Odp: sprzęgło cięzko chodzi
zajrzyj też czy sprężynki w serwie są całe
![big_smile](https://forum-fortschritt.pl/img/smilies/big_smile.png)
+7/-0
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » sprzęgło cięzko chodzi
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
zajrzyj też czy sprężynki w serwie są całe
Powiem szczerze, że hamulec wg mnie dział ok. Pedał w miare lekko idzie wcisnć i hamuja wszystkie koła. Nie mam porównania z innym forszem. Może w innych chodzi jeszcze lżej. Zawór od sprzęgła był czysty, ani grama syfu na siatce. Oringi wyglądaja też w porządku
Tak jak mówi Krzysiek i Marek. Zajrzyj do wspomagania i hamulca skrzyni biegów. Może też Ci broić pompka sprzęgła albo i samo sprzęgło...
Podłącze sie do tematu, w moim nowym nabytku nie ma wspomagania hamulca i sprzęgła, przeczyściłem zawór i sprawdziłem dławiki w serwach- są, a i jeszcze po wciśnięniu sprzęgła rozsprzęgla a po paru sekundach ciągnik rusza pomimo ze pedał sprzegła jest wciśnięty, dzis wymieniłem uszczelniacze wysprzęglika i pompy- w niej wymieniłem jeden bo drugi jest inny, dalej to samo, zastanawia mnie coś takiego w tłoczku pompy sprzęgłowej od strony serwa jest sworzeń na równo z nim w tym miejscu co wchodzi sworzeń od serwa, tak jakby ktoś dorobił go bo widać że był cięty gumówką, bo ten od serwa byłby za krótki? Prosiłbym o przedstawienie jak jest w oryginale, czy w tłoczku ma być ten sworzeń?
W katalogu jest sworzeń od serwa w katalogu nr 9 bezpośrednio wchodzący w tłoczek pompki a u mnie ktoś wsadził pomiędzy jeszcze ten sworzeń chyba żeby przedłużyć sworzeń serwa
Normalnie wychodzi ten sworzeń od wspomagania i popycha tłoczek pompki,bez żadnych podkładek.
Sprawa się wyjaśniła, mam pompkę od czegoś innego, może kto powie od czego ona jest jest dobre 5cm dłuższa i może to jest przyczyną tego rozsprzęglania
Może ma kto do odstąpienia oryginalną pompkę - odkupię
wiesz co,mam chyba taką samą,jest to tańszy zamiennik oryginału dostępny w pszennie,dziwne,bo u mnie normalnie pasuje i nic nie trzeba było podkładać.Wziąłem odkręciłem starą i przykręciłem nową i tyle,jedynie rurkę trzeba było troszke podgiąć.
Tu tłoczek ma dziurę a w oryginale jest pełny, czyli jak by nie podłożył nic to by sprzęgła nie było
a to nie jest czasem od któregoś kombajnu albo od sieczkarni względnie pokosówki ?
raczej wątpię żeby to było też od samochodu ale kto wie
Zadzwonie jutro do Piotra może coś powie mi na temat tej pompki
no to mam taką samą obudowe,ale z pełnym tłoczkiem
A możesz mi przemierzyć jej długość od serwa do czujnika? z moją jest coś nie tak, wspomaganie się pokazało na hamulce i sprzegło tylko to rozsprzęglanie popompuję i jest ok a po jakimś czasie przestaje rozsprzęglać i gdzie w razie do niej uszczelnienia dostać?
Moja ma od początku pompki ok. 18cm a oryginał ma ok.13cm
Temat ogarnięty, podkładka na zaworku była odwrotnie założona i puszczała płyn, ciekawe czy tak była fabrycznie złożona czy ktoś tam ręce pchał, ja też doszedłem dopiero przy trzecim rozkładaniu ale najważniejsze że doszedłem
brawo ty
Wczoraj wziąłem sie za ustawianie łapek sprzęgłowych i zauważyłem, że jedna śruba jest krótsza tak jakby ją ktoś przyciął wiec zakupiłem nową i wziąłem sie dziś za wymiane
A tu zdziwko, nie mam otworów w pierwszej płycie- docisku pozwalających na wymianę tych śrub już potrzyłem w drugim bo myślałem że wzrok mi sie pogorszył no i tam mam otwory a tu ich brak
Czy spotkaliście się z takim czymś? Przy takim przypadku zerwanie śruby oznacza wyciąganie sprzęgła.
A co do krótszej śruby to nakręciłem na nią nakrętkę z teflonem może się nie odkręci
Czyli masz pokrywę z 30x tam nie było otworów i trzeba je sobie wywiercić
Wywiercić? Nawet jak bym przerzucił otwór wyżej to i tak nie podejde, pocieszam się tym że sprzęgło jest przy końcu- nakrętki ledwo zakontrowałem a i tak jest ok 3mm luzu od łożyska to sie wydrze sprzęgło koło jesieni i się temat z otworami ogarnie
Spawarka trochę większy prąd i w pięć minut masz otwór.
A można tak nic tam nie *** to jakieś 1cm grubości
Nic się nie stanie żeliwo dobrze się przepala, też tak robiłem bo nie było u mnie otworu.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » sprzęgło cięzko chodzi
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo