1

Temat: Wnioski o Dopłaty Elektroniczne

Witam chłopaki 
zakładam ten wątek po to by   można było sobie na wzajem pomóc z wypełnieniem tego cudu techniki co są te  nasze nowe wnioski elektroniczne .
Wczoraj się zalogowałem i mnie kur.....dopadła na to jak zobaczyłem  co tam jest po pisane i po rysowane ... na działce 17.74ha  z zeszłego roku  (bo niby tam są mapki porysowane  jak było w zeszłym roku )   było do  dopłat 13.2ha bo reszta nie urzytkowana .... po prostu  mnie krew zalała jak można coś takiego robić ... pole  przedzielone na 2 uprawy  po lini prostej  wg wniosku  rysowanego w zeszłym roku   mianowicie 10ha jednej uprawy  i drugiej resztę , a tam  w tym e wniosku   chyba to rysował jakiś dziadek niespełna rozumu z altzchajmerem  normalnie  szok    pomiędzy   2 uprawami trójkąty i kwadraty  skosy i pierun wie co jeszcze .... szok

scaliłem tą działkę i zrobiłem  jak jest w tym roku czyli jedną uprawe i znalazło się  brakująca ilość ha we wniosku ...

Pytanie mam takie  bo będę miał groszek i bobik  to  są rośliny do JPO czy jakieś inne trzeba zaznaczyć ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

2

Odp: Wnioski o Dopłaty Elektroniczne

200 zł i nerwy spokojne ......

3

Też tak do tego podchodzę. Niby nie jest to skomplikowane PITy VATy i wnioski do sądu sam robię ale tu duża kasa więc po co ryzykować

4

Ja też mam problem typu wpisuje wszytko jak trzeba kwotę konto itd i jak chce się zarejestrować to wyskakuje że kwota nie ta i też mnie krew zalewa. Wiem że wpisana powinna być ostatnia kwota z tamtego roku a u mnie są tylko dopłaty więc nie ma w czym się pomylić aghhh

5

Ostatnia najwyższa kwota z agencji za rok 2017 ,może już dostałeś dopłaty i dlatego Ci się nie zgadza. Jeśli nie masz powiadomień na smsa z banku to sprawdź stan konta.

6

U mnie jak wypełniałem wniosek to system dodał mi najpierw 30 a kolejnym razem 5 hektarów gratis do działki która ma 7.6 ha :crez:

7

Co się wam tak spieszy.

8

Ja czekam aż wegetacji ruszy i będzie wiadomo jak przezimowały zboża.

9

Ja też czekam, co wiosna pokaże. Nie wiadomo co przezimowało a co do likwidacji ... dziś tylko się zalogowałem sprawdzić jedną mapkę.

Siły na zamiary zmierz....

10

Ja i staruszek  mamy  wysłane ale  ten  system to paranoja . Tatko miał jedną działkę  podzieloną  na pół  , troje  ludzi z agencji  wypełniało  go  2,5 godz  wytyczanie  to  mordęga  .  Ja dwa dni  walczyłem  . Teraz  system  kuleje  a  co potem  ?

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

11

ja już pisałem o tym w gg że są błędy w tej aplikacji, z tego co dowiedziałem się w agencji o problemie złego sumowania wiedzą i nad tym pracują i oczywiście mamy się wstrzymać z wnioskami, tyle że jak wszyscy się wstrzymamy, to potem  system nie będzie wstanie obsłużyć wszystkich wniosków na raz i czyja będzie wina oczywiście nasza bo przecież mieliśmy czas. Najgorsze jest to że nigdzie oficjalnie nie piszą jakie są błędy i nad którymi pracują, oficjalnie wszystko działa i jest ok, piszecie że można iść do doradcy w sumie racja tylko jak mam zapłacić ponad 1000zł za wnioski to ja bardzo dziękuje

12

Ja wypełniłem z Panią z armir na telefonie. To co ona wiedziała w FAQ nie było.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

13

Ja tyle co założyłem konto ,na wniosek jeszcze nie spoglądałem ,ogólnie w wersji demo jakoś mi to wychodziło ,ale obecnie mam taką sprawę ,że teraz doszła mi jedna działka do dopłat której nie miałem wcześniej i nie bardzo wiem jak dodać nową działkę do wniosku.

14 Ostatnio edytowany przez Rur3k (2018-03-23 23:42:08)

przechodzisz do zakładki mapa odszukujesz działkę, klikasz na nią dwa razy szybko  (czasem trzeba kilka razy popróbować) jak się podświetli granica na żółto bierzesz ołówek (z lewej strony ekranu) rysujesz działkę rolną i jak zamkniesz obwód klikasz dwa razy by wybrać z listy roślinę.

Zrobiłem już połowę działek i sprawdziłem na wydruku czy są błędy i chyba nie ma .............działki na której ich nie ma mad. Na przykład jak mam uprawę na dwóch działkach jako jedna rolną to powierzchnia zgłoszona do dopłat wynosi 0 a do ONW już prawidłowo. Bydła automatycznie nie można przenieść z IRZ do wniosku(a w poprzednich latach ta funkcja działała doskonale).

Ktoś kasę przytulił za napisanie tej aplikacji a jako podwykonawców do jej stworzenia wynajął chyba uczniów z pobliskiej szkoły i to raczej nie szukał wśród prymusów.

15 Ostatnio edytowany przez Andrew89 (2018-03-24 15:40:41)

Porażka z tą aplikacją.  Ja się raz zalogowalem i dupa, nie mam już dostępu do wniosku. Tydzień już naprawiają i dalej nie mogę na wniosek wejść.  Koledze zrobiłem , dałem  do wydruku a tam jednej działki brakuje.  Jak tu się nie wnerwic.  Nie wspominając ze nie zawsze po zapisaniu wersji roboczej wchodząc ponownie na wniosek jest on taki jak w momencie zapisu.

teraz i u kolegi się posypało
https://screenshots.firefox.com/dhtITOa … imr.gov.pl

a u mnie dalej to samo
https://screenshots.firefox.com/GvUkh56 … imr.gov.pl

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

16

Ja jeden zrobiłem, nawet zadowolony jestem, bo papierowego nie mogłem rozkminic, a tu całkiem fajnie, czeka mnie jeszcze ojca bardziej skomplikowany. Aplikacja fajna intuicyjna, tylko  z tego co piszecie to sprzętowo niedograna

Rolnik z powołania:-)

17

Panowie pomocy!! Gdzie mogę się zgłosić jak chce zarejestrować się na e wniosek ale gdy wpisuje kwotę i naciskam zarejestruj to wyskakuje że kwota nie ta. Zaglądam na konto i z agencji z tamtego roku tylko ta kwota widnieje na moim koncie sad co robić?

18

A dostałeś w tym roku coś na konto?
Spróbuj z wcześniejszą bądź późniejszą wpłatą.

19

Z tamtego roku ostatnia większa wpłata. Czasami ktoś dostał jeszcze przed końcem roku resztę, chodzi jednak o tą większą sumę.

20 Ostatnio edytowany przez Łukasz8468 (2018-04-08 08:41:00)

Największy problem że to kwota największa z tamtego roku. Pierwszą ratę dostałem w tamtym roku a resztę w styczniu. Z jedną i drugą kwotą nie idzie sad