Odp: Pszenżyto
Porozmawiaj z MarkiemP on siał zawsze kwalifikat dla centrali może mu coś zostało wyśle kurierem
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenżyto
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 15 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Porozmawiaj z MarkiemP on siał zawsze kwalifikat dla centrali może mu coś zostało wyśle kurierem
a ile potrzebujesz?
powiedz co i po ile??jestes w stanie mi to wysłać??
zadzwoń,604264168, będę jechał na początku września na południe to może do tony dowiozę
Panowie na szybko. Coś na mączniaka który już się pokazał + zapobiegawczo na szersze spektrum.. Z fungicydów jestem noga bo jeszcze z 4-5 lat temu nie trzeba było aż tak się spinać. Teraz 3 dni upałów i sie siwo na liściach robi.
Tebukonazol starczy na początek???
Byle czym na tym etapie mączniaka nie zawalczysz. Patrz wątek pszenica zabieg T2.
falcon albo soligor bayera powinien wszystko załatwić
Coś z protiokonazolem
Fenpropidyna w pelnej dawce+epoksykonazol
Moja mozaika, klasyfikatora gleb w tym roku można by zaprosić, w tym roku nic nie skracałem no i na łatach glin pomotało troszku. Pszenżyto panteon za nim tomko. Panteon dużo wcześniejsze.
panowie coś pszenżyto mi w tym roku szleje, było skracane 2lccc/ha czym by to jeszcze poprawić myślałem modusa walnąć tak z 0,5l/ha co wy na to, może jakieś inne propozycje ???
A ile N dales?
0.5l modusa to dawka kosmiczna i dla zboza u dla kieszeni.trzeba bylo modus+ccc.
panowie coś pszenżyto mi w tym roku szleje, było skracane 2lccc/ha czym by to jeszcze poprawić myślałem modusa walnąć tak z 0,5l/ha co wy na to, może jakieś inne propozycje ???
1 l ccc i 0.4 moddusa stało wszystko przy 180 N. I odmiana o tradycyjnej długości słomy. Daj 0.3 moddusa żeby nie przesadzić, albo medax max.
coś mi się pomyliło i poszło 200N dużo tego nie ma ale muszę czymś to jeszcze usztywnić
Panowie zwróćcie uwagę na grzyba. Ostatnio w pszenŻycie masakra .
4 dni temu wsiane przenżyto,zobaczymy co wyjdzie z tego późnego terminu,odmiana tomko. koledze który siał 15 września to już mączniak plantacje zaatakował,popryskał,teraz tylko czekać co z tego będzie,mógł prysnąć profilaktycznie,teraz to już zniżka plonu pewna tak myśle.
Też w zeszła sobotę wysiąłem pszenzyto Transfer. W zeszłym roku też tak późno. Tam gdzie miało w miarę wilgoci to było nawet ladniutkie i plon też niezły. Gorzej, dużo gorzej na piochu, no ale to wiadomo...
A więc tak to na dziś wygląda.
Siew 28 październik.
Ilość roślin na metrze kw.ok 190 sztuk
Średnio 2-3 liście.
Na tym kawałku nie było dawane nic pod korzeń,przedplon,jęczmień jary, który został zasuszony przez pogodę,słoma zostawiona pocięta na polu.
Nie wiem czy jest sens dawać jeszcze P i K
W tej chwili posiadam saletrzak na rozsianie,tylko ile by tu pasowało sypnąć?
Jaka klasa i jaki plon jest realny do osiągnięcia?
Ja bym coś rzucił PK.
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 15 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenżyto
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo