Odp: ceny ziemi
Mam pytanie, czy jest jeszcze ANR czy jakaś inna agencja gruntami państwowymi się teraz zajmuje?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » ceny ziemi
Strony Poprzednia 1 … 30 31 32 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam pytanie, czy jest jeszcze ANR czy jakaś inna agencja gruntami państwowymi się teraz zajmuje?
kowr
kowr
z dużej literki PIOTRZE . pozd
może i tanio ale ziemia to łupek i piach. Do tego góra że trzeba się trzymać aby z ciągnika nie wypaść. Zrobię z tego łąkę, a docelowo może posadzę świerki. Kupuję aby nikt obcy nie wszedł w moje sąsiedztwo.
Mam pytanie jak podchodzicie do takiego tematu. Mam do kupienia kawałek ziemi łącznie coś około 3,6 ha. z tego z 2,5 jest użytkowe, reszta to bagna i zakrzaczenia. Jakaś tam cenę za ha jestem w stanie ze sprzedającą ustalić ale nie chce płacić cena x 3.6 tylko cena x 2,5. Jak to jest u Was. ??
x 2,5 + x 1,1 bo z krzaków może być las za jakiś czas...
x 2,5 to tylko przy dzierżawie.
Mam możliwość kupić 4ha w dwóch kawałkach po 2ha. Klasa od 2 do 4 cena 35tyś za hektar. Co o tym sądzicie biorąc pod uwagę ,że na dolnymśląsku jest głód ziemi? Trochę mnie to korci biorąc pod uwagę ,że za lasem piaski szły po 90 tyś za hektar.
ceny ziemi to w zaleznosci od regionu na ogulnopolskim forum nie ma co sie pytac. w jednym miejscu ta cena to promocja w innym to spore przegiecie
Mam możliwość kupić 4ha w dwóch kawałkach po 2ha. Klasa od 2 do 4 cena 35tyś za hektar. Co o tym sądzicie biorąc pod uwagę ,że na dolnymśląsku jest głód ziemi? Trochę mnie to korci biorąc pod uwagę ,że za lasem piaski szły po 90 tyś za hektar.
To jak za darmo prawie, znajomy sprzedał w kawałku 6 h klasa od 3 do V chyba za 340 tys.
U mnie za 4 kl. wołają powyżej 40 tys. za ha, a działkę 2 ha to bardzo trudno spotkać. Średnia powierzchnia działki w mojej gminie to 0,50 ha. Także ja bym szybko kupował, aby nikt inny mnie nie uprzedził.
Ja pierdziele nie wyobrażam sobie gospodarzyć na tak małych działkach
Lechu na przypadek pod Hrubieszowem szerokość 4-7 metra długie na prawie 2 km i w tym jeszcze dwie górki
To że małe to nie tylko sprawa wytyczenia małych powierzchni. Są przeszkody naturalne, teren jest pagórkowaty, często przez działkę geodezyjną przechodzi kilka zaniżeń z mokrymi nieużytkami. Dlatego mamy dopłaty ONW.
Ja pierdziele nie wyobrażam sobie gospodarzyć na tak małych działkach
a ja tak mam podobnie. dzis robiłem wniosek to wyszło mi 40 ha w 50 działkach rolnych ewidencyjnych ponad 70
Mam taki dylemat ,po żniwach dzierżawca od którego mam ziemię będzie ją sprzedawał ,3 hektary w jednym kawałku klasa III do IV ,ceny jeszcze nie znam ale na pewno tanio nie będzie. Mam chęć to kupić ,wziąłem jakąś ulotkę kredytu na zakup gruntu z banku spółdzielczego okres kredytowania wynosi maksymalnie 10 lat ,wkład własny 20 %. Zna ktoś może oferty kredytów innych banków na zakup gruntu ,jaki okres kredytowania ,warunki itd.
BGŻ coś ma na 15 lat
ale co tez chetnie sie dowiem
Massey a jaki tam masz procent w BS na ziemię?
5,95 % w stosunku rocznym.
W związku z tym że też stoję przed zakupem ziemii mam do Was Pytanie. W każdym banku kredyt typowo na ziemię wymaga tego nieszczęsnego wkładu własnego 20%?
Strony Poprzednia 1 … 30 31 32 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » ceny ziemi
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo