8,721

Odp: GG FORUMOWE

jack napisał/a:

Dobre.
Tu nie chodzi kto jest ze wsi a kto z miasta.najwazniejsze zeby oboje patrzylo w te sama strone...

dokładnie tak jak mówisz

Nie ma to jak FORTSCHRITT

8,722

MAREKPE napisał/a:

Tylko trzeba zauważyć, że Pajej to rolnik z powołania i żadna z nim nie wytrzyma, bo sam nie doje, a poleci z siewnikiem w pole. Ma pomysł na robotę, a nie na zarabianie pieniędzy, a panny teraz są wymagające. Wygodne mieszkanie lub dom, ładne czyste auto, modny ciuch, nowy smartfon itp. Do tego zakupy w niedzielę, kosmetyczka, SPA itp. Te z gospodary to najgorsze, bo im gnój najbardziej śmierdzi. Już te miastowe w 2-3 pokoleniu prędzej na wieś pójdą. Tym bardziej, że mając te 60 ha jak twierdzi i z tego większość w dotacji, nie mając żony i dzieci, starymi trupami się wozi. U mnie tacy mają wszystko nowe w gospodarstwie, bo nie mają co z pieniędzmi robić. A maszyny używane to takie że mucha zdycha z wrażenia.

Kolego pytanie jak długo do tych nowych sprzetów dochodzili. u mnie (rodziców) w 2000r było 7 ha pola i jeden ciagnik. Co roku dokupuje sie ziemi, maszyny itd, w szczegóły nie chce wchodzic. jestem na dorobku. gdyby z dziada pradziada było choć 30 ha to na pewno inaczej wszystko wyglądałoby. Kredytów nie biore tylko tak powoli sie rozwijam więc prosze nie krytykuj jak nie wiesz jaka jest sytuacja

Rolnik z powołania:-)

8,723

Papej żona ma koleżankę co ją wkurwia w pracy. Dziewczyna wykształcona nie za brzydka.....
Umie piec gotować zajmować się domem, jest silna wysportowana dużo by można pisać ale  ma wadę lubi mieć zawsze rację....

MArek to co napisałeś trochę może kawalera zniechęcić. Generalnie można wytknąłeś Papejowi błędy jakie popełnia szukając blachary.
Papej chcesz blacharę kup jaguara tanio chodzą a wrażenie.... uuuu od blachar się nie ogonisz. Ale czy chcesz? Bo ja wolałbym regularnie do burdelu chodzić niż zność zachcianki takiej pizdy. Pewnie by taniej wyszło.  Ale huj z kasą mam takiego znajomego co się kumple od niego poodwracali i śmieją się za jego plecami że ma pier**l babę.  Lucyna mówi żebyś się badoo nie rejestruj...

8,724

Krzysiek Pajej nie Papej wink

mdw

8,725

Jak kupi coś droższego to i mężatki będą wolne...
https://m.youtube.com/watch?v=6YH-K-cj6TY

8,726

Jeden u nas mówi, "tylko bym drzwi otworzył niedoczekanie" wink  https://www.youtube.com/watch?v=1vEVVgMy3W4

8,727

yokoslaw napisał/a:

Krzysiek Pajej nie Papej wink

No wiesz tej nocy przestawiamy zegarki więc flaszkę otworzyłem wcześniej....
Teraz wyjdę na żula. Ale tak z Lucyną mamy ze w sobotę trzeba coś przyjąć.

8,728

Tej faktycznie Pajej a ja zawsze czytałem Papej. Co za ślepy kret ze mnie

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,729

Miałem wam wcześniej zwrócić uwagę ale się powstrzymyalem

mdw

8,730

Krzysiek napisał/a:

Papej żona ma koleżankę co ją wkurwia w pracy. Dziewczyna wykształcona nie za brzydka.....
Umie piec gotować zajmować się domem, jest silna wysportowana dużo by można pisać ale  ma wadę lubi mieć zawsze rację....

MArek to co napisałeś trochę może kawalera zniechęcić. Generalnie można wytknąłeś Papejowi błędy jakie popełnia szukając blachary.
Papej chcesz blacharę kup jaguara tanio chodzą a wrażenie.... uuuu od blachar się nie ogonisz. Ale czy chcesz? Bo ja wolałbym regularnie do burdelu chodzić niż zność zachcianki takiej pizdy. Pewnie by taniej wyszło.  Ale huj z kasą mam takiego znajomego co się kumple od niego poodwracali i śmieją się za jego plecami że ma pier**l babę.  Lucyna mówi żebyś się badoo nie rejestruj...

gdybym szukał blachary to zamiast kipic ciągnik kupiłbym samochód do szpanowania.
Co do koleżanki zony, to rozumiem jaki tu jest myk. Chce ja zeswatać żeby sie z pracy wyniosła big_smile

8,731

Pajej Który ty rocznik ??  jak można wiedzieć ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

8,732

1990 a dlaczego pytasz?

8,733

Pajej tak chce się jej pozbyć....

8,734

Kiedyś za  moich młodych czasów to było prostsze, na dyskotece pierwszy raz zobaczyłem dziewczynę która mi się spodobała  , poprosiłem ja do tańca  i za tydzień na następnej dyskotece zaczęliśmy że sobą chodzić.  Za niespełna dwa lata wzięliśmy ślub i tak to trwa już 21lat.....

8,735

też tak z moich obserwacji wnioskuję ze w latach 80-90 było wszystko łatwiejsze i ludzie byli inni czasami tak sobie siedzę i rozkminiam ze chciałbym mieć te 22 lata ale w latach 90

Nie ma to jak FORTSCHRITT

8,736

Ale dzisiaj kobiety są pewniejsze siebie i takie cienkie numery jak pierwsza dyskoteka-pierwszy facet już nie przechodzą, bo skubane przeprowadzają szeroko zakrojone śledztwa na portalach społecznościowych - pełna inwigilacja. Poza tym kontakt kiedyś, a kontakt dziś to przepaść

Pajej napisał/a:

Kolego pytanie jak długo do tych nowych sprzętów dochodzili. u mnie (rodziców) w 2000r było 7 ha pola i jeden ciągnik. Co roku dokupuje się ziemi, maszyny itd, w szczegóły nie chce wchodzić. jestem na dorobku. gdyby z dziada pradziada było choć 30 ha to na pewno inaczej wszystko wyglądałoby. Kredytów nie biorę tylko tak powoli się rozwijam więc proszę nie krytykuj jak nie wiesz jaka jest sytuacja

Ja Cię nie krytykuję tylko przedstawiłem swoją wizję Twojej osoby w relacjach Ty - gospodarstwo - życiowa partnerka. Znam sytuację ze swoich okolic rolnik kawaler trochę starszy od Ciebie, podobny areał, jako kawaler poszedł mocno do przodu, dopóki mieszkał w domu rodzinnym był sam, jak zakupił gospodarstwo z zabudowaniami i wyremontował budynek mieszkalny to zaraz znalazła się panna z dwójką dzieci i tak umiejętnie się nim zaopiekowała, że gospodarują razem
Drugi nadal samotny, byłem kilka tygodni temu u niego z wizytą sąsiedzką, na jesień sprzedał całe ziarno, przyszły zaliczki dopłat i obszedł kogo się dało w okolicy z zamiarem zakupu ziemi. Z nikim się nie dogadał to pojechał do nysy i wozi się teraz nowym Fordem Fiestą za gotówkę

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

8,737

Ja osobiście nie byłem w związku 9 lat. Prawda jest taka, że mało która dziewczyna chce się wiązać z rolnikiem. Odpukać. Półtora roku jestem z dziewczyną, któRa nie ma nic przeciwko. A np w żniwa garnie się ochoczo do pomocy. Nie przeszkadza jej to, że niekiedy brak czasu. Nie przeszkadzają zniszczone pracą ręce. Ani nawet to, że przychodzę od świnek

Siły na zamiary zmierz....

8,738

Pajej napisał/a:

1990 a dlaczego pytasz?

To w moim wieku :beer:

8,739

Piotrek1990 napisał/a:

Ja osobiście nie byłem w związku 9 lat. Prawda jest taka, że mało która dziewczyna chce się wiązać z rolnikiem. Odpukać. Półtora roku jestem z dziewczyną, któRa nie ma nic przeciwko. A np w żniwa garnie się ochoczo do pomocy. Nie przeszkadza jej to, że niekiedy brak czasu. Nie przeszkadzają zniszczone pracą ręce. Ani nawet to, że przychodzę od świnek

Panie kolego zmieniłeś nica ? czy jesteś nowy ?

8,740

Sądząc po ilości postów to zmienił nicka wink