8,661

Odp: GG FORUMOWE

wina policji walnęła w tył ciągnika . A diesel musi dymić lol .

8,662

uszek54 napisał/a:

http://www.tygodnik-rolniczy.pl/article … rolniczym/

Pewnie ledwo policja ich dogoniła.

Mi link nie działa a sam jestem ciekaw co wysłałeś smile

Siły na zamiary zmierz....

8,663

P1i9o9t0r napisał/a:
uszek54 napisał/a:

Nie wiem dla czego ci link nie działa. Artykuł jest o ucieczce dwóch braci Ursusem c355. "Traktorzysta, żeby utrudnić pościg uciekał przez policyjnym radiowozem polnymi drogami, a czasem także polami. Kiedy tylko mundurowi próbowali wyprzedzić jego ciągnik, to mężczyzna gwałtownie skręcał w stronę samochodu policyjnego, uderzając go i spychając. Podczas ucieczki aktywny był także drugi z mężczyzn, który przez cały pościg podróżował na tylnej belce. Ten, kiedy wóz policyjny zbliżał się do ciągnika, kopał radiowóz.

Pościg trwał około 30 minut, po tym czasie traktorzysta sam zatrzymał ciągnik. Podczas przeprawy przez pola zostało uszkodzone przednie koło w Ursusie i kierowca uznał, że nie będzie w stanie dalej prowadzić swojej maszyny."

8,664

Ma może ktoś literaturę do case 856 xl ?

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

8,665

Ile +-  potrzeba farby na pomalowanie (2 warstwy farby) 10szt przednich obciążników od forszaja?

8,666 Ostatnio edytowany przez P1i9o9t0r (2018-03-14 12:14:49)

uszek54 napisał/a:
P1i9o9t0r napisał/a:
uszek54 napisał/a:

Nie wiem dla czego ci link nie działa. Artykuł jest o ucieczce dwóch braci Ursusem c355. "Traktorzysta, żeby utrudnić pościg uciekał przez policyjnym radiowozem polnymi drogami, a czasem także polami. Kiedy tylko mundurowi próbowali wyprzedzić jego ciągnik, to mężczyzna gwałtownie skręcał w stronę samochodu policyjnego, uderzając go i spychając. Podczas ucieczki aktywny był także drugi z mężczyzn, który przez cały pościg podróżował na tylnej belce. Ten, kiedy wóz policyjny zbliżał się do ciągnika, kopał radiowóz.

Pościg trwał około 30 minut, po tym czasie traktorzysta sam zatrzymał ciągnik. Podczas przeprawy przez pola zostało uszkodzone przednie koło w Ursusie i kierowca uznał, że nie będzie w stanie dalej prowadzić swojej maszyny."

Szaleni bracia tongue wyskakiwał mi błąd ładowania strony. Dziś już ok.

8,667 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2018-03-14 13:48:02)

przemo napisał/a:

Ile +-  potrzeba farby na pomalowanie (2 warstwy farby) 10szt przednich obciążników od forszaja?

Zależy kto maluje lol
I na co patrzy big_smile

8,668

czy pompa wspomagania z forszaja nadaje sie do uzycia jako silnik hydrauliczny?,zrobiłbym próbe i podmienił w rozsiewaczu nawozu na mniejszą,to według mnie powinno szybciej kręcić talerzem.
W rozsiewaczu jest założona nowa 25l/min to bym może wsadził do forszaja i wspomaganie by lżej chodziło.
Pozostaje pytanie czy forszajowska nie bedzie do rozsiewacza za słaba.

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

8,669

ktoś próbował już odpalić wniosek o dopłaty, bo mnie tylko loguje i tyle nie można wejść we wniosek ani w żadne inne dane, nic nie działa

8,670

ja juz praktycznie wypełniłem wniosek bardzo prosty

Rolnik z powołania:-)

8,671

dzisiaj rano udało mi się dobrać do wniosków wypełnianie proste tyle że pojawia się problem a mianowicie jak na działce zaznaczam jedną uprawę np pszenicę wszystko jest ok, jak tą samą działkę dziele na pszenicę i TUZ też jest ok jak dziele na pszenicę i rzepak niby wszystko gra ale w podsumowaniu  pojawia się problem a mianowicie :
MKO 4,88ha i to jest ok,
hektar kwalifikowany  4,88ha i też się zgadza
następnie jest grunty orne  5,63 ha a powinno być 4,88
z tego co zauważyłem to zamiast zsumować rzepak 0,75 + pszenica 4,13 to sumuje 4,88 (czyli całą działkę) + 0,75 rzepak, powiem więcej jak zacząłem się bawić i zmieniać powierzchnie rzepaku to w pewnym momencie grunty orne na tej działce wynosiły 170ha smile czyli każdorazowo przesuwając granicę rzepaku nalicza mi dodatkowe hektary, i się zastanawiam czy ja coś źle robię czy aplikacja coś miesza
dodam jeszcze że JPO się nie zmienia jest taki jak powinien być

8,672

Czyli będzie cyrk z wypełnianiem....

8,673

nie wiem czy to ma jakiś wpływ na całość bo niby nie pokazuje żadnych błędów, dodam że u mnie pojawia się to na 5 wnioskach bo akurat tyle mam do złożenia, jak by ktoś mógł sprawdzić czy u niego też się tak dzieje to będę wdzięczny za info

8,674

vatras240 napisał/a:

dzisiaj rano udało mi się dobrać do wniosków wypełnianie proste tyle że pojawia się problem a mianowicie jak na działce zaznaczam jedną uprawę np pszenicę wszystko jest ok, jak tą samą działkę dziele na pszenicę i TUZ też jest ok jak dziele na pszenicę i rzepak niby wszystko gra ale w podsumowaniu  pojawia się problem a mianowicie :
MKO 4,88ha i to jest ok,
hektar kwalifikowany  4,88ha i też się zgadza
następnie jest grunty orne  5,63 ha a powinno być 4,88
z tego co zauważyłem to zamiast zsumować rzepak 0,75 + pszenica 4,13 to sumuje 4,88 (czyli całą działkę) + 0,75 rzepak, powiem więcej jak zacząłem się bawić i zmieniać powierzchnie rzepaku to w pewnym momencie grunty orne na tej działce wynosiły 170ha smile czyli każdorazowo przesuwając granicę rzepaku nalicza mi dodatkowe hektary, i się zastanawiam czy ja coś źle robię czy aplikacja coś miesza
dodam jeszcze że JPO się nie zmienia jest taki jak powinien być

jak dodałeś rzepak?? zrobiłeś na początek pole pszenicy i przemianowałeś część na rzepak czy wrysowałeś na nie całej działce pszenice a potem na niewykorzystanej części rzepak czy jakoś jeszcze inaczej??

8,675

podświetlam działkę którą chcę podzielić poczym klikam na zakładkę podziel  i zaznaczam w którym miejscu ma być oddzielone  następnie wybieram na danym poletku roślinę jaka tam ma się znajdować

w wersji demo tak robię i wszystko jest ok a tu jakieś cuda

8,676

Na razie zrobiłem jedna działkę by zobaczyć czy w ogóle to działa i planuje robić przez wrysowywanie działki obok działki a nie dzielenie po pierwsze dlatego że tak było na szkoleniu po drugie bo im mniej używana funkcja tym większe prawdopodobieństwo że jest błąd w programie
wniosek o dopłaty składam już 4 raz przez internet i w każdym roku były jakieś błędy w programie. W tym roku ewniosek ma tak dużo zmian w porównaniu z poprzednimi że błędów raczej nie da się uniknąć.

8,677

nie zależnie czy ręcznie czy z automatu pojawia się ten sam problem

8,678

Czyli dostaniesz dopłatę do 170 ha rzepaku co się martwisz.....

8,679

mi nawet demo sie zawiesiło więc...

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

8,680 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2018-03-19 10:57:55)

frankiewicz https://www.youtube.com/watch?v=Wzad_fq6JP8

mdw