciezkich prac, jakis ursus/zetor, case 5150 czy mf 3125, jak myslicie Pany?
Strony Poprzednia 1 … 424 425 426 427 428 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo