Odp: Kukurydza Na Ziarno
Dej se luzu.wsyp wiecej fosforanu w podsiewacz lepiej
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 62 63 64 65 66 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dej se luzu.wsyp wiecej fosforanu w podsiewacz lepiej
Popieram kolegę wyżej
Tyle ,że mój siewnik ma tylko podsiewacz do mikro ,do nawozów nie.
A w jaki sposób masz aplikowane to micro? Jest redlica i do gleby czy tylko powierzchniowo?
mikro to nie podaje do tej samej bruzdy co ziarno??
Powierzchniowo ,przewody tylko idą.
mi siał monosemem to był razem z ziarnem ale to może była jakaś autorska przeróbka tak jak zaspawanie ramy
Mój siewnik to Unisem Sicam na licencji Hassi ,do mikro są dwa zbiorniki i od nich idą po dwa przewody długości około pół metra ,no i teraz nie wiem czy one mają iść pod redlice od ziarna czy z tyłu przed kółkami zagarniającymi ,w necie patrzyłem to różnie mają to puszczone.
Dziś znajomy zasiał mi 4 ha qq. Siewnik monosem dwu-letni + dwu-tygodniwy NH T7 270 z gps kierownica prawie zbędna.
GPS dobry ale na duże działki.
Ja planuję dziś zrobić próbe mojego siewnika i chociaż ze dwa hektary koło domu zasiać.
Dziś znajomy zasiał mi 4 ha qq. Siewnik monosem dwu-letni + dwu-tygodniwy NH T7 270 z gps kierownica prawie zbędna.
Pojeździłeś sobie w środku ?
Jeździłem i gadaliśmy ciągnik sam siał
Kukurydza po tygodniu na wierzchu. Jak dobrze pamiętam to rok temu wschodzila chyba 3 tygodnie
U mnie od piątku jest ale chyba mróz/chłód ją potraktował bo końca liścia żółta a tam gdzie później wzeszła tego nie ma. Rok temu ko zasiał wcześniej to narzekał na wschody było tak że ci co zasieli później mieli wcześniej wschód od tych co się wyrwali. Sąsiad tak się przejechał że w tym roku dopiero jutro planuje siać. U mnie rod temu 10-14 dni w tym 7-9
11 dni od siewu i pojawia się 4 listek. Jeszcze nie pryskałem bo obawiałem się że za sucho, na doglebowy przy 4 liściu już za późno.
Guzik prawda . 2.5 litra lumaxu i dodaję 1 litr nikosulfuronu i pryskam kiedy chce. W ubiegłym roku nawalila mi 80tka i pryskalem jak QQ była do kolan. Chwasty stare ale wzięło wszystkie , QQ duża i nic nie zaszkodziło.
http://nufarm.pl/ikanos-040-od-raj-dla- … -chwastow/
http://nufarm.pl/ochrona-roslin/herbicy … ka-100-sc/
po 1l na ha dziś zakupiłem 530 zł na 4 ha
a ja za 100 złociszy robię od lat niko ... + mocarz + olej. i działa.
Skoro się sprawdza to po co przepłacać.
Strony Poprzednia 1 … 62 63 64 65 66 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo