Odp: GG FORUMOWE
Koseś jak poszukam to znajdę od 516. Tam oprócz suchego wkładu jest jeszcze gorneczek z olejem
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 428 429 430 431 432 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Koseś jak poszukam to znajdę od 516. Tam oprócz suchego wkładu jest jeszcze gorneczek z olejem
Aby żeby był nieduży.
Chłopaki poszukuję obudowy filtra powietrza od forsza 323 lub coś podobnego z suchym wkładem.
Leży taki u mnie
695 515 917
Mam od stara z przepływem 400 m^3 na godzinę. Mi nie pasuje bo potrzebuje 550 . No i dwa do 323 jakby co.
Poszukuję cały kompletny hamulec ręczny do bizonka zo56 może macie takie ustrojstwo bo u mnie tylko wałek wystaje a chciałbym go założyć. Z góry dzięki za pomoc
Reczny w bizonie-abstrakcja😄
tez bym sobie chyba głowy tym nie zawracał
Chyba że podłączyć go pod jakiś piszczek sygnalizujący zaciągnięcie, inaczej to można kombajn i zboże spalić.
Same hamulce w bizonie to spowalniacze
Androl ma racje
Ręczny to podstawa jak się zaoleją tarcze
u nas 20 lat bez recznego dał rade, po tym jak prawie spłonoł bo ojciec zapomniał i zjezdzal na zaciagnietym
W rączce nie mam zapadki czyli nie ma możliwości zostawienia na ręcznym a nożne jednym słowem beznadziejne, poprzedni właściciel wymieniał uszczelniacze i wraz olej musi iść bo nie hamują a ręczny by był w razie w
Ręczny to jedyny hamulec w bizonie który coś hamuje. Nożne to tylko spowalniacze silnikowy nie zawsze dostępny. Zapadki nie masz w ogóle czy nie zauważyłeś jej bo ta dźwignia działa tak że się sama blokuje gdy zaciągasz a odblokowujesz wciskając ją w dół. Nowsze miały wskaźnik zaciągnięcia takie stare jak mój nie :-( . Na dole przychodzą dwie szpilki, 3 kawałki żeliwa, blacha z "lizakiem", 4 małe sprężynki i dwie tarcze hamulcowe (40 zł sztuka - wymieniałem). Jak wrócę do domu to mogę zdjęcie zrobić czego masz szukać na szrocie.
Marku , Andrew , dzięki ale dziś na złomie okazyjnie ładny znalazłem za 20 zł .
Co do hamulca ręcznego to bym sobie darował tak jak chłopaki piszą ......
Kiedyś jak Tato zrobił generalny remont bizona 40tki to przy pierwszym wyjeździe na pole poszedł by z dymem przez ten nieszczęsny ręczny ...
A dwa sezony temu kolega spalił by prasę krone dużą kostkę przez hamulec .... dlatego w swojej prasie węże odłączyłem aby nie kusiło ....
Zapadki nie mam wcale, poproszę o foto. dzięki
Dźwignie raczej masz taką
z takimi ząbkami
i ona ma jakoś zapadkę w środku (chyba w tej osi obrotu jest)
a dalej tylko cięgna i mechanizm na dole
tarcze chyba obie są identyczne (nie moge drugiej znaleźć) przekładki żeliwne każda inna (pierwsza ma wgłebienia naśruby. druga symetryczna trzecia nieprzelotowa) szpilki to zwykły pręt 12
Dziękuje za foto kolego Rur3k, teraz poszukiwania tego ustrojstwa, podzwoniłem troche po ogłoszeniach ale nikt takiego czegoś nie ma.
Także ponawiam temat jakby kto miał chętnie odkupie
Dojechały dziś haki do mf kat 2ss 160zł szt
Pan sprzedał kule sprężynę ustalającą i elektrody
Elektrody są 2,5mm ktoś podpowie jak to pospawać?
Wiadomo z fazować ale jak spawać ? Grubą elektrodą pociągnąłbym tak by na raz zalać a takimi chudymi? Starć się zalać krótki odcinek i zmieniać elektrodę czy nie zalewać do "równego" potem wyczyścić i polecieć jeszcze raz?
jaki problem weź grubsze elektrody i po sprawie nawet jak by trzeba było to pociągnąć dwa razy jeden po drugim i po robocie a te 2,5 zawsze do czegoś wykorzystasz
Fazowac.wtopic oczyscic kolejne spawy oczyszczac.mozesz zaczac tymi 2.5 a potem lico zrob 4
Strony Poprzednia 1 … 428 429 430 431 432 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo