8,621

Odp: GG FORUMOWE

A jak z taką naczepą podjechac na przegląd? Nierejestrowanym wózkiem?

8,622

Marcin u mnie sytuacja wyglada tak: kupuje przyczepe, rejestruję ją w starostwie, starostwo przekazuje gminie informację że taki gość kupił przyczepę ciężarową, a gmina zaprasza mnie po jakiś dwóch miesiącach żebym określił się  do czego będę ją używał na cele rolnicze czy zarobkowo jak na cele rolnicze to wypełniam oświadczenie- pit i jestem zwolniony i wypełniam to co rok, lub zarobkowo i wtedy nalicza podatek od środków transportu, w niektórych gminach po prostu mają burdele i tego nie dopilnowują ale nie wiadomo czy kiedyś nie dopilnują, ja nawet na rolniczą złożyłem oświadczenie- pit że używam ją na cele rolnicze.
nawet jak ciężarówkę kupiłem i nie zgłosiłem się po zarejestrowaniu do gminy to po dwóch miesiącach przyszedł już naliczony podatek od środków transportu, i pojechałem do gminy złożyłem to oświadczenie - pit i po ok. tygodniu przyszła decyzja o przyznaniu pomocy- czyli zwolnienia z podatku, ja na twoim miejscu za bardzo bym się teraz nie ujawniał z tym bo nie wiem czy nie naliczą podatku wstecz, ale to tylko moja opinia, trzeba kogoś mądrego w gminie dopytać, ja przedstawiłem jak jest u mnie

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile

8,623

Ja przy okazji wstrzymywania działalność po żniwach(usługi zbioru zbóż) pytałem się o podatek od naczep to u nas robią to z automatu ,jak przychodzi informacja z starostwa że nastąpiła rejestracja naczepy ,to sprawdzają czy ma rolnik działalność w tym momencie ,jeżeli nie to bez wzywania zwalniają z podatku i wysyłają info ,a jeżeli ma działalność to pytają do jakich celów została kupiona.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

8,624

U nas tak jak u Gelka

8,625

Oki dzięki

8,626

Chłopaki jakie głośniki kupić do 323 ? przeglądam allegro ale nie mogę nic znaleźć takiego uniwersalnego z jakąś obudową albo źle wpisuje w szukajke hmm

8,627

http://allegro.pl/glosnik-samochodowy-1 … 42814.html chodzi o cos takiego?

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

8,628

Tak coś w tym rodzaju ,żeby dobrze zamocować gdzieś do podsufitki w kabinie.

8,629

https://www.youtube.com/watch?v=x3eIWvIgl2k

jeżeli satysfakcjonuje cie taki efekt to głośniki 120watt 3 drozne i dobre radio
film mojego autorstwa jak i wykonanie

Nie ma to jak FORTSCHRITT

8,630

tylko blachy czymś wyłożyć od wewnątrz żeby nie trzeszczało.

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

8,631 Ostatnio edytowany przez tomek 323 (2018-03-02 23:26:15)

bardziej podłoga wibruje niz pozostałe blachy nie wiedząc czemu

http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php … 32#p151332

w tym wątku są aktualne zdjęcia co i jak zrobiłem

Nie ma to jak FORTSCHRITT

8,632

Ja miałem takie i dawały rade https://sprzedajemy.pl/glosniki-unitra- … nr46006802

mdw

8,633

Dzięki za rady. smile na podłodze mam wyciszenie filcowe na to grubą gumę i na to na wierzchu jeszcze taką cienką matę gumową to od podłogi żadnych drgań i hałasu blach nie ma.

8,634 Ostatnio edytowany przez gelek79 (2018-03-03 11:34:02)

Mam takie pytanie; swoje maszyny trzymacie pod chmurką, czy pod wiatami lub w garażach ja mam takiego blaszaka, jeden na dwa samochody, w drugim mieszcze forsza, 30stke, opryskiwacz i siewnik nawozowy i zbożowy, teraz jeszcze wcisnąłem heder bizonowy, pasowało by teraz coś wymyśleć na bizona a obok zadaszenia na niego daszek na agregat i pług które stoją pod chmurką, jestem w takiej sytuacji że nie mam żadnych budynków gospodarczych, tu gdzie jest moje "San Francisco"- 9 lat temu było ściernisko smile , teraz byle jaki blaszak to 10tyś, może jakieś pomysły

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile

8,635

U mnie co niektórzy bizony trzymają pod plandekami reklamowymi, jak droższy sprzęt to szkoda bo pod plandeką wilgoć przy  zmianach temperatur.

8,636

Ja ciągniki , kombajn z hederem na wózku,prasę ,siewniki ,opryskiwacz ,rozsiewacz do nawozu i kosiarkę mieszczę pod dachem ,reszta sprzętu niestety pod chmurką. Kiedyś więcej sprzętu mieściło się pod dachem ale obecnie jeden garaż musiałem przeznaczyć na magazyn zboża. W przyszłości planuję jakiś jeszcze jeden większy wybudować i chyba najlepszym rozwiązaniem będzie konstrukcja z pyt betonowych.

8,637

Cześć mam takie pytanie ,czy jakaś firma odbiera ( i najlepiej jak by płaciła ) za zużyty olej silnikowy ? Chodzi mi o województwo dolny śląsk i lubuskie ?

8,638

Może oni  jak większa ilośc to dojadą http://robac.pl

8,639

Odemnie odbierają nieraz sąsiedzi jak mają mało w skrzyni biegów w swoich ursusach big_smile

8,640

lol:lol::lol::lol: :brawo::brawo: