10,521

Odp: Z cyklu znalezione na Allegro

Massey napisał/a:

Za taką cenę to można czasami jeszcze raz tyle do niego dołożyć żeby chodził...

Jeżeli wszystko działa oprócz półbiegu, tj. wszystkie inne biegi, półbiegi wałek, rewers, hydraulika, to nie wiem gdzie tam byłoby wsadzić drugie 60tys. Biorąc pod uwage, że się wszystko samemu robi to nawet koszt robocizny odchodzi od tego co Wojtas podał.

10,522

Grzesiu kuzynowi jak padła skrzynia w JD 7700 to jak zrobil ja konkretnie dla siebie to wpakował 40 tyś. Mówił że jak by miał zrobić na handel to kilka tys by wystarczyło ale wiadomo nie byłoby to na dłuższą metę...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,523

Ciągnik jeździ i brak tylko 3 pólbiegu. Ja rozumiem, że jak sie skrzynia zmieli to tak może być, jednak nie popadajmy w paranoje. Ojciec teraz oddał case do mechanika, i robi mu, bo właśnie 3 półbieg ślizgał się a na końcu padł całkiem. Mechanik powiedział za robotę 900zł plus części.
Oczywiście przyjmując tylko, że rzeczywiście trzeba wymienić tarcze i ewentualnie przekładki.

10,524

Grzesiek ,ja pisałem o kombajnie do którego linka podał Kamil ,nie o ciągniku wink

10,525

W tego typu ciągnikach jak się robi remont to na sama wymianę łożysk trzeba 14 tyś (tyle w jd 6800) bo nie włoży najtańszych polskich. Same tarczki i uszczelnienia to może i w kilku tyś się zamknie. Tyle że co się zastanie po rozebraniu i czy robi się dla siebie na dłużnej czy na sprzedaż. Na półbiegi są tam elektrozawory ??

10,526

Massey napisał/a:

Grzesiek ,ja pisałem o kombajnie do którego linka podał Kamil ,nie o ciągniku wink

A no tak :stu:
Na półbiegi są elektrozawory

10,527

to jeszcze jest opcja że one zawiodły a w zasadzie jeden  ciekawe czy ten półbieg skończył się nagle czy powoli np. ślizgał chrupło coś czy tak bezobjawowo.

10,528

A w mx to są tam czasem tylko 2 elektrozawory od polbiegów?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,529

Są dokładnie dwa. Oba sterują 4 półbiegami, Kolejności już nie pamiętam.

10,530

No bo zależy w jakiej kombinacji się zalaczaja

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,531

https://m.olx.pl/oferta/fortschritt-e51 … s7Xv3.html jaka perełka za jakie pieniądze

10,532

I już nie ma ogłoszenia, może sprzedany smile

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

10,533

https://www.olx.pl/oferta/fortschritr-e … 2b9123b28e chyba jest

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

10,534

i dzisiaj podrożał

mdw

10,535

Kurcze, jakiś głośnik ma zamontowany czyżby miał kombajaudio?

10,536

Muzyka z silnika wink

10,537

Stary  ursus  3110  ktoś wie coś na  temat  tych  ciągników ? https://sprzedajemy.pl/ursus-902-silnik … nr51224062  .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

10,538

Oprócz tego ,że ma silnik perkinsa to raczej zwykła 80-tka

10,539

Na eksport szły bo na zachodzie nie można było dostać części do silników ursusa/zetora to wprowadzili Perkinsa który był dostępny na zachodzie tak pyzatym zwykły ursus

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

10,540

https://www.olx.pl/oferta/rozrzutnik-ob … e2f33395d6

Rolnik z powołania:-)