10,661

Odp: Z cyklu znalezione na Allegro

Podobno tak. Nie kupiłem bo umawiałem się na konkretną cenę a potem mi powiedział cenę o 70 tyś większą więc podziękowałem. Miałem jechać oglądać ale teraz jestem chory. Może pod koniec tygodnia albo w następnym uda się coś kupić.

10,662

To co teraz na celowniku?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,663

Ten sam, mam 3 sztuki

10,664 Ostatnio edytowany przez Laszek (2018-05-08 07:13:20)

No to oby tylko w żniwa wtedy była w miarę przyzwoita pogoda tak żebyś każdemu skosił w dobrych parametrach bo wiesz jak to jest jak u siebie skosisz a u drugiego parametry by były już nie te...
Ten na szerokich laczkach fajnie wygląda
https://sprzedajemy.pl/mdw-524-oryginal … nr16763747

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,665 Ostatnio edytowany przez Pawel21990 (2018-05-08 08:56:45)

No wiadomo... Oglądałem wcześniej ale to większość nie bardzo. Na młocarni niby 2300 a klawisze na pulpicie powycierane, zaglądam do schowka pod siedzeniem a tam wydruk po dwóch latach chyba 1200 na silniku...

10,666

https://www.olx.pl/oferta/siewnik-agreg … u92Wh.html warto?

10,667

Sprawdź ile komplet zębów do niej bo te już są na emeryturze.  Jak w 25 się zamknie to nawet tanio.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

10,668

Super maszyna. Wał gumowy to też bardzo dobrze. Accord to bardzo dobry wybór jeśli chodzi o siewnik. Grzesiu a co to za zmiana z technologii uproszczonych?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,669

Szukam coś konkretnego, do siewu zbóż, bo po tym roku widzę sporo niedociągnieć.

10,670 Ostatnio edytowany przez Laszek (2018-05-08 23:08:10)

To co ten ciągany siewnik do dupy? Jeszcze do pługa wrócisz... co do accorda to będę próbował sprzedać beckera do qq i w to miejsce accorda optima. Przeglądałem sobie instrukcję obsługi od niego i to widać cacy siewnik. Becker już swoje zrobił i dobrze na siebie zarobił. Od 2012 roku już ponad 5 tyś zrobił na + A jeszcze jak za parę tyś by poszedł to już w ogóle bym się cieszył

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,671

Trzeba byłoby zrobić lepsze zagarniacze, co nie jest problemem. Jednak na cięższej ziemi jest ziemia za słabo dociśnięta. Przydałby się jakiś wał za siewnikiem. A już nie mam czasu na przeróbki. Ten mój sieje dobrze i wszystko działa, ale przez to że składany jest to trudniej byłoby dołożyć wał z tyłu.

10,672

Już gdzieś pisałem na temat wałowania. Zamiast ubijać po siewie musisz pomyśleć o wale który będzie zagęszczał spód zostawiając luźną górną warstwę.  Na tej stronie dwa ostatnie http://agrom.pl/maszyny/kverneland/kult … y-uprawowe

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

10,673

https://sprzedajemy.pl/beczkowoz-na-gno … nr55521794 warto na własne potrzeby takie coś kupić? Biorąc pod uwagę, że złom 75groszy to chyba  jakby sprawne było można kupić?

10,674

To jakaś samoróbka z hydroforu, pewnie mocna pompa bo widać wklęsłą beczkę. Myślę że za tą cenę warto, ale trzeba najpierw zobaczyć.

There is no soul, no soul could ever make me it's own...

10,675

dzwoniłem i beczka rzeczywiście z hydroforu. Stara była przegnita i zassało ją do środka. Poniekąd sprawne, i niedawno używali.Ciekawe czy ma węże w komplecie. A co zrobić żeby uniknąć wciągnięcia?

10,676

Ja kupiłem zassany beczkowóz 2500 i w środku powstawiałem rozpory z rury i resorów od poloneza. rozepchane śrubą przyspawaną do resora i nakrętką odkręcaną aż się ściany wyprostowały. 7 zestawów sprawiło, że stał się pancerny. Żeby nie uszkodzić powinien być sprawny zawór bezpieczeństwa i zegar który pokazuje nad i podciśnienie.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

10,677

A ja dwa lata temu kupiłem beczkę coś koło 3 tys litrów , ścianki 6 mm grubości ,chce z tego zrobić beczkowóz tylko ciągle coś ważniejszego wypada a wolnego czasu mam tyle co nic...

10,678

tato do takiej beczki zakładał pompę od hts 100 i jest ok

Nie ma to jak FORTSCHRITT

10,679

https://www.olx.pl/oferta/fortschritt-z … 8fb1357c4c
Za ile warto by go wziąć czy lepiej się nie pchać?

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

10,680

Nie działa napęd czyli w najlepszym razie przystawka... Musiałbyś go obejrzeć na tyle dokładnie na ile się da.