321

Odp: Narzędzia warsztatowe

Ruko, Berner,

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

322

DeWALT są dobre ale cena odstrasza trochę

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

323

Kobaltowe od Festa.
Dla testów wziąłem z biedronki zestaw wiertełek za lekko ponad dyszke i kurcze zdziwiłem się że tak dobrze idą.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

324

Szukałem szczoteczek na baterie córką w media ekpert online  a dziś wyskoczyła reklama
https://www.mediaexpert.pl/klucze-dynam … gKeoPD_BwE
Mniejsza o ten przyrząd  ale k...a klucze w "ME"

325

Sprzedają jż wszysko co się da. Wkrętarke jak szukałem to mieli najtaniej, ale distawa 48h.

326

Panie i Panowie ponawiam pytanie gdzie kupić dobre pierścienie tłokowe do case 1055? Chodzi o dobre pierścienie żeby posłużyły. Z góry dziękuję.

327

To chyba nie tu powinno paść to pytanie tu o narzędziach.
Ja powiem tak jak jest problem  z dostaniem to podjedź do dobrego magika od szlifów itp  powinien bez problemu coś dopasować a w razie co liznąć tłok by wszedł pieścień.

328

O przepraszam miało być w dziale gg

329

MAHLE Krotoszyn

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

330

Już po pierwszych testach Welder Fantasy Synergia 320A.
Jest ok. Dzisiaj spawałem blachę aluminiową. Dało radę.
Kasa dość duża jak na garaż ale sądzę, że warto.

R E S P E C T ! ! !

331

kasa włożona w narzędzia to dobrze ulokowane pieniądze. Dobra spawarka to naprawdę korzystna lokata. Każdy spaw to procent na koncie. Kończę właśnie budowę i jak bym miał oddać tą kasę którą zaoszczędziłem wykonując roboty w swoim warsztacie to kupka byłaby naprawdę spora. W ramach robót za które musiałbym zapłacić ( wydana kasa na usługi) a zrobiłem sam (kupując wyposażenie mam na stanie koparkę i teleskop).... Czasami trzeba dobrze przekalkulować czy usługa - czy kupić maszynę zrobić robotę i maszynę sprzedać ( nie ważne maszyna , szalunki, stęple...)

332

Dobrze gadasz!

R E S P E C T ! ! !

333

http://sklep.prostowniki-akumulatory.pl … -2429.html
Użytkował ktoś może taki prostownik?

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

334

ja mam z tej firmy class bardzo dobry sprzet wkrzesi umarlego akumulator nie potrzebny przy odpalaniu

335

Jakiej mocy (model)?

336

class 630

337

POdmienić kable od spawarki i można spawać...

338

Kurcze a na co taki mocny? Zasilanie 3fazowe?  2500A na rozruchu to jest 60KW mocy. W ciągnikach i koparkach nie widziałem większego rozrusznika jak 9KW, no chba że masz coś o czym niewiemy smile
Ja mam odpowiednik tego co ma marcin o symbolu CD600. C360 kręci na padłym aku.

339

Na firmę mam znaleźć coś dobrego, żeby nie było problemu z odpaleniem ciągnika siodłowego w razie padnięcia aku.

340

Pany padła mi duża szlifierka kątowa 230mm. Był to einhel skończyła się gwarancja skończył się komutator wymiana szczotek nie pomogła wali iskrami i nie ma mocy... Nie uważam by jakoś dużo się napracował...
Co kupić w kasie się nie przelewa. Z "tanich" patrzę na topexa  za niecałe 300zł, mam młotowiertarkę tej firmy napracowała się u mnie bardzo dużo i mimo małej mocy 500W nie zawiodła od 12lat
Można też upolować jakąś używkę makity za 400zł ale tu można się naciąć i dostać podróbę.
Są też celmy  używana po przeglądzie za 100-200zł
A generalnie mogłem to napisać w wątku ręce opadają bo padła też myjka.... kręci a nie podaje....