10,641

Odp: Z cyklu znalezione na Allegro

Jeśli cała wygląda jak to co widać na zdjęciach to nawet się nie zastanawiaj, tylko pal traktor i smaruj po nią.
Przy okazji pokaż staruszkowi po ile chodzą prawdziwe tandemy
https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-cie … ab5174ac8c

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

10,642 Ostatnio edytowany przez Piotrek1990 (2018-04-26 08:56:02)

P. Koseś, Przemo. Osobiście i tak robię to co uznam za słuszne.  Ale ile przy tym się człowiek nasłucha zbędnego gadania i straci nerwów... Bo się nie zna. Bo co może powiedzieć o życiu skoro żyje x dziesiąt lat krócej ... ale cóż. Każdy z nas kiedyś zaczynał. Trzeba stawiać czoła trudom.

Siły na zamiary zmierz....

10,643

Piotrek1990 napisał/a:

P. Koseś, Przemo. Osobiście i tak robię to co uznam za słuszne.  Ale ile przy tym się człowiek nasłucha zbędnego gadania i straci nerwów... Bo się nie zna. Bo co może powiedzieć o życiu skoro żyje x dziesiąt lat krócej ... ale cóż. Każdy z nas kiedyś zaczynał. Trzeba stawiać czoła trudom.

Jakie to prawdziwe smile

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

10,644

Koseś pamiętasz jak kiedyś gadaliśmy, i mówiłem że na jednym podwórku ,ale robimy osobno? To dokładnie o coś takiego mi chodziło wink

10,645

Taka opcja najlepsza tak samo jak i u mnie niektore maszyny wspolne ale każdy na swoim kawałku robi po swojemu

10,646

Jak nie możecie się dogadać co do tego jak robić to poproscie o swoją część pola i już . Robicie wtedy jak chcecie u siebie a u rodziców tak jak oni chcą.  I najwazniesze to żeby kasa za robotę z waszego wplywala na wasze konto , wtedy macie coś więcej niż satysfakcję ze zrobiło się po swojemu.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

10,647

Kurde to u mnie było jakoś inaczej bo gdy jeszcze ojciec gospodarzył a ja pomagałem to decyzje w sprawach rozwoju gospodarstwa i zakupu maszyn zawsze konsultował ze mną i ostateczną decyzję podejmowaliśmy wspólnie , teraz gdy właścicielem gospodarstwa jestem ja to decyduje głównie sam ,aczkolwiek czasem konsultuje coś z ojcem bądź proszę go o głos doradczy w niektórych sprawach.

10,648

Massey podobnie robiłem i ja . A teraz już jak Tato odszedł to już mi brak rozmów z nim przy porannej kawie .

10,649

Gdyby ten tandem był  bliżej mnie to już  bym po niego był ... to nie pieniądze za taką przyczepę ... ja za swoją 30 dałem i  to było tanio

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

10,650

koseś napisał/a:

Nosicie spodnie czy spódnice? No chyba że jesteście pracownikami u rodziców to to cofam  pytanie.

Kolego to nie o to chodzi zeby sie kłócić. Ja z ojcem gospodarzymy wspólnie wspólnie pracujemy i demokratycznie podejmujemy decyzje. Czasem ustapie ja czasem on. Co zasiać decydujemy razem ale plantacje juz prowadzę głównie ja. To nie jest tak że co ojciec powie to tak ma byc i nie ma dyskusji.  Wydaje mi sie ze taki układ jest ok ucze sie kompromisu a to moze mi sie kiedys przyda jak sie ozenie.

Rolnik z powołania:-)

10,651

To może i ja dodam małe sprostowanie. Ja mam połowę gospodarki. Tata ma drugą. W zasadzie każdy pracuje na swoje konto. Aczkolwiek wszelkie inwestycje przeprowadzam ja. Tu kolejne sprostowanie. Inwestycje dla dobra wspólnego ale koszta pokrywam zawsze ja. Dopóki jestem sam. Nie mam rodziny. Mogę pozwolić sobie na to zeby kupić trochę sprzętu itd. Aczkolwiek z Tatą mam ... ciężko.  On wszystko negatywnie komentuje.  Nieraz człowiek ma po prostu dość. Takn samo pola dopilnowywuje ja. Świnki choć nie moje są pod moją opieką. Ja im robie pasze. Ja im robię czysto. . . Ale przykre jest to, że nic przyjemnego dla ucha nie usłyszę. Dobra to nie temat o tym

10,652

Może zabrzmi brutalnie to co powiem ,ale jeśli dochodzi do takiej sytuacji  ,że Ty zasuwasz za dwóch na praktycznie dwóch gospodarkach i jeszcze dostajesz reprymendy ,że źle to może lepiej by było odciąć pępowine i zająć się całkiem swoją połową gospodarstwa  i swoim życiem.

10,653

dokładnie, ja mam lepiej bo pochwały słysze często, co prawda czasem sie pokłócimy z ojcem ale to norma jak sie sprzęty psują

Rolnik z powołania:-)

10,654

Piotrek1990 napisał/a:

. Aczkolwiek z Tatą mam ... ciężko.  On wszystko negatywnie komentuje.  Nieraz człowiek ma po prostu dość. .... . Ale przykre jest to, że nic przyjemnego dla ucha nie usłyszę. Dobra to nie temat o tym

Nie Ty jeden...

Tak wyciąłem Twoje słowa by mi pasowało.  Ja tylko dzielę z tatą podwórko. Ojciec to taki prawdziwy emeryt praktycznie pomaga tylko w żniwa.  Nie ukrywam unikam wszelkiej współpracy bo nie chcę dymu. Wszystko robię źle.... z resztą wszyscy robią wszytko źle ... no chyba że jakiś zasłużony kolega taty coś powie..... Ciężki człowiek....
Mama tylko czasem go z gasi jeśli coś "źle" zrobiłem w uprawach i powie
"Przecież mu ROŚNIE"

10,655

https://www.otomoto.pl/oferta/mccormick … xtor=SEC-8

niezłe laczki

10,656

https://sprzedajemy.pl/lida1300-case525 … nr54471106
Dzwoniłem do gościa i mówił że nowy taki około 250 tyś netto.  Używki to np po 8 sezonach to w granicach 100 tyś. Największy minus to słaba powłoka malarska.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,657

Ciekawe czy mechanicznie rzeczywiście to to samo

10,658

Podobno tak

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,659

To samo, kiedyś mnie do fabryki chcieli zabrać i gdzieś do gościa na Słowację to użytkuje taki 5 sezonów.

10,660

No i ten gościu zadowolony po pięciu latach użytkowania? Paweł a jak twój 550?

E 516 na części
Telefon 695 076 269