Odp: GG FORUMOWE
Nie ma śmiechu, ode mnie odbiera do cyklopa i sobie chwali ze dobrze mu chodzi
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 431 432 433 434 435 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie ma śmiechu, ode mnie odbiera do cyklopa i sobie chwali ze dobrze mu chodzi
Kiedyś był u mnie taki znajomy ,akurat jak przyszedł wymieniałem w cyklopie wąż który pękł chwilę wcześniej ,znajomy był okropnie zaskoczony i zdziwiony ,że mój cyklop pracuje na czystym świeżym oleju a nie przepalonym.
Zużyty olej kupują po 30-40gr l
Kumpel jak robi zmianę w skrzyni przy fendtach to olej od nich idzie do szóstki i do czwórek. Jak to mówi az się śmieją traktory jak dostaną ten olej.
najlepszymi odbiorcami są warsztaty samochodowe bo mają piece na olej do ogrzewania warsztatów.
Kumpel jak robi zmianę w skrzyni przy fendtach to olej od nich idzie do szóstki i do czwórek. Jak to mówi az się śmieją traktory jak dostaną ten olej.
stad roznica w trwałosci. jak ktoś ma zagraniczniaka to leje co najlepsze ale do ursusa to najgorszy syf a później ze hydraulika słaba,że cieknie że słabe części.
Wlej i do tego ursusa coś zacnego ale to i tak juz nic nie zmieni ... bo te ciągniki sa stare i nawet jak ma nowe cześci to sa w takiej jakości że niewiele odbiegają od starych ... niestety takie realia ...
Też tak zrobiłem u siebie żeby w razie "W" opryskiwacz czy przyczepę z kiprem można było na zmianę podpinac do forda i do zetora. W starych zetorach nie ma 4 polbiegow i skomplikowanej hydrauliki i ten olej po 1200 godzin pracy jest co najwyżej ciemniejszy. Ford ma 3 filtry olejowe i na pewno jest bardziej filtrowany niż w zetorze co ma jeden filtr na ssaniu.
zetor ma jeden filtr?? bo ursus dwa jeden na ssaniu drugi (taki sam jak w 360 w silniku) jest na powrocie
Dobry olej w porównaniu z przeciętnym w ursusie nie da oszałamiających rezultatów ale w porównaniu z takim jak ludzie leją luzem z beczek to już spora różnica w trwałości (albo właśnie spalonym). Chociaż żaden olej nie sprawi że będzie z ursusa trwały jak zachodni ciągnik. W końcu ta konstrukcja powstała w czasach gdy nawet uszkodzony, zrobiony na odp****ol, mógł wyjechać z fabryki a i tak po niego stała kolejka chętnych.
Przyszedł mi dzisiaj hamulec ręczny do bizona- używany kupiłem, nie ma sprawiedliwości na tym świecie, gadam, pytam wszystko w stanie idealnym,
A rzeczywistość wygląda tak: jedna tarczka zdarta, okładzina wykruszona, płyta wewnętrzna między tarczkami pęknięta, tarcza docidkowa w jednym miejscu wytarta jakby ją ktoś gumówką podszlifował, sprężyna jedna,
A miał być kompletny w stanie idealnych ściągnięty prosto z kombajnu
Jak zadzwoniłem i powiedziałem że gówno wysłał to gość stwierdził że pewnie zamieniłem jego ze swoim i chce mu oddać badziew- nie bardzo miałem co zamienić bo tylko wałek ze skrzyni wystaje, do czego dążę- biedny traci dwa razy, wraz zamówiłem tarcze ale już nowe i tą przekładke a tarcze dociskową naspawam i w pracy mi podtoczy,
Pozdrawiam uczciwego sprzedawcę z pomorskiego
Laszek napisał/a:Kumpel jak robi zmianę w skrzyni przy fendtach to olej od nich idzie do szóstki i do czwórek. Jak to mówi az się śmieją traktory jak dostaną ten olej.
stad roznica w trwałosci. jak ktoś ma zagraniczniaka to leje co najlepsze ale do ursusa to najgorszy syf a później ze hydraulika słaba,że cieknie że słabe części.
Tylko ten olej ze zmiany od fendta jest i tak lepszy niz pierwszy lepszy hipol. Fendt ma skrzynie na osobnym oleju wiec z niczym sie nie miesza. A zmiany robi zawsze terminowo
U mnie ludzie 60 jeżdzą w silniku na superolu po 10 lat. jeden stwierdził że mu leje wtryskiwacz i przez to że ropa dostaje się do oleju to olej sie regeneruje i nie trzeba go zmieniać
Widziałem na własne oczy takie coś u sąsiadki. Toyota corolla 11 lat bez wymiany oleju, po wymianie śmiga do dzisiaj, prawie drugie tyle.
jak w mondeo znajomego z roboty a w kadecie miał jeszcze gęstszy że był problem z wyjęciem bagnetu
Ja oleje silnikowe wymieniam co roku pomimo że nie mam przebiegu, w samochodach średnio do 10tyś rocznie a w maszynach, 30tka ma od sierpnia 17r. 7mtg, do forsza i bizonka już zakupiłem turdusa 15W, filtry, oczywiście wszystko na płynie do bizonka też czeka 40litrów, a co do skrzyń i przekładni to i w 30stce i forszu wymieniłem w tamtym roku, w forszu jeszcze połowa dolana na jesieni po tym jak pies przegryzł mi przewód przy zbiorniku od miarki
A tak zapytam co ile w skrzyniach i przekładniach wymieniacie oleje?
Ciekawe jak zaleje bizonka płynem czy nie zacznie się pompą lać, muszę się powoli za niego brać tylko tak ładnie go przykryłem plandekami, i coś musze organizować na zadaszenie go
jak był całe zycie na wodzie to moze lepiej tak zoztawic
Ciekawi mnie jak sobie ludzie dzisiaj poradzą z zamkniętymi sklepami, wczoraj jak robiłem drobne zakupy w stokrotce, to zapytałem panią na mięsnym czy to lud na wojne się szykuje czy co, a ona odpowiedziała że tak na ostatnie święta lud nie robił zakupów jak wczoraj, a przecież to tylko i wyłącznie jeden dzień
dziś miałem przyjemność oglądać w TVP 1 o 8 godz w programie Tydzień kolęgę z forum Marka P.. miło mieć telewizyjną osobę w gronie kolegów z FF. Pozd
http://www.tygodnik-rolniczy.pl/article … rolniczym/
Pewnie ledwo policja ich dogoniła.
Strony Poprzednia 1 … 431 432 433 434 435 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo